Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Verticuteermachine huren in Arnhem

Prijzen variëren van € 29,- tot € 45,-, afhankelijk van de aandrijving, het vermogen en de werkbreedte.

Vergelijk 8 verhuurbedrijven

25 km
 • 25 km
 • 50 km
 • 75 km
 • Alle afstanden
 • 19 km Opheusden v.a. 29,-
  v.a. 29,-
 • De verhuurspecialist voor bedrijf en particulier
  23 km Veenendaal v.a. 29,-
  v.a. 29,-
 • - Arnhem v.a. 39,-
  v.a. 39,-
 • 15 km Eerbeek v.a. 40,-
  v.a. 40,-
 • 18 km Beekbergen v.a. 40,-
  v.a. 40,-
 • 19 km Wijchen v.a. 45,-
  v.a. 45,-
 • 17 km Ede
 • - Arnhem v.a. 39,-
  v.a. 39,-
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen
 

Huur een verticuteermachine in de buurt van Arnhem voor het eenvoudig verwijderen van mos en dood gras. Een verticuteermachine is een tuinonderhoud machine die ervoor zorgt dat het gras weer zomerklaar wordt gemaakt. Door het verwijderen van bijvoorbeeld mos groeit het gras beter. Dit zorgt ervoor dat het grasveld er mooi bij komt te liggen. Let tijdens het vergelijken van de verhuurbedrijven op eventuele bijkomende slijp- en slijtagekosten. Daarnaast kun je nog letten op de aandrijving van de verticuteermachine. Kies je voor een elektrische variant of een krachtige variant met brandstof motor? Hieronder vind je de verhuurbedrijven die verticuteermachines verhuren in de buurt van Arnhem. Een verticuteermachine in Arnhem huur je al vanaf  € 29,- per dag.

Kenmerken en varianten

 • Vermogen
  variërend van 1 tot 5,5 kW
 • Werkbreedte
  variërend van 38 tot 60 cm
 • Werkdiepte
  variërend tot 50 mm
 • Eigen gewicht
  variërend van 24 tot 65,3 kg
 • Aandrijving
  brandstof of elektrisch

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Wordt er een minimale huurperiode gehanteerd?

  De meeste verhuurders hebben een minimale huurperiode, deze bedraagt voor verticuteermachines in de meeste gevallen een dag. Bij enkele verhuurders heb je de mogelijkheid om een verticuteermachine een dagdeel te huren. Wij adviseren je daarom om een kijkje te nemen op de pagina van de verhuurder om zo de minimale huurperiode te zien.

 • Moet ik borg betalen bij het huren van een verticuteermachine?

  Bij bijna elke verhuurder dien je borg te betalen. De borg is afhankelijk van het type verticuteermachine en de verhuurder. De borg moet vaak bij het ophalen betaald worden, enkele verhuurders ontvangen de borg het liefst een paar dagen van te voren. In de meeste gevallen betaal je door middel van een bankoverschrijving. Er zijn weinig verhuurbedrijven waarbij je de borg contant kan betalen. Wanneer de verticuteermachine volgens de voorwaarde van de verhuurder correct is ingeleverd na de huurperiode, krijg je de borg retour. We adviseren je om de voorwaarden omtrent de borg van te voren goed te bekijken, zo voorkom je verrassingen.

 • Kan ik zowel zakelijk als particulier een verticuteermachine huren?

  Ja, je kan zowel zakelijk als particulier een verticuteermachine huren. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen particuliere of zakelijke klanten.

 • Hoe lang van te voren moet ik een verticuteermachine huren?

  We raden je aan om de verticuteermachine zo ver mogelijk tevoren te reserveren. Sommige verhuurders hebben altijd een verticuteermachine beschikbaar maar er zijn ook verhuurbedrijven die niet altijd een verticuteermachine op voorraad hebben. Door op tijd te reserveren heb je nog ruim de tijd voor dit soort zaken. Zo vergroot je de kans dat jij de verticuteermachine succesvol in je bezit hebt op de door jou gekozen dag. Heb je de verticuteermachine vandaag nog nodig? Neem dan contact op met de verhuurder voor de mogelijkheden.

 • Hoe reserveer ik een verticuteermachine?

  Bij het merendeel van de verhuurders kun je een verticuteermachine online reserveren. In sommige gevallen dien je de machine telefonisch te reserveren. Kies de verticuteermachine die het best bij je behoefte past en geef aan wanneer je de verticuteermachine wilt ophalen of geleverd wil krijgen.

 • Op welke manier kan ik betalen?

  Bij het online reserveren van een verticuteermachine kun je in sommige gevallen meteen met iDeal betalen. Bij enkele verhuurders betaal op het moment dat de verticuteermachine wordt afgeleverd. In andere gevallen kun je ook achteraf betalen met AfterPay of op factuurbasis. Bekijk de mogelijkheden bij de door jou gekozen verhuurder of overleg met het verhuurbedrijf over de mogelijkheden.

 • Welke verticuteermachine heb ik nodig?

  Er zijn twee verschillende soorten verticuteermachines te huur. Er zijn elektrische verticuteermachines en benzine verticuteermachines. De meeste verticuteermachines worden elektrisch aangedreven. Dit gaat met behulp van een lang stroomsnoer. Het snoer kan je bewegingssnelheid- en vrijheid beperken. Echter is het voordeel van een elektrische verticuteermachine dat hij geen lawaai maakt en beter is voor het milieu. Met een benzine verticuteermachine heb je geen probleem met lange snoeren. De benzine verticuteermachines zijn vaak wat sterker en worden vaak ingezet bij grote gazons.

Levering

 • Kan de verticuteermachine op locatie worden geleverd?

  Bij vrijwel elk bedrijf is het mogelijk om de verticuteermachine op locatie te laten bezorgen. In de meeste gevallen zijn er kosten verbonden aan dit transport. Bij de meeste bedrijven heb je ook de mogelijkheid om de machine op te halen. Bekijk alle bedrijven met een verticuteermachine te huur en informeer naar hun mogelijkheden.

 • Krijg ik een instructie bij de levering?

  Bij de meeste verticuteermachine verhuur krijg je een korte instructie over de verticuteermachine. In veel gevallen wordt er ook netjes een handleiding meegeleverd die jou wegwijs maakt in het gebruik van de verticuteermachine. Heb je tijdens het gebruik nog vragen en kom je er niet uit met de handleiding? Neem dan contact op met het verhuurbedrijf.

 • Wat gebeurt er tijdens de aflevering?

  Tijdens de overdracht kun je meer verwachten dan alleen het ontvangen van de verticuteermachine. Tijdens de overdracht krijg je vaak een instructie over de machine, waar de knoppen zitten en wat de knoppen doen. Daarnaast is het natuurlijk ook een kennismaking met de verhuurder. Bekijk samen met de verhuurder naar eventuele schade plekken en neem daar foto’s van. Zo krijg je achteraf niet de discussie over of de schade plekken er al zaten of niet. Ten slotte teken je in veel gevallen een huurcontract of overdrachtsformulier.

Gebruik

 • Wanneer kan ik het beste verticuteren?

  Verticuteren kan op een paar momenten in het jaar. Je kan verticuteren in het voorjaar, wanneer het gras net opnieuw gestart is met groeien of in het najaar, op het moment dat de temperatuur niet te hoog is en het gras zich makkelijk kan herstellen. In het najaar heb je een groot voordeel, onkruid kan in het najaar niet goed de plaats innemen van het gras.

 • Waarom is verticuteren zo goed?

  Als je een gazon hebt, moet je eigenlijk op zijn tijd wel verticuteren. Dit moet je doen om viltvorming te voorkomen. Viltvorming is een opeenhoping van dode grassen, mossen en onkruid. Viltvorming is een proces wat op den duur het gras verstikt. Viltvorming is te herkennen door dicht en oneven gras waar veel mos en onkruid tussen zit. Viltvorming kan uiteindelijk resulteren in dood gras, een goede reden dus om eens in de zoveel tijd te verticuteren.

 • Hoe moet ik verticuteren?

  Voordat je begint is het handig om het gras een goede sproeibeurt te geven. Dit help bij het herstel en de groei. Vervolgens moet je het gras een goede maaibeurt geven, probeer vervolgens het afgesneden gras zoveel mogelijk te verwijderen. Zorg dat je de messen goed afstelt. Bij een dunne viltlaag moet je een diepte van 0,5 centimeter nemen en bij een dikke viltlaag een diepte van circa één centimeter. Hierna kan het echte werk beginnen. Verticuteer in nette lijnen. Begin in eerst in de lengterichting en vervolgens in de breedterichting. Hark vervolgens het dode mos en onkruid in de lengte en breedte weg. Je kunt er voor kiezen om te zaaien en te bemesten, maar dit is niet perse nodig. Het bevorderd wel de groei en dichtheid.

 • Wat moet ik na het verticuteren doen?

  Na je geverticuteerd hebt zijn de kale plekken goed zichtbaar geworden. Mocht je grote kale plekken zien dan kan het handig zijn om bij te zaaien. Dit is de meest makkelijke manier om van kale plekken af te komen. Voordat je gaat zaaien is het handig om de zuurgraad te bepalen en te zorgen dat deze goed is. Daarna kun je gaan zaaien. Na het zaaien mag je een tijdlang niet over de kale plekken lopen. Zorg dat de zaadjes genoeg water en voedingsstoffen krijgen.

 • Het gazon ziet er na het verticuteren niet mooi uit, wat moet ik doen?

  Schrik niet! Waarschijnlijk had je gewoon veel last van vervuiling in het gazon. Het gras herstelt zich snel. Probeer zo weinig mogelijk op het gras te lopen zodat het goed kan herstellen. Kale plekken kun je eventueel bezaaien zodat het gras weer mooi dik wordt.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!