Oprijwagen huren

Iveco 40C15, Mercedes Sprinter

Auto of machine vervoeren? Huur dan een autotrailer!

Een oprijwagen is een speciaal busje met een open trailer waarop je een auto of machine kunt vervoeren. Bijvoorbeeld wanneer je een speciale auto, zoals een Oldtimer of klassieker, hebt aangeschaft en van A naar B wilt vervoeren. Beschik je zelf over een auto met trekhaak? Dan is een autoambulance wellicht een betere optie. Dit is enkel de aanhanger waarop men een auto vervoert. Vergelijk hieronder de verhuurbedrijven en huur eenvoudig een oprijwagen. Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Bij de meeste verhuurbedrijven op Huren.nl kan je een autotrailer huren voor een dag (of dagdeel) of voor een week met een voordeligere weekprijs. Handig als je de oprijwagen wat langer nodig hebt. Let ook goed op welke wijze het verhuurbedrijf een huurperiode van een dag berekent, is dit 24-uur bijvoorbeeld van 09:00 tot 09:00 uur de volgende dag of is dit van openings- tot sluitingstijd. In sommige gevallen geldt er een andere, vaak hogere, huurprijs in het weekend. Houd er rekening mee dat het kan zijn dat je een kilometerprijs moet betalen. Dit is niet het geval als je de autotrailer huurt met een kilometervrije regeling.

Welke soorten autotrailers kun je huren?

De meeste oprijwagens die je kunt huren zijn voorzien van een elektrische lier die je vanuit de bestuurderscabine kunt bedienen. Andere verhuurbedrijven bieden autotrailers te huur aan die een lier hebben die je kunt bedienen met een afstandsbediening, die bijgeleverd wordt. De lengte en de breedte van autotrailers kan nogal verschillen. Wil je een brede graafmachine of ander werkvoertuig vervoeren? Bekijk dan of het verhuurbedrijf een oprijwagen verhuurt die breed genoeg is. De meeste verhuurbedrijven bieden een autotrailer altijd te huur aan inclusief spanbanden, zodat je de vracht goed kunt vastmaken aan de oprijwagen.

Welk rijbewijs heb je nodig om een oprijwagen te huren?

Welk rijbewijs heb je nodig als je een autotrailer gaat huren? Voor de meeste autotrailers die te huur zijn heb je rijbewijs B+E nodig. Er zijn echter ook autotrailers te huur waar je alleen in mag rijden met rijbewijs C. Dan zijn er ook verhuurbedrijven die autotransporters verhuren waar mensen met alleen een rijbewijs B in mogen rijden, erg handig dus. Let wel op, dit soort autotrailers zijn wat lichter, en kunnen daarom niet al te zware of grote auto’s vervoeren. Het verhuurbedrijf naar keuze kan je goed inlichten over het soort rijbewijs dat je nodig hebt om een oprijwagen te huren. Wil je graag een autotrailer huren voor zakelijk gebruik? Bij de huur van sommige autotransporters heb je een chauffeurskaart nodig. Als je een autotrailer huurt, in combinatie met een autoambulance, zodat je in totaal twee voertuigen kunt vervoeren, dan heb je in iedergeval rijbewijs BE nodig. Als je hierover niet beschikt, dan is het bij sommige verhuurbedrijven mogelijk om een chauffeur te huren in combinatie met een autotrailer/ambulance.

Kenmerken en varianten van Oprijwagen

Rijbewijs B, BE of C
Aantal te vervoeren auto’s 1 auto
Laadvermogen variërend tot 3.500 kg
Brandstof diesel
Versnelling handgeschakeld