Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Kleine open aanhanger huren

Vergelijk 2 verhuurbedrijven

Aanhangwagens XXL West Brabant logo

Beste regionale aanbieder qua kwaliteit en prijs!

Roosendaal
2 beoordelingen
v.a. 20,-

vsbverhuur.nl logo

Huur niet te duur

Culemborg
4 beoordelingen
v.a. 20,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Snel kleine vracht vervoeren? Huur een kleine open aanhanger

Ben je van plan om een kleine hoeveelheid spullen te vervoeren, maar past het niet in je auto? Een kleine open aanhangwagen huren is dan de oplossing. Een kleine open aanhangwagen huren kan goedkoop en snel bij veel verschillende verhuurbedrijven. Via Huren.nl kun je snel en gemakkelijk de kleinste aanhangwagens die bij jou in de buurt te huur zijn vinden. Heb je een grotere aanhanger nodig, huur dan een open aanhanger.

Welk rijbewijs heb je nodig om een kleine aanhanger te huren?

Voor het huren van een kleine open aanhangwagen heb je meestal alleen rijbewijs B nodig, dus vrijwel iedereen met een rijbewijs kan een open aanhanger huren. Let er wel op dat het kan zijn dat sommige verhuurbedrijven een minimumleeftijd hanteren. Niet elk verhuurbedrijf heeft deze regel. Het kan handig zijn om van te voren te checken bij het verhuurbedrijf naar keuze of zij deze regels hanteren.

Wel of geen witte kentekenplaat?

Wist je dat je een officiële witte kentekenplaat van het trekkende voertuig nodig hebt om de aanhanger te mogen trekken. Alle aanhangers die lichter zijn dan 750 kg (toegestane maximummassa) krijgen hetzelfde kenteken als het trekkende voertuig. Sommige verhuurders kunnen deze kentekenplaten op korte termijn tegen een kleine prijs leveren.

Huurtips voor het huren van een kleine open aanhanger

De huurprijs van kleine open aanhangwagens is doorgaans niet erg hoog. Let er wel op dat het kan zijn dat er extra’s zijn die niet altijd bij de gegeven prijs berekend zijn. Denk hierbij aan BTW, verzekeringen, sjorbanden en/of zeil, etc. Ook de borg is vaak iets wat mensen vergeten mee te rekenen. Uiteraard krijg je de borg wel terug zodra je de aanhanger weer in goede staat inlevert. Wist je dat je bij veel verhuurders een open aanhanger per dagdeel kunt huren? Meestal is een dagdeel drie of vier uur. Sommige verhuurders tellen 24 uur als dag, vanaf het moment dat je de open kleine aanhanger komt ophalen. Andere verhuurders tellen een dag vanaf het moment dat de vestiging opent, totdat de verhuurder diezelfde dag sluit.

Let op de afmeting en het laadvermogen van de open aanhanger

De lengte van kleine open aanhangers loopt sterk uiteen en varieert van 92 tot 300 centimeter. Ook de breedte is sterk verschillend, en gaat van 1 tot 2,5 meter. Het laadvermogen van kleine open aanhangers is tussen de 250 en 570 kilogram. Het huren van een kleine open aanhanger is dus echt alleen geschikt voor kleine tot middelgrote vracht. Huur slim, huur via Huren.nl!

#} #}

Kenmerken en varianten

  • Lengte variërend van 92 tot 300 cm
  • Breedte variërend van 100 tot 250 cm
  • Laadvermogen variërend van 250 tot 570 kg
  • Eigen gewicht variërend van 180 tot 250 kg
  • Totaal gewicht variërend van 500 tot 750 kg
  • Rijbewijs B