Zweefvliegtuig huren

Top 3 verhuurbedrijven

Wil jij je mee laten voeren door de wind? Huur een zweefvliegtuig!

Wil jij graag eens in een zweefvliegtuig vliegen? Dat kan! Zweefvliegtuigen zijn op diverse plekken in Nederland in de verhuur. Je hebt ze tijdens zomerdagen vast ook wel eens zien overvliegen: horen kun je ze bijna niet, omdat ze vrijwel geruisloos zijn. Daarin zit hem meteen het grootste verschil met andere vliegtuigen: zweefvliegtuigjes hebben geen motor maar vliegen door gebruik te maken van thermiek, stijgende warme lucht. In het Engels wordt zo’n toestel dan ook een glider genoemd, een vliegtuig dat zich op de wind laat glijden. Toch kan een zweefvlucht een paar uur duren.

Waar moet je op letten bij het huren van een zweefvliegtuig?

Bedenk voor je een zweefvliegtuig huurt goed wat je wilt. Gliders zijn te huur met een of meerdere stoelen. De keuze voor het aantal zitplaatsen is afhankelijk van je situatie. Als je zelf in het bezit bent van een vliegbrevet kun je zonder problemen alleen een zweefvliegtuig besturen. Dan weet je ook vast al wel of je een Centrair 101a Pegase 1 x of juist een 3 x ASK-21 wilt huren. Als je geen brevet of ervaring hebt kun je ook de lucht in, alleen dan samen met een piloot. Tevens is het mogelijk om een zweefvliegtuig te huren en daarbij vlieglessen te nemen.

Bij veel verhuurbedrijven is het voordeliger om meer dan een keer een vliegtuigje te huren. Bijvoorbeeld voor een serie vluchten tijdens de zomervakantie. Dit kan door middel van een rittenkaart. Bedenk wel dat de kosten voor een verzekering meestal apart berekend worden.
Snel een adresje vinden waar je terecht kunt voor het huren van een zweefvliegtuig? Voor een keer of juist vaker? Al dan niet met een piloot of lessen erbij inbegrepen? Dan ben je op Huren.nl aan het juiste adres, want hier vind je alle verhuurders en vliegclubs op een rij.