Gevelrenovatie

Renoveren betekent beter afweren

Je gevel is niet alleen het aangezicht van je huis, maar biedt ook de nodige bescherming tegen invloeden van buitenaf. Is je gevel toe aan een opfrisbeurt, maar verder nog in goede staat? Dan is het reinigen van je gevel voldoende. Echter, het kan ook nodig zijn om je gevel te renoveren. Dit ziet er netter uit en zorgt er bovendien voor dat vocht beter afgeweerd wordt. Zelf je gevel renoveren? Met de tips op deze pagina gaat het je lukken!

Hoe renoveer je een gevel?

Als je gevel toe is aan renovatie, dan betekent dit dat je de bestaande voegen van je gevel uit moet hakken om deze vervolgens weer op te vullen. Het is daarom slim om een schaarhoogwerker te huren. De elektrische schaarhoogwerker is ideaal om langs gevels te werken en heeft een groot platform. Zo heb je veel werkruimte en hoef je de hoogwerker niet om de paar minuten te verplaatsen. Ben je van plan om met meerdere personen voor lagere periode te werken aan je gevel, dan kun je er ook voor kiezen om een gevelsteiger te huren. De huidige voegen hak je tot ongeveer 2 centimeter diep uit. Dit doe je gemakkelijk met een voegbikhamer. Deze hamer is namelijk speciaal bedoeld voor het uitkappen van voegen. Veeg het stof weg met een borstel en spoel de voegen schoon met water. Vervolgens kun je de voegen opvullen met voegmortel.

De afwerking

Om ervoor te zorgen dat je gevel voor langere tijd beschermd is, kun je ervoor kiezen om je gevel na het voegwerk te impregneren. Dit houdt in dat je een vochtwerend, kleurloos middel aanbrengt op de gevel en zo de vochtopname van je gevel vermindert. Wil je impregneren? Zorg dan dat het voegwerk ongeveer twee weken de tijd heeft gehad om te drogen. Succes!