Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Tuinafval en groenafvalcontainer huren in Amersfoort

De prijs varieert van € 123,- tot € 161,- per week, afhankelijk van de maximale inhoud en de geleverde service.

Vergelijk 6 verhuurbedrijven

25 km
 • 5 km
 • 10 km
 • 25 km
 • 50 km
 • 75 km
 • Alle afstanden
 • Huur snel een container voor alle afvalstromen
  Ede v.a. 161,-
  v.a. 161,-
 • Goedkoop en snel, in 3 eenvoudige stappen
  Veenendaal v.a. 151,-
  v.a. 151,-
 • Op werkdagen tot 20.30 uur bereikbaar voor advies
  Landelijke levering v.a. 136,-
  v.a. 136,-
 • Voor 23:59 besteld morgen geleverd ook op zaterdag
  Amersfoort v.a. 123,-
  v.a. 123,-
 • *Goedkoop* *Snelle levering* *Landelijke levering*
  Landelijke levering v.a. 131,-
  v.a. 131,-
 • 50km rondom Veenendaal. Goedkoopste in de regio!
  Veenendaal v.a. 125,-
  v.a. 125,-
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen
 

Een tuin- en groenafvalcontainer huren in Amersfoort

Ben je bezig met een tuin ruimen of snoeien Amersfoort? Dan is het een grote kans dat je een hoop tuin- en groenafval hebt. Om afval milieubewust en goed af te voeren is het huren van een groenafvalcontainer erg verstandig. Deze afvalcontainer is speciaal bedoeld voor groenafval. Er zijn meerdere verhuurbedrijven die actief zijn in de groenafvalcontainer verhuur. Op deze pagina zie je alle afvalcontainer verhuurbedrijven in de buurt van Amersfoort. Nu is het aan jou om de verschillende verhuurbedrijven van de groenafvalcontainers te vergelijken en te bepalen welke verhuurder het best bij jou past.

Alles wat je moet weten over het huren van een groenafvalcontainer?

Een groencontainer kun je in enkele eenvoudige stappen huren via de website van de container verhuurder. De verhuurder levert de container af op de afgesproken plaats. Op het moment dat de container vol is wordt deze weer opgehaald en geleegd. De meeste verhuurbedrijven hanteren een minimale huurperiode deze varieert van twee tot vier weken. Wil je de container niet op eigen terrein plaatsen? Let dat goed op, het kan namelijk zijn dat je dan een vergunning nodig hebt. Dit verschilt per gemeente, neem dus van te voren contact op met de gemeente om eventuele boetes te voorkomen. Voordat je een groenafvalcontainer huurt is het handig om te weten wat er wel en niet in mag. Groenafval is al het organisch materiaal wat vrijkomt bij onderhoudswerkzaamheden en tuinwerkzaamheden. Graszoden, takken, struiken en riet vallen onder deze noemer. Het enige wat beslist niet in een container voor tuinafval en groenafval mag, waarvan sommige mensen denken dat dit wel zo is, is grond, aarde en zand.

Kenmerken en varianten

 • Inhoud
  variërend van 3 tot 40 m³
 • Lengte
  variërend van 190 tot 711 cm
 • Breedte
  variërend van 150 tot 246 cm
 • Hoogte
  variërend van 100 tot 260 cm

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Hoe kan ik een tuin- en groenafvalcontainer huren?

  Bij vrijwel alle verhuurders kun je de groenafvalcontainer online bestellen. Bij enkele verhuurders dien je de reservering telefonisch te doen. Kies de groenafvalcontainer die jouw het beste voorziet in behoefte en geef aan waar en wanneer je de groenafvalcontainer wilt hebben. Bij de meeste verhuurders kun je ook een specifieke levertijd aangeven. Vervolgens kun je de groenafvalcontainer bij bijna alle verhuurders via iDeal betalen. Wanneer de container vol is geef je dit aan bij de verhuurder. Je kunt dit via een formulier of telefonisch aangeven. De verhuurder komt de groenafvalcontainer zo snel mogelijk ophalen. Vervolgens heb je de mogelijkheid om de container nogmaals te huren.

 • Kan ik mijn groenafvalcontainer reservering kosteloos annuleren?

  Dit is mogelijk indien je de reservering op tijd annuleert. Vaak dien je de reservering minimaal 24 uur voor de levering te annuleren. We willen je adviseren om de annuleringsvoorwaarden door te nemen voordat je een groenafval container gaat huren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De annuleringsvoorwaarden zijn vaak terug te vinden in de algemene voorwaarden van de verhuurder.

 • Dien ik borg te betalen bij het huren van een tuin afvalcontainer?

  De meerderheid van alle afvalcontainer verhuurders rekent geen borg. Echter willen we je adviseren om de algemene voorwaarden te controleren. Zo wordt je niet verrast wanneer je plots borg moet betalen. Bekijk de algemene voorwaarden op de website van de verhuurder.

 • Hoe ver van te voren dien ik een tuin afvalcontainer te reserveren?

  De meeste verhuurders hebben een grote voorraad waardoor je soms één werkdag van tevoren nog een groenafval container kunt huren. Toch willen we je adviseren om zo ver mogelijk van te voren een afvalcontainer te huren. Zo weet je vrijwel zeker dat de verhuurder een tuin afvalcontainer beschikbaar heeft op de dag dat jij er één nodig hebt.

 • Wat zijn de betaalmogelijkheden bij groenafval container verhuur?

  Bij de meeste verhuurders kun je de groenafvalcontainer gewoon via iDeal betalen. Bij enkele verhuurders heb je de mogelijkheid om de container zakelijk op factuurbasis te huren. Wanneer je op factuurbasis wilt huren, dan adviseren we je om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Zo kun je samen een aantal afspraken maken.

 • Ik wil voor morgen een groenafval container huren, is dit mogelijk?

  Vaak is dit mogelijk. Vergelijk de verhuurders en bekijk welke verhuurder een groenafvalcontainer voor morgen op voorraad heeft. Snel reserveren kan zowel online als telefonisch.

Levering

 • Moet ik aanwezig zijn bij het plaatsen en het ophalen van de container?

  Bij de meeste verhuurders is dit niet nodig. Geef bij de reservering duidelijk aan waar de container geplaatst moet worden. De chauffeur plaats de container, wanneer mogelijk, op de aangegeven plek. Tijdens de levering is het wel verstandig om telefonisch bereikbaar te zijn voor als er zich een probleem voordoet. Wanneer je een opmerking hebt bij het ophalen, dan kun je dit vaak via een ophaalformulier of telefonisch aangeven. Zorg er bij het ophalen voordat de container vrij staat en niet te vol is. Wanneer de chauffeur teveel gehinderd wordt, dan worden er mogelijk extra kosten in rekening gebracht.

 • Waar moet ik rekening mee houden bij het plaatsen van een groenafvalcontainer?

  Bij het plaatsen van een groenafvalcontainer is het verstandig om met de volgende zaken rekening te houden: bekijk of de plek waar de container wilt plaatsen groot genoeg is voor de container. Bekijk daarnaast of de toegangsweg toegankelijk is voor de vrachtwagen, houdt rekening met de wegbreedte, (lantaren)palen en bomen. Bedenk of de grond stevig genoeg is voor de groenafvalcontainer. Een volle container kan de grond of de bestrating doen verzakken. Geef bij de levering aanwijzingen, zo weet je zeker dat de groenafvalcontainer goed komt te staan. Wanneer je niet aanwezig bent, dan adviseren we je om van te voren goed aan te geven waar je de container wilt hebben.

 • Ik wil de groenafvalcontainer op een specifieke tijd laten leveren, is dit mogelijk?

  Dit is vaak mogelijk. Bij sommige verhuurders kun je alleen aangeven dat je de container in de ochtend of in de middag wilt hebben. Bij andere verhuurders kun je specifiekere tijd aangeven, bijvoorbeeld tussen 10:00 en 11:00. Wil je graag aanwezig zijn bij de levering? Dan adviseren we je om een verhuurder te zoeken waarbij je een specifieke tijd kunt aangeven.

 • Kan ik in het weekend een tuin- groenafvalcontainer laten leveren?

  Dit is mogelijk bij een groot deel van de verhuurders. De meeste verhuurders leveren de container alleen op zaterdag. Het kan zijn dat de verhuurder extra kosten rekent voor het leveren in het weekend. Levert de verhuurder niet in het weekend? Dan kun je de container ook vanaf vrijdagmiddag huren, in de meeste gevallen is dit niet duurder.

Gebruik

 • Wat mag er wel en niet in de tuin- en groenafvalcontainer?

  Wanneer je een tuin gaat verbouwen is het verstandig om rekening te houden met wat er wel en niet in de container mag. Dit heeft te maken met het scheiden en recyclen van het afval. Let op! Wat er wel en niet in de groenafvalbak mag, kan verschillen per verhuurder. Wat er vaak wel in mag zijn graszoden, maaisel, bamboe, bomen, struiken, planten, stobben, boomstammen en bladeren. Let er goed op dat de volgende productsoorten niet in de container mogen: compost, grond en zand, puinafval, mest, verpakkingsafval, bomen/takken met schimmels en ziektes, dakriet, groente- en fruitafval en bewerkt hout (schuttingen en planken).

 • Hoelang mag de gehuurde groenafvalcontainer blijven staan?

  Hoe lang je de groenafvalcontainer mag laten staan verschilt sterk per verhuurder en varieert tussen 2 en 12 weken. Bekijk de website van de verhuurder voor meer informatie. Heb je groenafvalcontainer langer nodig dan verwacht? Dan heb je vaak de mogelijkheid om de huurperiode tegen een extra huurtarief te verlengen.

 • Wat moet ik doen wanneer mijn container vol is?

  Wanneer de groenafvalcontainer vol is, dan kun je dit telefonisch of via een formulier aangeven. Telefonisch of via het formulier kun je invullen wanneer je de groenafvalcontainer wilt laten ophalen. Hoe snel de verhuurder de container kan komen halen verschilt per verhuurder. De verhuurder komt de container ophalen en verwerkt het afval. Na het ophalen heb je de mogelijkheid om de container nogmaals te huren.

 • Heb ik een vergunning nodig voor een groenafvalcontainer?

  Dit verschilt sterk per gemeente. Wanneer je de groenafvalcontainer op je eigen terrein plaats, dan heb je geen vergunning nodig. Wanneer je de groenafvalcontainer op straat plaatst heb je bij veel gemeenten wel toestemming of een vergunning nodig. Dit geldt vooral voor steden. Wanneer je een vergunning nodig hebt, dan is het je eigen verantwoordelijkheid om de vergunning te regelen. De verhuurder is niet verantwoordelijk voor eventuele boetes van de gemeente of politie. We willen je adviseren om goed uit te zoeken of je een vergunning nodig hebt, zo voorkom je problemen of eventuele boetes.

 • Tot welke hoogte mag ik de groenafvalcontainer vullen?

  De groenafvalcontainer mag je vaak 20 tot 30 centimeter boven de rand vullen met afval. Dit hangt echter af van het door jou gekozen verhuurbedrijf. Sommige verhuurbedrijven hanteren namelijk de regel dat er maar tot de rand mag worden gevuld. Wij willen je adviseren om de website en de voorwaarden van het verhuurbedrijf te bekijken. Indien je niets vindt over de maximale hoogte, neem dan telefonisch contact met het verhuurbedrijf op zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!