Recente huuraanvragen

Spinhoogwerker | 17.75 m in Gendt

voor 3 dagen bij Wouter Hageman B.V.

04-04-2024

Aanhangerhoogwerker | Kniktelescoop 12 meter in Zeewolde

voor 7 uur en 30 minuten bij A1 Verhuur B.V.

26-03-2024

Aanhangerhoogwerker | Kniktelescoop 12 meter in Zeewolde

voor 6 uur en 30 minuten bij A1 Verhuur B.V.

26-03-2024

Autohoogwerker | v.a. 12,5 meter in Zutphen

voor 10 uur bij Kamphuis Hoogwerkers

07-03-2024

Telescoophoogwerker | v.a. 12 meter in Tubbergen

voor 1 dag bij Kuipers Hoogwerkers

19-02-2024

Recent beoordeelde verhuurbedrijven


8,0

Aanhangerhoogwerker gehuurd, zeer de moeite waard om van Oost Souburg VV naar Kapelle te rijden. Vriendelijke service.

Gehuurd:

Aanhangerhoogwerker

op 16-03-2024

18-03-2024


10

Behulpzaam en flexibel personeel, gehuurde product in goede conditie. Niks aan te merken!

Gehuurd:

Aanhangerhoogwerker

op 17-02-2024

19-02-2024


10

Goed onderhouden materiaal, Fijn contact, prima aftersales

Gehuurd:

Knikarmtelescoophoogwerker

op 09-02-2024

15-02-2024


10

Beslist een aanrader om hier te huren! Uitstekend materiaal & zeer behulpzaam.

Gehuurd:

Spinhoogwerker 05-02-2024


10

Professionals en vriendelijk. Echt een topbedrijf

Gehuurd:

Autohoogwerker

op 02-10-2023

19-01-2024
Verhuur van verschillende soorten hoogwerkers

Hoogwerkers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Elke hoogwerker is weer anders en wordt gehuurd voor verschillende klussen. Het is dus belangrijk te weten welke hoogwerkers er zijn en bij welke verhuurbedrijven deze hoogwerker gehuurd kan worden. Wij helpen je graag bij het huren van de geschikte hoogwerker. Bij het huren van een hoogwerker zijn er verschillende kwaliteiten en kenmerken waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er zelfrijdende hoogwerkers, hoogwerkers met een bepaalde werkhoogte of reikwijdte, hoogwerkers op verschillende motoren of juist op accu. Het is dus belangrijk dat je precies weet welke afmetingen de klus heeft, zodat je de juiste maten weet waaraan de hoogwerker moet voldoen. Het voordeel van een hoogwerker huren in plaats van een hoogwerker te kopen is dat je alleen de huurkosten betaald. Daarnaast hoef je zelf niet voor het onderhoud en keuring van de hoogwerker te zorgen.

Waar je op moet letten bij het huren van een hoogwerker

De meeste hoogwerkers vereisen een specifieke deskundigheid. Het is dus belangrijk dat je hier bij het verhuurbedrijf naar informeert. Verhuurbedrijven kunnen speciale mensen in dienst hebben die je kan inhuren om de hoogwerker te rijden. Het verhuurbedrijf kan er ook voor kiezen om de hoogwerkers gratis af te leveren. Naast het inhuren van deskundig personeel kan het zo zijn dat er een training gevolgd moet hebben om de hoogwerker te besturen. De meeste hoogwerker verhuurbedrijven bieden deze trainingen aan tegen een vergoeding die per bedrijf verschilt. Verhuurbedrijven van hoogwerkers vragen meestal om een borg als je een hoogwerker komt huren. Het is verstandig om navraag te doen over de hoogte van de borg. De meeste bedrijven verhuren bij de hoogwerkers ook veiligheidsharnassen zodat je je kan zekeren aan de machine waarmee je aan het werk bent. Het is zeer belangrijk dat je tijdens het werk met een hoogwerker goed blijft nadenken en opletten. Hieronder wordt verstaan dat je geen kinderen toelaat op het platform en dat je ervoor zorgt dat deze goed opgeruimd is zodat er genoeg werkruimte is en je nergens over kan vallen.

Soorten hoogwerkers om te huren

Hoogwerkers zijn er is verschillende soorten, maten en types:

De telescoop hoogwerker is een hoogwerker die ideaal is voor ruw terrein en rijdt meestal op een dieselmotor. Dankzij de stevige transportwielen en de zelfaandrijving is de hoogwerker makkelijk verplaatsbaar. Sommige telescoop hoogwerkers kunnen een uitschuifbare as van 3,5 meter hebben die ervoor zorgt dat de Telescoop hoogwerker extra stabiel is. Je kunt de hoogwerker in bijna alle gevallen op volle hoogte verrijden. De prijs verschilt per soort Telescoop hoogwerker, maar ligt tussen de 250 en 1000 euro. Dit heeft te maken met de hoogte en de reikwijdte. De meeste Telescoop hoogwerkers kennen een werkhoogte van 16 tot 28 meter.

De spinhoogwerkers zijn zeer populair. De hoogwerker is ideaal om binnenshuis te gebruiken. Door de compactheid kan hij vaak door elke deur. De Spinhoogwerker is te huur met een accu, een dieselmotor of een elektromotor. Als je binnen aan de slag moet kan je het beste kiezen voor een accu. De accu is namelijk geluidloos en laat geen stinkende dampen achter zoals de dieselmotor dat wel doet. De werkhoogte varieert vaak van 14 tot 36 meter. De Spinhoogwerker is door zijn zelfrijdend vermogen en wendbaarheid zeer makkelijk te gebruiken. Spinhoogwerkers kunnen zijn voorzien van rupsbanden waardoor zij ook op ruw terrein makkelijk te manoeuvreren zijn.

De knikarmhoogwerker is perfect voor werkzaamheden waarbij je obstakels tegen komt. Dit komt omdat de Knikhoogwerker reikwijdte combineert met een bepaalde knikhoogte. Hij rijdt vaak op een accu of op diesel en door de witte banden die op de hoogwerker gezet kunnen worden is hij ideaal voor binnenshuis, omdat hij geen zwarte strepen op je vloer achter laat. De Knikhoogwerker is ook verkrijgbaar met rupsbanden zodat hij op ruwe ondergrond te gebruiken is. Doordat de hoogwerker zelfrijdend is kunt u makkelijk van de ene locatie naar de andere locatie rijden.

De aanhangerhoogwerker is makkelijk te vervoeren doordat je hem zo achter de auto kunt klikken. Hij is makkelijk te gebruiken bij werk aan bijvoorbeeld dakkozijnen en raamkozijnen. De werkhoogte varieert zeer. Hij is al beschikbaar vanaf ongeveer 10 meter. De aanhangerhoogwerker wordt regelmatig verhuurd vanwege de goede balans tussen de prijs en de inzetbaarheid.

De schaarhoogwerker heeft een elektrische of diesel aandrijving waardoor hij goedkoper in gebruik is. De Schaarhoogwerker kan gehuurd worden met vierwielaandrijving waardoor hij ideaal is om te gebruiken op bouwterrein. Deze hoogwerker is minder groot dan de Telescoop hoogwerker, maar heeft een groter platform wat betekent dat er meer werkruimte is. De Schaarhoogwerker kan zijn voorzien van witte banden waardoor de hoogwerker ideaal is om binnen te gebruiken

De verticaalhoogwerker is verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Doordat de Verticaal hoogwerker niet breed is, past hij gemakkelijk in liften die op bouwterreinen te vinden zijn. Hij is zeer gemakkelijk te gebruiken voor werkzaamheden aan bijvoorbeeld plafonds. Tijdens schoonmaakwerkzaamheden kan je het beste kiezen voor een verticale masthoogwerker, omdat deze niet alleen omhoog gaat maar ook zijdelings gebruikt kan worden. De zwenkende kooi zorgt voor een zeer comfortabel bereik.

De huurperiode van een hoogwerker

De meeste verhuurbedrijven verhuren hun hoogwerkers per dag. Mocht je de hoogwerker langer nodig hebben dan is deze ook voor een periode van een week te huren, in de meeste gevallen kan dit een voordeel opleveren voor de huurprijs.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Welk soort hoogwerkers kan ik huren?
Om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten op jouw zoekopdracht hebben we verhuurders voor de volgende soorten hoogwerkers: de schaarlift, telescoophoogwerker, schaarhoogwerker, spinhoogwerker, knikarmhoogwerker en zelfs de autohoogwerker. Klik op het soort hoogwerker waar je naar op zoek bent en wij tonen je alle potentiële aanbieders bij jou in de buurt.
Welk soort hoogwerker heb ik nodig?
Het soort hoogwerker dat je nodig hebt voor jouw klus is sterk afhankelijk van de afmeting en het terrein waarop jouw klus wordt uitgevoerd. Een schaarhoogwerker is bijvoorbeeld perfect op een bouwterrein waar minder ruimte beschikbaar is. Werk je voornamelijk op ruw terrein dan is een telescoophoogwerker een goede optie, eventueel met rupsbanden. Als je daarnaast veel obstakels tegenkomt kan een knikarmhoogwerker een betere optie zijn. In veel gevallen kan de verhuurder daarnaast advies geven over welke hoogwerker je het beste kunt gebruiken.
Kan ik ook een bestuurder inhuren?
Het besturen van een hoogwerker vereist soms een specifieke expertise, sommige verhuurbedrijven bieden daarom ook de optie om een bestuurder voor de hoogwerker in te huren. Om te kijken of dit ook mogelijk is bij de door jou gekozen verhuurder adviseren we je om met hen contact op te nemen.
Waar moet ik op letten bij het huren van een hoogwerker?
Of je nu een schaarhoogwerker of een knikarmhoogwerker wil huren, er zijn altijd enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Er is niet alleen een specifieke expertise nodig, in de meeste gevallen moet je ook denken aan bijvoorbeeld veiligheidsharnassen. Het is bij veel verhuurders daarnaast nodig om een opleiding te volgen om de hoogwerker te mogen besturen, deze opleidingen kunnen vaak voor rond de €200 bij de verhuurder gevolgd worden.
Wat is de minimale huurperiode?
De minimale huurperiode kan sterk verschillen per soort hoogwerker en verhuurbedrijf, een schaarlift kan bijvoorbeeld een kortere huurperiode hebben dan een knikarmhoogwerker. In de meeste gevallen is de minimale huurperiode echter 1 dag. Controleer bij het verhuurbedrijf wat hun minimale huurperiode is.

Levering

Kan de hoogwerker op locatie worden geleverd?
Afhankelijk van de huurder is het ook mogelijk om de hoogwerker op locatie af te laten leveren, in sommige gevallen wordt dit zelfs gratis gedaan. Controleer bij de verhuurder wat de mogelijkheden zijn en wat de eventuele transportkosten bedragen.
Wordt eventuele accessoires ook meegeleverd?
De meeste accessoires zoals bijvoorbeeld veiligheidsharnassen worden vaak niet standaard meegeleverd, echter is er wel vaak de mogelijkheid om deze mee te bestellen bij de verhuurder. Bekijk op de website van de verhuurder wat voor accessoires er gehuurd kunnen worden, of neem contact met hen op.

Gebruik

Kan de hoogwerker ook binnen worden gebruikt?
Afhankelijk van de hoogte van het plafond en de grootte van de machine is het mogelijk om hoogwerkers ook binnen te gebruiken. In de meeste gevallen kun je voor klussen in een gebouw een schaarlift gebruiken, deze rijden in sommige gevallen ook op speciale banden waardoor de vloer minder snel beschadigd.
Hoe ga ik veilig om met een hoogwerker?
Indien je gebruik maakt van een hoogwerker dan zijn er enkele veiligheidsmaatregelen die genomen kunnen worden. De eerste is het dragen van een harnas indien je op de hoogwerker werkt zodat je jezelf vast kunt maken. De tweede maatregel is om ervoor te zorgen dat de mensen die in de buurt van de hoogwerker werken ook veilig zijn door onder andere een veiligheidshelm te dragen indien er iets van de hoogwerker naar beneden valt. Het gebruik van een knikarmhoogwerker betekent ook dat een veiligheidsharnas verplicht is.
Hoe werkt een hoogwerker?
Een hoogwerker bestaat uit een stevige bak waar werknemers in kunnen staan. Deze bak wordt met hulp van een hydraulische arm op en neer bewogen. Een hoogwerker zorgt er op deze manier voor dat er op grote hoogtes een stuk veiliger gewerkt kan worden dan met bijvoorbeeld een ladder en geeft meer flexibiliteit. Laat het verhuurbedrijf jou alles uitleggen of volg (eventueel bij hen) een cursus om een hoogwerker te bedienen. Zorg altijd dat je goed weet hoe een hoogwerker werkt voordat je met de machine gaat werken.
Wat is de maximale werkhoogte van mijn hoogwerker?
Afhankelijk van het soort hoogwerker die je aan het huren bent kan de werkhoogte verschillen van minimaal 4,5 meter voor een verticaalhoogwerker tot wel 36 meter voor een spinhoogwerker. Controleer bij het verhuurbedrijf wat de maximale werkhoogte is van de hoogwerker die je wilt huren.
Wat is de maximale werklast van mijn hoogwerker?
De maximale werklast is afhankelijk van het soort hoogwerker. Om een indicatie te geven kan de werklast voor een schaarlift variëren van 200kg tot 1000kg, voor een telescoophoogwerker varieert dit van ongeveer 200kg tot ongeveer 450kg. Controleer bij het verhuurbedrijf de exacte maximale werklast van de door jou gekozen hoogwerker.