Vind jouw beste huurdeal

Kraan huren

Op zoek naar een kraanverhuurbedrijf waar je hijskranen kunt huren?

Werk je voor een professioneel bouwbedrijf of ben je zelf een kraanoperator, en wil je een of meerdere kranen huren? Dan kan dat uiteraard bij veel verschillende verhuurbedrijven. De meeste verhuurbedrijven bieden een aantal verschillende soorten kranen. Niet alle verhuurbedrijven hebben echter als werkgebied het hele land, het kan vaak handig zijn om een verhuurbedrijf van kranen uit te kiezen die dicht bij de bouwlocatie zit. Het zoeken op internet naar verschillende verhuurbedrijven waar je kranen kunt huren is niet altijd even makkelijk. Daarom maken wij het graag wat eenvoudiger voor je. Op onze website hebben we namelijk alle verhuurbedrijven die hijskranen verhuren voor je op een rijtje gezet. Zo kun je in één oogopslag zien wat het aanbod is van de huur van bouwkranen, en kun je op een handige manier zoeken op bijvoorbeeld locatie, zodat je snel kunt zien welke verhuurbedrijven waar je een hijskraan kunt huren bij jou in de buurt zitten.

Soorten kranen die je kunt huren:

Er zijn naast veel verschillende verhuurbedrijven waar je een hijskraan kunt huren, ook veel verschillende soorten kranen te huur. Voor elke bouwklus is weer een andere soort kraan het beste. Aspecten die hierbij meewegen zijn onder andere de bouwlocatie, hoeveel gewicht de bouwkraan die je huurt moet dragen, Of er alleen verticaal, of ook horizontaal moet gehesen worden: is de kraan dus mobiel of niet? Niet elk verhuurbedrijf heeft elke soort kraan te huur. Als je van plan bent een of meerdere kranen te huren, ga dan van te voren te raden wat het beste type kraan zou kunnen zijn. Sommige verhuurbedrijven komen je een stuk tegemoet als je het niet zeker weet. Vaak kan een verhuurbedrijf wat hijskranen verhuurt van te voren de bouwlocatie bezichtigen. Zo kan de verhuurder van de kraan samen met jou overleggen waar de kraan komt te staan, wat de lengte en reikwijdte moet zijn, wat de hijscapaciteit van de gehuurde kraan is, etc. Verschillende kranen die te huur zijn, zijn onder andere: telescoopkranen, torenkranen, Multi cranes, rupskranen, autolaadkranen en minikranen.

Let ook op de veiligheid bij de huur van een hijskraan:

Het werken op hoogte vergt dat er door het bouwpersoneel, de verhuurder én de machinist van de kraan goed op veiligheid gelet moet worden. Als je moeite hebt met het vergelijken van de verschillende aanbieders, let dan bijvoorbeeld ook op hoe ze gekeurmerkt zijn, hoe oud de kranen zijn, wat ze waarborgen op het gebied van veiligheid, etc. Je kunt er bij de meeste verhuurbedrijven van kranen voor kiezen om er een operator/machinist bij te huren, of deze zelf te verschaffen. Als je zelf zorgt voor een kraanmachinist, zorg er dan voor dat deze gekwalificeerd is en aan alle voorschriften voldoet. Als er voor kiest om een of meerdere kranen te huren inclusief machinist, vraag dan naar de ervaring van de machinisten die het verhuurbedrijf in dienst heeft.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering

Gebruik