Vrieswagen huren

4 aanbieders gevonden. De huurprijs varieert van € 75,- tot € 127,- en hangt af van de grootte en de prijs per km.

Top 4 verhuurbedrijven

  • Op zaterdag open
  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Lengte variërend van 2,4 tot 6,6 m
Rijbewijs B
breedte variërend van 1,7 tot 2,25 m
Hoogte variërend van 1,6 tot 3,4 m
Max. temperatuur variërend Tot – 20 ºC
Aantal zitplaatsen variërend van 2 tot 3 zitplaatsen
Laadvermogen variërend van 450 tot 1.356 kg
Bevroren producten vervoeren? Huur een vrieswagen!

Wil je bevroren goederen vervoeren voor een cateringklus of groot evenement? Dan is het huren van een vrieswagen de perfecte oplossing. Rijden in een vrieswagen mag gewoon met rijbewijs B. Check wel even wat de minimum leeftijd is en hoeveel jaar je in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Ook is het slim om een aantal verhuurbedrijven te vergelijken op basis van de inhoud (m3) en het laadvermogen (kg) van de wagen. Vrieswagens kunnen namelijk behoorlijk van elkaar verschillen. De temperatuur van een vrieswagen kun je zelf instellen en loopt meestal tot -20 graden. Wil je goederen ook koel of warm kunnen vervoeren? In dat geval kun je beter een koelwagen of een koel- en vriesvrachtwagen huren. Echter, voor het rijden in een vrachtwagen heb je rijbewijs C nodig.

Een vrieswagen met nachtkoeling?

Vrijwel alle vrieswagens beschikken over nachtkoeling. Dat betekent dat de koeling niet alleen op een accu werkt, maar ook aan te sluiten is op stroom. Zo kun je ook koelen/vriezen terwijl de vriesauto stilstaat. Zorg dat je de vrieswagen op tijd reserveert, aangezien het verhuurbedrijf de koeling nog op de juiste temperatuur moet krijgen voordat je deze ophaalt. Sommige wagens zijn trouwens voorzien van een laadklep (handig voor het laden en lossen) en andere vrieswagens hebben openslaande deuren of een zijdeur. Hou bij het afhalen van de wagen rekening met een borgsom. Op de websites van de verhuurbedrijven vind je meer informatie over de hoogte van de borgsom en de gewenste betalingswijze (contant, pin of creditcard).

Hoe hoog is het eigen risico?

Tijdens het vergelijken van verhuurbedrijven let je natuurlijk op de prijzen die ze hanteren, maar ook of deze prijzen in- of exclusief btw zijn, hoeveel vrije kilometers je mag rijden en wat de prijs is voor iedere extra gereden kilometer. Daarnaast is het slim om te letten op eventueel benodigde verzekeringen en het eigen risico. De hoogte van het eigen risico is vaak leeftijdsgebonden en kan bovendien verschillen voor zakelijk/particulier verhuur. Verhuurbedrijven bieden vaak de mogelijkheid om het eigen risico te verlagen. Deze optie valt aan te raden, aangezien dit je bij schade een hoop geld kan besparen. Vraag het verhuurbedrijf welke vormen van schade wel en welke niet onder dit verlaagde, eigen risico vallen.