Gevelsteiger huren

Top 5 verhuurbedrijven

  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Recente huuraanvragen

Gevelsteiger in Den Haag

voor 1 maand en 1 week bij GTA Steigerbouw en verhuur

29-04-2024

Gevelsteiger in Rheden

voor 1 maand en 1 week bij M83 Steiger Service

29-04-2024
Het huren van een gevelsteiger

De gevelsteiger is uitermate geschikt om te huren als je snel een complete gevel in de steigers moet zetten of een gedeelte van de gevel. Hierdoor is de gevelsteiger goed voor renovatiewerkzaamheden aan bijvoorbeeld woningen, nissen, balkon en overbruggingen. Een kenmerkend aspect van een gevelsteiger is de stabiliteit; dankzij de doorlopende vloeren. Heb je voor jouw klus een steiger nodig die eenvoudig te verplaatsen is, dan is een rolsteiger wellicht een goede optie. 

De steiger voor zeer uiteenlopende werkzaamheden in de binnensteden

De gevelsteiger is geschikt voor werkzaamheden van lange duur waarbij meerdere vakdisciplines aan dezelfde gevel moeten werken. Bij elke gevelsteiger die je huurt is het belangrijk aan het verhuurbedrijf te vragen welk systeem wordt gebruikt. De vloerhoogte van de gevelsteiger is namelijk afhankelijk van het systeem en is meestal aan te passen aan de situatie. Bij de gevelsteiger hebben de frames geen sporten zoals dat bij de rolsteiger het geval is. Als je de gevelsteiger huurt maak je dus gebruik van een werkvloer zonder speciale aanpassingen die over de hele lengte van de gevel gebruikt kan worden. De vast doorlopende vloeren zorgen ervoor dat de gehuurde gevelsteiger makkelijk begaanbaar is. Als je naar de hoger gelegen delen van de gevelsteiger wilt kan je gebruik maken van de ladderopgang die speciaal gemonteerd is.

De hoogte van een gevelsteiger is in de meeste gevallen tot 24 meter. Elk verhuurbedrijf heeft zijn eigen maten en als je tot grotere hoogtes wilt komen dan kan je bij de verhuurder vragen naar de mogelijkheden. De gevelsteiger is bijna altijd gemakkelijk rond bijvoorbeeld het gebouw te plaatsen waar je de werkzaamheden verricht door de eenvoudige constructie. Als je niet dagelijks met steigers werkt zorgt de gevelsteiger voor minder tijdsverlies en dus minder kosten dankzij de snelle en eenvoudige (de)montage. De gevelsteiger wordt bij bijna elk verhuurbedrijf geleverd met een breedte van 0,6 meter waardoor hij bij uitstek geschikt is voor werk in de binnenstad. Bij werk in bijvoorbeeld smalle straten kan je de gevel afschermen wat de veiligheid bevorderd. Let er op dat je bij de aanbieder na moet vragen hoe je de steiger moet verankeren, dit is namelijk afhankelijk van de hoogte.