Helikopter huren

Top 7 verhuurbedrijven

Wil jij graag een helikopter huren?

Droom jij er al jaren van om eens in een helikopter te vliegen? Misschien is het dan tijd om die droom nu eindelijk een keer werkelijkheid te laten worden. Of heb je zelf geen plannen om de lucht in te gaan, maar ben je juist op zoek naar het ideale cadeau voor je zoon of dochter? Een helikoptervlucht is in de vorm van een cadeaubon ook als verjaardagsgeschenk te krijgen. Een vlucht met een helikopter is een onvergetelijke ervaring.

Wat je moet weten als je een helikopter wilt huren

Een vlucht met een helikopter is makkelijker en sneller te regelen dan je misschien denkt. In tegenstelling tot vliegtuigen zijn helikopters minder afhankelijk van een vertreklocatie; ze kunnen vrijwel overal direct vertrekken. Toch zijn er op diverse locaties in heel Nederland speciale vliegvelden ingericht waar helikopters opstijgen en landen. Diverse vliegclubs en verhuurbedrijven maken gebruik van die vliegvelden voor het aanbieden van particuliere helikoptervluchten. Als jij een helikoptervlucht boekt is er een grote kans dat je vliegt in bijvoorbeeld een EC120B Colibri PH-KGJ, een stille eenmotorige turbinehelikopter. Vluchten met een helikopter zijn beschikbaar in verschillende tijdseenheden. Bij sommige bedrijven kun je zelfs voor hele korte vluchtjes van bijvoorbeeld 7,5 minuut al de lucht in. Maar je wil natuurlijk dat zo’n unieke en gave gebeurtenis zo lang mogelijk duurt, niet? Meestal duurt een vlucht dan ook een kwartier of een half uur. Het tarief wordt op basis van die tijdsduur en op basis van het aantal personen berekend. Meestal vlieg je met een piloot maar soms is het ook mogelijk om zelf even de stuurknuppel ter hand te nemen.

Meer over de verhuur van een helikopter

Helikopters zijn beter geschikt voor het verkennen van stedelijke gebieden dan zweefvliegtuigen of luchtballons. Het grootste verschil met bijvoorbeeld vliegtuigen is echter dat helikopters op een plek in de lucht stil kunnen blijven hangen. Zoals een kolibri. Daardoor kun je nog beter genieten van het prachtige uitzicht. Bij de meeste verhuurbedrijven is het huren van een helikopter op zaterdag prijziger dan op andere dagen. Houd daar rekening mee. Wil je een helikoptervlucht plannen voor een grotere groep, bijvoorbeeld de collega’s van je bedrijf? Bedenk dan dat er bij meer dan 10 personen soms een speciaal arrangementtarief geldt. Vertrekplaatsen voor helikopters bevinden zich onder meer in Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Den Bosch, Lelystad, Nijmegen, Oirschot, Rotterdam en Zwolle. Vraag de verhuurder voor een compleet overzicht van alle vertreklocaties. Kun jij niet wachten om eens te zien hoe jouw buurt er vanuit de lucht uitziet? Of wil jij de grachtengordel van Amsterdam eens bekijken zoals een vogel hem ziet? Klik dan snel verder op Huren.nl. Daar vind je namelijk tal van adressen van verhuurders die helikopters verhuren en helikoptervluchten aanbieden. Het is nooit te laat om een nieuw avontuur te beleven, toch?