Gevelreiniging

Wat zegt je gevel over jou?

De gevel van je huis beschermt je tegen weer en wind en zorgt er bovendien voor dat je geen last hebt van geluiden van buitenaf. Maar gevels zijn meer dan alleen praktisch. Ze zijn namelijk bepalend voor de uitstraling van je huis. Zo geven strakke gevels een gebouw een zakelijk uitstraling, terwijl rijkelijk versierde gevels ons misschien wel vertellen dat de bewoner een succesvol en uitbundig persoon is. Vieze gevels geven daarentegen een heel ander signaal. Het staat onverzorgd en het geeft je huis een oude, ietwat trieste uitstraling. Wat kun je hieraan doen?

Laat je gevels stralen

Wil je zelf aan de slag met je vuile gevel, dan zal je een aantal benodigdheden in huis moeten halen. Om je hele gevel te reinigen, moet je namelijk flink in de hoogte werken. Werken op een ladder is niet erg veilig. Huur daarom een hoogwerker. Een hoogwerker heeft een plateautje dat omringd is met hekken, zodat je veilig kunt bewegen. Een handige variant van de hoogwerker is de aanhangerhoogwerker. Deze hang je gemakkelijk achter je auto en is dus prima te vervoeren. De aanhangerhoogwerker is een populaire keuze, vanwege de goede balans tussen prijs en inzetbaarheid.  Om de gevels te reinigen, kun je het beste een hogedrukreiniger huren. Een koud water hogedrukreiniger verbruikt minder stroom en is perfect om je gevels blinkend schoon mee te spuiten. Tip: Als je die hogedrukspuit toch huurt, dan kun je net zo goed even je terras van groene aanslag ontdoen!

Safety first!

Zorg dat je altijd veilig te werk gaat. Trek daarom schoenen aan met extra grip en denk ook na over het dragen van een valhelm en een veiligheidsbril.