Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Puinafvalcontainer huren in Eindhoven

De prijs varieert van € 111,- tot € 128,- per week, afhankelijk van de maximale inhoud en de geleverde service.

Vergelijk 5 verhuurbedrijven

50 km
 • 5 km
 • 10 km
 • 25 km
 • 50 km
 • 75 km
 • Alle afstanden
 • *Goedkoop* *Snelle levering* *Landelijke levering*
  Landelijke levering v.a. 120,-
  v.a. 120,-
 • Laagste Prijs ! Beste service ! (Beste Keus !)
  Landelijke levering v.a. 111,-
  v.a. 111,-
 • Goedkoop en snel, in 3 eenvoudige stappen
  Helmond v.a. 112,-
  v.a. 112,-
 • Op werkdagen tot 20.30 uur bereikbaar voor advies
  Landelijke levering v.a. 128,-
  v.a. 128,-
 • Voor 23:59 besteld morgen geleverd ook op zaterdag
  Eindhoven v.a. 123,-
  v.a. 123,-
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen
 

Eenvoudig een puincontainer huren in Eindhoven

Heb je een puinafvalcontainer nodig in Stratum, Woensel-Noord of een ander deel van Eindhoven? Dan ben je hier op het juiste adres. Op deze pagina vind je namelijk verhuurbedrijven van puincontainers in en rondom Eindhoven. Ook als je een container zoekt in Veldhoven of Nuenen zit je dus hier goed. Het huren van een puincontainer is erg gemakkelijk, maar er zijn wel een paar aandachtspunten waar je op kunt letten alvorens je gaat huren. Kies je bijvoorbeeld voor een puincontainer voor schoon puin (uitsluitend steenafval) of voor gemengd puinafval (onder andere ook metaal en plavuizen). Weet je niet zeker of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van de container? Informeer hier dan naar bij het verhuurbedrijf of bij de desbetreffende gemeente. Overige aandachtspunten worden hieronder toegelicht.

Waar let je op als je een puinafvalcontainer huurt?

Verhuurbedrijven bieden containers aan van verschillende formaten en ook de huurperiode die ze hanteren verschilt. Dit zul je terugzien in de huurprijs. Ga na of het plaatsen, ophalen en legen van de puincontainer bij de huurprijs inbegrepen is of dat deze kosten er nog bovenop komen. Heb je bouwafval dat niet is toegestaan in een puinafvalcontainer? Dan is een bouwafvalcontainer wellicht een betere keuze. Meubels, hout en ander sloopwerk kun je kwijt in een grofvuilcontainer. Ga je klussen in de tuin? Huur dan een grondafvalcontainer voor zand, aarde en klei.

Kenmerken en varianten

 • Inhoud
  variërend van 3 tot 20 m³
 • Lengte
  variërend van 190 tot 750 cm
 • Breedte
  variërend van 125 tot 250 cm
 • Hoogte
  variërend van 100 tot 220 cm

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Hoe kan ik een puinafval container huren?

  Bij het merendeel van de verhuurders kun je een puinafvalcontiner online reserveren. In sommige gevallen dien je de container telefonisch te reserveren. Kies de puinafvalcontainer die het best bij je behoefte past en geef aan waar en wanneer je de container wilt ophalen of geleverd wil krijgen. Heb je vragen tijdens het bestellen van de puinafvalcontainer? Neem dan contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf.

 • Kan ik mijn reservering kosteloos annuleren?

  Bij de meeste verhuurders is op tijd annuleren kosteloos, vaak dien je de reservering minimaal 24 uur voor de levering te annuleren. Voordat je een puinafvalcontainer huurt is het belangrijk om de annuleringsvoorwaarden te controleren om niet voor verrassingen te komen staan. Deze voorwaarden kun je vinden op de website van het verhuurbedrijf.

 • Hoe lang van tevoren moet ik een container reserveren?

  Dit verschilt per verhuurder. Echter kun je bij veel verhuurders zelfs één werkdag van tevoren een puinafvalcontainer huren, mits er een container op voorraad is. Wij raden je echter aan om minimaal een week van tevoren te reserveren zodat je de meeste slagingskans hebt en niet alle containers zijn verhuurd.

 • Moet je borg betalen bij puinafvalcontainer verhuur?

  Veel van de verhuurders rekenen geen borg. Echter adviseren we je om altijd even de algemene voorwaarden te controleren. Zo wordt je niet verrast wanneer je borg moet betalen. Bekijk de voorwaarden op de website van de verhuurder.

Levering

 • Moet ik aanwezig zijn bij het plaatsen of ophalen van de container?

  Vaak hoef je niet aanwezig te zijn. Bij de bestelling moet je wel duidelijk aangeven waar de container geplaatst moet worden. Om zeker te zijn dat je niet aanwezig hoeft te zijn, adviseren we je om je te laten informeren door het verhuurbedrijf. Zorg dat wanneer de container wordt opgehaald er geen obstakels in de weg staan zodat de chauffeur de container eenvoudig weer meeneemt.

 • Waar kan ik de container laten plaatsen?

  Bij het plaatsen van een container moet je met de volgende zaken rekening houden: - Zorg dat er voldoende ruimte is om de container te plaatsen. Ook de toegangswegen naar de locatie moeten voldoende toegankelijk zijn. - Bekijk van te voren of er geen bomen of lantaarnpalen in de weg staan. - Zorg voor een harde ondergrond. Door het gewicht van de container en de vrachtwagen kan de bestrating/grond verzakken. - Neem bij twijfel over de locatie contact op met het verhuurbedrijf.

 • Kan ik voor het leveren van de afvalcontainer een specifieke tijd aangeven?

  Ja, dit kan vaak in overleg met het verhuurbedrijf. We adviseren je om telefonisch contact op te nemen met het verhuurbedrijf zodat je samen een tijd kunt plannen.

Gebruik

 • Wat mag er in de puinafvalcontainer?

  Puinafval bestaat uit steenhoudend materiaal dat afkomstig is van gesloopte beton- en muurconstructies zoals gebouwen of vloeren. Denk hierbij aan keramische producten zoals wasbakken en toiletpotten, wand- en vloertegels en klinkers, betonpuin en dakpannen. Controleer altijd bij het verhuurbedrijf wat er precies wel en niet in mag, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 • Hoe lang mag de puinafvalcontainer blijven staan?

  De puinafvalcontainer mag vaak tussen de 2 en 12 weken blijven staan voor de vaste huurprijs. Deze periode verschilt sterk per verhuurder. Heb je de puinafvalcontainer langer nodig dan verwacht? Dan heb je vaak de mogelijkheid om de huurperiode te verlengen tegen een bepaald tarief. De hoogte van dit tarief verschilt per verhuurder en varieert tussen de €5 en €25 per week.

 • Heb ik een vergunning nodig voor mijn puinafvalcontainer?

  Dit hangt sterk af van de gemeente. Wanneer je een puinafvalcontainer op je eigen terrein/oprit plaats heb je nooit een vergunning nodig. Ben je van plan om de container op straat te plaatsen? Dan is de kans groot dat je een vergunning of toestemming nodig hebt. Indien een vergunning nodig is, moet je deze zelf regelen. Wanneer de verhuurder de container komt leveren gaat hij er altijd vanuit dat de benodigde vergunning in bezit is.

 • Tot hoe hoog mag de container beladen worden?

  In veel gevallen mag de container niet hoger dan 20 tot 30 centimeter boven de rand uitsteken. Wanneer het afval uitsteekt moet je ervoor zorgen dat het wel stabiel ligt. Dit is wel zo veilig voor de chauffeur en andere weggebruikers. Controleer altijd bij het verhuurbedrijf tot hoe hoog het afval mag uitsteken. Zorg dat het afval goed stabiel ligt wanneer de container wordt opgehaald. Zorg er niet voor dat de chauffeur moet wachten terwijl jij al het afval stabiel legt. Wanneer de chauffeur te lang moet wachten kan er een toeslag in rekening gebracht worden.

 • Wie heeft de verantwoordelijkheid over de container?

  Bij de meeste verhuurders ben je zelf verantwoordelijk vanaf de levering. Je bent dan vaak zelf aansprakelijk voor eventuele schade, diefstal of boetes van de gemeente.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!