Vind jouw beste huurdeal

Hoogwerker huren

Verhuur van verschillende soorten hoogwerkers

Hoogwerkers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Elke hoogwerker is weer anders en wordt gehuurd voor verschillende klussen. Het is dus belangrijk te weten welke hoogwerkers er zijn en bij welke verhuurbedrijven deze hoogwerker gehuurd kan worden. Wij helpen je graag bij het huren van de geschikte hoogwerker. Bij het huren van een hoogwerker zijn er verschillende kwaliteiten en kenmerken waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er zelfrijdende hoogwerkers, hoogwerkers met een bepaalde werkhoogte of reikwijdte, hoogwerkers op verschillende motoren of juist op accu. Het is dus belangrijk dat je precies weet welke afmetingen de klus heeft, zodat je de juiste maten weet waaraan de hoogwerker moet voldoen. Het voordeel van een hoogwerker huren in plaats van een hoogwerker te kopen is dat je alleen de huurkosten betaald. Daarnaast hoef je zelf niet voor het onderhoud en keuring van de hoogwerker te zorgen.

Waar je op moet letten bij het huren van een hoogwerker

De meeste hoogwerkers vereisen een specifieke deskundigheid. Het is dus belangrijk dat je hier bij het verhuurbedrijf naar informeert. Verhuurbedrijven kunnen speciale mensen in dienst hebben die je kan inhuren om de hoogwerker te rijden. Het verhuurbedrijf kan er ook voor kiezen om de hoogwerkers gratis af te leveren. Naast het inhuren van deskundig personeel kan het zo zijn dat er een training gevolgd moet hebben om de hoogwerker te besturen. De meeste hoogwerker verhuurbedrijven bieden deze trainingen aan tegen een vergoeding die per bedrijf verschilt. Verhuurbedrijven van hoogwerkers vragen meestal om een borg als je een hoogwerker komt huren. Het is verstandig om navraag te doen over de hoogte van de borg. De meeste bedrijven verhuren bij de hoogwerkers ook veiligheidsharnassen zodat je je kan zekeren aan de machine waarmee je aan het werk bent. Het is zeer belangrijk dat je tijdens het werk met een hoogwerker goed blijft nadenken en opletten. Hieronder wordt verstaan dat je geen kinderen toelaat op het platform en dat je ervoor zorgt dat deze goed opgeruimd is zodat er genoeg werkruimte is en je nergens over kan vallen.

Soorten hoogwerkers om te huren

Hoogwerkers zijn er is verschillende soorten, maten en types:

De telescoop hoogwerker is een hoogwerker die ideaal is voor ruw terrein en rijdt meestal op een dieselmotor. Dankzij de stevige transportwielen en de zelfaandrijving is de hoogwerker makkelijk verplaatsbaar. Sommige telescoop hoogwerkers kunnen een uitschuifbare as van 3,5 meter hebben die ervoor zorgt dat de Telescoop hoogwerker extra stabiel is. Je kunt de hoogwerker in bijna alle gevallen op volle hoogte verrijden. De prijs verschilt per soort Telescoop hoogwerker, maar ligt tussen de 250 en 1000 euro. Dit heeft te maken met de hoogte en de reikwijdte. De meeste Telescoop hoogwerkers kennen een werkhoogte van 16 tot 28 meter.

De spinhoogwerkers zijn zeer populair. De hoogwerker is ideaal om binnenshuis te gebruiken. Door de compactheid kan hij vaak door elke deur. De Spinhoogwerker is te huur met een accu, een dieselmotor of een elektromotor. Als je binnen aan de slag moet kan je het beste kiezen voor een accu. De accu is namelijk geluidloos en laat geen stinkende dampen achter zoals de dieselmotor dat wel doet. De werkhoogte varieert vaak van 14 tot 36 meter. De Spinhoogwerker is door zijn zelfrijdend vermogen en wendbaarheid zeer makkelijk te gebruiken. Spinhoogwerkers kunnen zijn voorzien van rupsbanden waardoor zij ook op ruw terrein makkelijk te manoeuvreren zijn.

De knikarmhoogwerker is perfect voor werkzaamheden waarbij je obstakels tegen komt. Dit komt omdat de Knikhoogwerker reikwijdte combineert met een bepaalde knikhoogte. Hij rijdt vaak op een accu of op diesel en door de witte banden die op de hoogwerker gezet kunnen worden is hij ideaal voor binnenshuis, omdat hij geen zwarte strepen op je vloer achter laat. De Knikhoogwerker is ook verkrijgbaar met rupsbanden zodat hij op ruwe ondergrond te gebruiken is. Doordat de hoogwerker zelfrijdend is kunt u makkelijk van de ene locatie naar de andere locatie rijden.

De aanhangerhoogwerker is makkelijk te vervoeren doordat je hem zo achter de auto kunt klikken. Hij is makkelijk te gebruiken bij werk aan bijvoorbeeld dakkozijnen en raamkozijnen. De werkhoogte varieert zeer. Hij is al beschikbaar vanaf ongeveer 10 meter. De aanhangerhoogwerker wordt regelmatig verhuurd vanwege de goede balans tussen de prijs en de inzetbaarheid.

De schaarhoogwerker heeft een elektrische of diesel aandrijving waardoor hij goedkoper in gebruik is. De Schaarhoogwerker kan gehuurd worden met vierwielaandrijving waardoor hij ideaal is om te gebruiken op bouwterrein. Deze hoogwerker is minder groot dan de Telescoop hoogwerker, maar heeft een groter platform wat betekent dat er meer werkruimte is. De Schaarhoogwerker kan zijn voorzien van witte banden waardoor de hoogwerker ideaal is om binnen te gebruiken

De verticaalhoogwerker is verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Doordat de Verticaal hoogwerker niet breed is, past hij gemakkelijk in liften die op bouwterreinen te vinden zijn. Hij is zeer gemakkelijk te gebruiken voor werkzaamheden aan bijvoorbeeld plafonds. Tijdens schoonmaakwerkzaamheden kan je het beste kiezen voor een verticale masthoogwerker, omdat deze niet alleen omhoog gaat maar ook zijdelings gebruikt kan worden. De zwenkende kooi zorgt voor een zeer comfortabel bereik.

De huurperiode van een hoogwerker

De meeste verhuurbedrijven verhuren hun hoogwerkers per dag. Mocht je de hoogwerker langer nodig hebben dan is deze ook voor een periode van een week te huren, in de meeste gevallen kan dit een voordeel opleveren voor de huurprijs.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering

Gebruik