Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Nieuwbouw huren

Bekijk hieronder verhuurbedrijf

Binnen deze afstand kunnen we helaas geen aanbieders vinden. Probeer het met een grotere afstand.

 

Wist je dat je nieuwbouwwoningen ook kunt huren?

Het huren van nieuwbouwwoningen wordt een steeds gangbaarder begrip. In een woningmarkt waar een groot tekort is aan goede huurwoningen die van alle gemakken voorzien zijn is er een vraag naar nieuwbouw verhuur. Steeds vaker wordt er nieuwbouw gerealiseerd die speciaal bedoeld is voor de verhuur. Je kunt genieten van de gemakken en zekerheden van het huren van een woning. Je hebt geen last van onzekere rente, je bent vrijer en mobieler en hoeft niet zelf te zorgen voor groot onderhoud. Ook heb je de voordelen van nieuwbouw: een mooie woning, van alle gemakken voorzien, alles nieuw, blinkend en stralend, wie wil dat nou niet? Er wordt op veel locaties nieuwbouw verhuurd zodat er altijd wel iets te huur is waar jij naar op zoek bent.

Tijdelijke of vaste verhuur van nieuwbouwprojecten:

Je kunt ook een nieuwbouw woning huren als je tijdelijk op zoek bent naar een woning. Heb je bijvoorbeeld een huis gekocht waar je nog niet in kan? Dan kun je tijdelijk een nieuwbouwwoning huren. Veel nieuwbouwwoningen die niet verkocht worden, kunnen tijdelijk verhuurd worden. Ideaal als je op zoek bent naar een tussenoplossing. In sommige gevallen moet je aantoonbaar tijdelijke huur willen, dus je moet bijvoorbeeld kunnen laten zien dat je al een huis gekocht hebt. In andere gevallen geldt de regel dat je het nieuwbouwhuis kunt huren totdat het huis alsnog verkocht wordt. In dat geval krijg je, afhankelijk van de termijn, de tijd om iets anders te zoeken. Bij het huren van een nieuwbouwwoning denken veel mensen aan een rijtjeshuis. Maar er zijn bijzonder veel nieuwbouwprojecten in ontwikkeling die huurwoningen van allerlei soorten maten en prijsklassen bieden. Je kunt hierbij denken aan de huur van nieuwe appartementen, studio’s, penthouses, flats, vrijstaande huizen, villa’s, twee-onder-een-kapwoningen en nog veel meer.

Een handige tip voor als je van plan bent een nieuwbouwwoning te huren:

Een belangrijk punt waar je rekening mee kunt houden als je van plan bent om nieuwbouw te huren is dat wanneer de nieuwe woning wordt opgeleverd, niet altijd alles kant-en-klaar is om er zo in te trekken. Meestal worden de badkamer en keuken volledig klaar geleverd, maar het kan ook zijn dat de apparatuur nog ontbreekt. Ook kan het zijn dat je zelf voor de vloerbedekking moet zorgen. Dit kan betekenen dat je in het begin wat meer geld kwijt bent aan de nieuwbouw huurwoning dan wanneer je een bestaande huurwoning huurt. Daartegenover staat dat alles wel gloednieuw is en je nog geen last hebt van slijtage. Het verschilt per nieuwbouwproject in hoeverre de woningen volledig ‘af’ worden geleverd. In sommige gevallen kun je in overleg met de verhuurder jouw wensen qua vloerbedekking etc. doorgeven. Bij elke verhuurder kan dit weer anders zijn, let hier dus goed op, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Gerelateerde categorieën