Scootmobiel huren

Top 1 verhuurbedrijf

  • Meest gekozen

Kenmerken en varianten

Snelheid variërend tot 22 km/u
Aantal wielen 3 of 4 wielen
Max. gebruikersgewicht variërend tot 135 kg
Bereik variërend tot 50 km

Recente huuraanvragen

Scootmobiel in Kaatsheuvel

voor 3 dagen bij Scootpallet

Afgelopen maandag om 21:26

Scootmobiel in Zoetermeer

voor 1 week en 5 dagen bij Scootmobiel Polanen

Afgelopen maandag om 11:36

Scootmobiel in Kaatsheuvel

voor 3 dagen bij Scootpallet

26-03-2024

Scootmobiel in Zoetermeer

voor 2 weken bij Scootmobiel Polanen

26-03-2024

Scootmobiel in Zoetermeer

voor 2 weken bij Scootmobiel Polanen

23-03-2024
Slecht ter been en toch op stap? Huur een scootmobiel

Het huren van een scootmobiel is ideaal als je tijdelijk slecht ter been bent, bijvoorbeeld als je bezig bent met een revalidatieproces. Om toch de deur uit te kunnen en op stap te gaan, kun je een rollator of scootmobiel huren. Zo kun je toch je dagelijkse bezigheden zoals boodschappen doen en uitjes maken volhouden. De scootmobiel is een populaire manier om makkelijk van A naar B te komen. De scootmobiel is groot en niet opvouwbaar. Heb je liever een scootmobiel die je makkelijk in de auto kunt vervoeren? Huur dan een opvouwbare scootmobiel. Ontdek het gemak van het huren van een scootmobiel. Een scootmobiel huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Een scootmobiel huren, dit is wat je moet weten!

Het zoeken naar een betrouwbaar en goed bedrijf dat bij jou in de buurt zit en de scootmobiel heeft waar jij naar op zoek bent, is niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk een hoop bedrijven met een scootmobiel te huur. Huren.nl maakt het graag wat makkelijker voor je. Hierboven op deze pagina zie je alle scootmobiel verhuur bij jou in de buurt. Liever een ander zorghulpmiddel huren? Kijk dan ook eens bij de rolstoel of de rollator. Let op: veel verhuurders hanteren vaak een minimum huurperiode van 4 weken. Dat betekent dat je de scootmobiel in ieder geval 4 weken moet huren. Let op de minimum huurperiode, de borg en natuurlijk wat voor type scootmobiel(en) de verhuurder te huur aanbiedt! Check ook altijd of de scootmobiel is verzekerd, of er pechhulp voor onderweg wordt aangeboden en hoe het zit met de transportkosten. Bekijk en vergelijk aanbieders van een elektrische scootmobiel via Huren.nl.

De verschillen tussen scootmobielen

Er zijn verschillende soorten scootmobielen te huur. Zo zijn er scootmobielen met vier wielen en met drie wielen. De scoots met vier willen bieden veel stabiliteit. Met deze scoots heb je de minste kans om op te vallen. Echter, kun je met de scootmobielen met 4 wielen moeilijker draaien. De scootmobielen met drie wielen hebben een betere draaicirkel. Hierdoor maakt deze scootmobiel een winkelbezoek eenvoudiger. Daarnaast heb je de keuze uit een kleine travel scootmobiel en een comfort scootmobiel. De kleine scootmobiel is perfect voor korte afstanden. De kleine scootmobiel heeft een beperkte snelheid van rond de 10 km/h en een actieradius van ongeveer 15 km. De grote comfort scootmobiel heeft een snelheid tot van 15-20 km/h en een actieradius van 45-70 km. De grote scootmobiel heeft vaak een goede vering en een grote comfortabele stoel. Niet geheel onbelangrijk bij het huren is om goed te informeren bij het verhuurbedrijf over het bereik van de acculading. Bekijk alle bedrijven met een scootmobiel te huur en vind de verhuurder die het beste bij je past.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een scootmobiel huren?
Vergelijk alle verhuurders bij jou in de buurt bovenaan deze pagina. Kies vervolgens de verhuurder en de scootmobiel die het beste aansluit op jouw behoefte. Bij de meeste verhuurders dien je de reservering via de telefoon of via een contactformulier aan te vragen. Er zijn ook verhuurders waar je de scootmobiel online kunt reserveren.
Hoe kan ik voor mijn reservering betalen?
Hoe je voor je reservering kunt betalen verschilt per verhuurbedrijf. Bij de meeste verhuurders dien je het bedrag over te maken. Bij enkele verhuurders betaal je de reservering via iDeal. Bekijk de betaalmogelijkheden bij de door jou gekozen verhuurder.
Welke scootmobiel moet ik huren?
Er zijn grofweg 3 verschillende soorten scootmobielen te huur. Zo heb je de mogelijkheid om een normale vaste scootmobiel, een opvouwbare scootmobiel of een buiten scootmobiel te huren. De vaste scootmobielen zijn stabiel, comfortabel en hebben een gemiddelde snelheid en bereik. De opvouwbare scootmobielen zijn licht, compact en hebben een kleinere accu. De buiten scootmobielen zijn groot, zwaar, veilig en zeer comfortabel voor hoge snelheden en lange afstanden. Uit alle soorten kun je ook kiezen voor een scootmobiel met 3,4 of 5 wielen.
Is een scootmobiel verzekerd?
Voordat je een scootmobiel gaat besturen is het van belang dat de scootmobiel WA verzekerd is. Vaak huur je bij scootmobiel verhuur een totaalpakket. De scootmobiel is dan WA verzekerd en voldoet aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid. Het kan ook zijn dat de verhuurder aparte verzekeringskosten rekent voor de verhuur. Kijk hier goed naar tijdens het vergelijken.
Kan ik mijn reservering kosteloos annuleren?
Kosteloos annuleren is mogelijk mits je dit op tijd doet. Bij de meeste verhuurbedrijven dien je de reservering minimaal 24 uur van te voren te annuleren. Voordat je een scootmobiel gaat huren adviseren we je om de voorwaarden omtrent het annuleren door te lezen. Zo voorkom je eventuele verrassingen.

Levering

Wordt de scootmobiel bij mij geleverd?
Bij vrijwel alle verhuurders heb je de mogelijkheid om de scootmobiel te laten bezorgen. Vaak leveren de verhuurders de scootmobiel gratis tot een bepaalde afstand. Na deze afstand rekenen de verhuurders vaak een prijs per kilometer.
Krijg ik een instructie bij de overdracht?
Ja. Bij alle verhuurders krijg je een duidelijke instructie en handige tips. Ook wanneer je de scootmobiel laat leveren, krijg je een instructie.
Waar moet ik op letten tijdens de overdracht van de scootmobiel?
Bij de overdracht is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Zo raden we je aan om te kijken of de scootmobiel schade heeft. Maak foto's van de mogelijke schade en laat de schade op papier erkennen. Zo kun je bij het inleveren altijd terugvallen op het erkende schade formulier. Kijk ook of de banden voldoende zijn opgepompt en of alle knopjes werken. Vergeet bij de overdracht niet je identiteitsbewijs mee te nemen en zorg dat je de eventuele borg kunt betalen. Hoe je de eventuele borg moet betalen verschilt per verhuurbedrijf. Bij de meeste verhuurders dien je de borg via een bankoverschrijving te betalen.

Gebruik

Hoe werkt de bediening van een scootmobiel?
Als je een scootmobiel gaat huren, dan is de kans groot dat je niet weet hoe je een scootmobiel moet besturen. Maak je geen zorgen, scootmobiel bediening is vrij eenvoudig. Alle scootmobielen hebben een duidelijk stuur met lampjes, schakelaars en knoppen. Bij de meeste scootmobielen gebruik je de hendels om te remmen of om gas te geven. Er zijn ook modellen waarbij je gas geeft met een voetgas. Bij de levering krijg je vaak een uitgebreide instructie over de bediening van de scootmobiel.
Heb ik een rijbewijs nodig om op een scootmobiel te rijden?
Om een scootmobiel te besturen heb je geen rijbewijs nodig. Daarnaast hoef je niet verplicht een scootmobielcursus te volgen. De verhuurder geeft bij de overdracht vaak een korte instructie over de scootmobiel.
Hoe ver kan ik rijden met een scootmobiel?
Welke afstand je met een scootmobiel kunt rijden hangt af van veel factoren. Zo wordt de afstand bepaald door de capaciteit van de accu, het rijgedrag, de temperatuur, de bandenspanning, de weg waarop gereden wordt, de verlichting, en het gewicht van de bestuurder. Vaak staat de actieradius vermeld op de website van de verhuurder. Staat de actieradius niet vermeld? Neem dan contact op met de verhuurder.
Hoe laad ik de scootmobiel op?
Bij de gehuurde scootmobiel krijg je altijd een acculader meegeleverd. Stop de lader in het stopcontact en in de scootmobiel. De lader stopt vanzelf met laden als de accu vol is. De scootmobiel geeft vaak met een groen lampje aan wanneer hij vol is. Er wordt geadviseerd de accu dagelijks, na elke rit, op te laden.
Waar mag je met een scootmobiel rijden?
Je mag met een scootmobiel op het fietspad, op de stoep en in winkelcentra rijden. Het is echter van belang dat je het rijgedrag aanpast aan waar je rijdt, en dat je rekening houdt met andere weggebruikers. De verkeersregels worden bepaald door de plek waar je rijdt. Rijd je op het trottoir, voetpad of in een winkelcentrum? Dan ben je een voetganger en dien je de regels voor voetgangers te volgen. Rijd je op een fietspad of op de rijbaan? Dan hoor je bij de fietsers en dien je de regels voor fietsers te volgen.
Wat moet ik doen bij schade of diefstal van een gehuurde scootmobiel?
Wanneer je schade hebt dan raden we je aan om dit meteen te melden. Het melden kun je telefonisch of soms online doen. Op tijd melden is belangrijk omdat de verhuurder dan rekening kan houden met een mogelijke reparatietijd. Is de scootmobiel gestolen? Meld dit zo snel mogelijk bij de politie. Zo is de kans het grootst dat ze hem terug kunnen vinden. Meld vervolgens de diefstal bij de verhuurder. De verhuurder helpt je en kijkt naar een oplossing.

Gerelateerde categorieën