Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Kraan huren in Leiden

Huur in en nabij Leiden een kraan

Leiden wordt ook wel Sleutelstad genoemd. Je vindt dan ook overal in de stad het wapen, met de sleutels erop, terug. Je komt er vast wel een tegen als je met je kraan door Leiden rijdt. In deze stad en in omliggende plaatsen als Leiderdorp, Katwijk, Voorschoten en Oegstgeest huur je eenvoudig een hijskraan bij jou in de buurt. Je kunt hier zowel een autolaadkraan huren voor werkzaamheden in bijvoorbeeld het Boerhaavedistrict als een mobiele torenkraan in de buurt van een wijk als Leiden-Noord. In de binnenstad van Leiden zal je verschillende grachten en singels tegenkomen. Wees dus voorzichtig als je hierlangs moet rijden met een grote kraan. Wellicht is het huren van een minikraan een verstandige keuze als je in de binnenstad moet zijn. Als je van buitenaf komt is het makkelijker om Leiden in te rijden met een grotere kraan. Dit kan eenvoudig via de A4 of de A44.

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Hoe kan ik een hijskraan huren?

  Een kraan huren is vrij eenvoudig. Een kraan dien je in de meeste gevallen via een aanvraag of telefonisch te reserveren. Kies een kraan die het beste bij je past en vergelijk alle verhuurders. Kies de verhuurder die het beste aansluit op jouw behoefte. Volg de stappen op de website van de verhuurder en betaal met iDeal of op factuurbasis wanneer mogelijk. Het door jou gekozen verhuurbedrijf helpt je graag met al je vragen. Twijfel dus niet om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Vergelijk alle verhuurders met een kraan te huur en vind de beste deal. Een hijskraan huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

 • Wat de minimale en maximale huurperiode van een kraan?

  Vrijwel alle verhuurders hanteren een minimale huurperiode. Deze minimale huurperiode verschilt per kraan en verhuurder en varieert tussen een aantal uur tot een dagdeel. Controleer altijd de minimale huurperiode van de door jou gekozen verhuurder. Wanneer je een kraan voor een lange periode wilt huren, dan adviseren we je om niet alleen te kijken naar de dagprijs. De dagprijs daalt bij de meeste verhuurders na een bepaalde periode. Wil je een kraan voor een lange periode huren? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder, zo kun je samen de dagprijs berekenen.

 • Welke eventuele bijkomende kosten zijn er aan de huur verbonden?

  In de meeste gevallen betaal je als huurder de kosten voor het gebruik van de brandstof. Wanneer je de hijskraan zelf gaat besturen kan het zijn dat de verhuurder borgkosten vraagt. In de algemene voorwaarden van de verhuurder vind je alles terug over eventuele bijkomende kosten. Wanneer je de hijskraan bestuurd, moet je verplicht verzekerd zijn tegen eventuele schade. Het kan zijn dat je hiervoor aparte kosten moet betalen. Controleer altijd de algemene voorwaarden van de verhuurder. Vraag bij een offerteaanvraag altijd naar de totale prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 • Welke kraan moet ik huren?

  Het is natuurlijk van belang dat je de hijskraan kiest die het beste past bij jouw klus. Om de juiste kraan te kiezen, moet je enkele stappen volgen. De keuze van de juiste kraan is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Enkel als je met alles rekening houdt, vind je de juiste kraan. Bedenk van tevoren wat je allemaal wilt hijsen, hoeveel dit weegt en hoe hoog je dit wilt hijsen. Bedenk daarnaast ook hoeveel ruimte je hebt. Heb je weinig ruimte? Huur dan een lijmkraan of minikraan. Ben je bezig van de bouw van een huis? Huur dan een grote mobiele kraan of een bouwkraan. Indien je bezig bent met een klein project zoals kozijnen, ramen, meubels of kleine machines te verplaatsen, dan is de minikraan geschikt voor jouw klus. Bekijk alle kraanverhuur bij jou in de buurt en laat je adviseren door het verhuurbedrijf. Bekijk de bedrijven met een kraan te huur en vind de beste deal.

 • Kan ik de kraan inclusief machinist huren?

  Veel verhuurders bieden de mogelijkheid om tegen een extra betaling de hijskraan inclusief machinist te huren. Als verhuurders uitsluitend de optie bieden om een hijskraan inclusief machinist te huren dan zijn de kosten voor de machinist vaak al bij de huurprijs inbegrepen. Controleer goed de mogelijkheden bij de verhuurders door een kijkje nemen op hun website, of telefonisch contact op te nemen.

 • Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een kraan te kunnen huren?

  De eerste voorwaarde is afhankelijk van de verhuurder, sommige verhuurders verhuren namelijk geen hijskranen aan particulieren. Bij vrijwel alle kraanverhuur huur je een kraan inclusief machinist. Wanneer je zelf een hijskraan wilt besturen, dan heb je naast een rijbewijs C ook een hijs diploma nodig. Deze moet je naast je legitimatiebewijs kunnen aantonen bij de verhuurder. Bekijk alle bedrijven met een hijskraan te huur en vind de verhuurder die het beste bij je past.

 • Hoe kan ik voor mijn reservering betalen?

  Bij het reserveren van een hijskraan kun je in de meeste gevallen op factuurbasis betalen. Of je voor- of achteraf dient te betalen verschilt per verhuurder. Bekijk de betaalmogelijkheden op de website van de door jou gekozen verhuurder. Kun je niks vinden over de betaalmogelijkheden? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.

 • Hoe ver van tevoren dien ik de kraan te reserveren?

  Hoe ver van tevoren je de hijskraan moet reserveren hang af van het soort hijskraan en het verhuurbedrijf. Hijskraan verhuur is redelijk populair. We raden je dus aan om zo ver mogelijk van tevoren een hijskraan te reserveren. Door op tijd te reserveren vergroot je de kans op succes. Heb je vandaag of morgen nog een hijskraan nodig? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder. Zo kun je samen de mogelijkheden bespreken.

 • Kan ik een kraan huren op zaterdag of zondag?

  Of het mogelijk is om een kraan in het weekend te huren is afhankelijk van het verhuurbedrijf waar je de hijskraan huurt. Een kraan huren op zaterdag is bij veel verhuurders mogelijk. Op zondag een kraan huren is bij vrijwel alle verhuurders niet mogelijk. Vergelijk alle kraanverhuur en vind de verhuurder die het beste bij je past.

Levering

 • Kan de kraan worden bezorgd op een door mij gekozen locatie?

  Afhankelijk van de verhuurder is het mogelijk om de door jouw gekozen hijskraan op locatie te laten leveren. Het is mogelijk dat hier kosten aan verbonden zijn. Daarnaast zijn er verhuurders die alleen in een bepaalde regio leveren. Vaak wordt er een specifieke prijs per kilometer berekend voor de transportkosten. Bekijk de transportkosten en voorwaarden op de website van de verhuurder. Kun je niets vinden over de leveringskosten? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.

Gebruik

 • Mag iedereen een hijskraan huren en gebruiken?

  Alleen de kleine kranen zoals de minikraan en de lijmkraan mogen door iedereen gebruikt worden. Dit betekent echter niet dat elk verhuurbedrijf dit ook toestaat. Wanneer je een grote kraan zoals een torenkraan of een mobiele kraan wilt besturen moet je een opleiding of cursus hebben gedaan. Heb je een hijskraan diploma? Dan kan het zijn dat je de hijskraan zelf mag besturen, dit is echter volledig afhankelijk van de verhuurder.

 • Kan ik de huurperiode verlengen tijdens het gebruik?

  Natuurlijk kan het voorkomen dat jouw project langer duurt dan gepland. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de hijskraan en de verhuurder is het mogelijk om de huur te verlengen. Bezoek de website van de verhuurder om te zien of zij deze optie ook bieden en informeer eventueel naar de voorwaarden hiervoor. In sommige gevallen wordt een ander huurtarief gehanteerd wanneer je tussentijds de huurperiode verlengt.

 • Heb ik een vergunning nodig voor een hijskraan?

  In de meeste gevallen is een vergunning nodig om de hijskraan te laten plaatsen op de openbare weg. Wij adviseren je om contact op te nemen met de gemeente om te controleren of een vergunning noodzakelijk is voor de plaatsing van een hijskraan. Wanneer je de hijskraan plaatst op eigen terrein, dan hoef je vaak geen vergunning te hebben.