Recente huuraanvragen

Minikraan in Hoogvliet Rotterdam

voor 2 uur bij Jansen Materialen BV

04-06-2024
Op zoek naar een kraanverhuurbedrijf waar je hijskranen kunt huren?

Werk je voor een professioneel bouwbedrijf of ben je zelf een kraanoperator, en wil je een of meerdere kranen huren? Dan kan dat uiteraard bij veel verschillende verhuurbedrijven. De meeste verhuurbedrijven bieden een aantal verschillende soorten kranen. Niet alle verhuurbedrijven hebben echter als werkgebied het hele land, het kan vaak handig zijn om een verhuurbedrijf van kranen uit te kiezen die dicht bij de bouwlocatie zit. Het zoeken op internet naar verschillende verhuurbedrijven waar je kranen kunt huren is niet altijd even makkelijk. Daarom maken wij het graag wat eenvoudiger voor je. Op onze website hebben we namelijk alle verhuurbedrijven die hijskranen verhuren voor je op een rijtje gezet. Zo kun je in één oogopslag zien wat het aanbod is van de huur van bouwkranen, en kun je op een handige manier zoeken op bijvoorbeeld locatie, zodat je snel kunt zien welke verhuurbedrijven waar je een hijskraan kunt huren bij jou in de buurt zitten.

Soorten kranen die je kunt huren:

Er zijn naast veel verschillende verhuurbedrijven waar je een hijskraan kunt huren, ook veel verschillende soorten kranen te huur. Voor elke bouwklus is weer een andere soort kraan het beste. Aspecten die hierbij meewegen zijn onder andere de bouwlocatie, hoeveel gewicht de bouwkraan die je huurt moet dragen, Of er alleen verticaal, of ook horizontaal moet gehesen worden: is de kraan dus mobiel of niet? Niet elk verhuurbedrijf heeft elke soort kraan te huur. Als je van plan bent een of meerdere kranen te huren, ga dan van te voren te raden wat het beste type kraan zou kunnen zijn. Sommige verhuurbedrijven komen je een stuk tegemoet als je het niet zeker weet. Vaak kan een verhuurbedrijf wat hijskranen verhuurt van te voren de bouwlocatie bezichtigen. Zo kan de verhuurder van de kraan samen met jou overleggen waar de kraan komt te staan, wat de lengte en reikwijdte moet zijn, wat de hijscapaciteit van de gehuurde kraan is, etc. Verschillende kranen die te huur zijn, zijn onder andere: telescoopkranen, torenkranen, Multi cranes, rupskranen, autolaadkranen en minikranen.

Let ook op de veiligheid bij de huur van een hijskraan:

Het werken op hoogte vergt dat er door het bouwpersoneel, de verhuurder én de machinist van de kraan goed op veiligheid gelet moet worden. Als je moeite hebt met het vergelijken van de verschillende aanbieders, let dan bijvoorbeeld ook op hoe ze gekeurmerkt zijn, hoe oud de kranen zijn, wat ze waarborgen op het gebied van veiligheid, etc. Je kunt er bij de meeste verhuurbedrijven van kranen voor kiezen om er een operator/machinist bij te huren, of deze zelf te verschaffen. Als je zelf zorgt voor een kraanmachinist, zorg er dan voor dat deze gekwalificeerd is en aan alle voorschriften voldoet. Als er voor kiest om een of meerdere kranen te huren inclusief machinist, vraag dan naar de ervaring van de machinisten die het verhuurbedrijf in dienst heeft.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een hijskraan huren?
Een kraan huren is vrij eenvoudig. Een kraan dien je in de meeste gevallen via een aanvraag of telefonisch te reserveren. Kies een kraan die het beste bij je past en vergelijk alle verhuurders. Kies de verhuurder die het beste aansluit op jouw behoefte. Volg de stappen op de website van de verhuurder en betaal met iDeal of op factuurbasis wanneer mogelijk. Het door jou gekozen verhuurbedrijf helpt je graag met al je vragen. Twijfel dus niet om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Vergelijk alle verhuurders met een kraan te huur en vind de beste deal. Een hijskraan huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Wat de minimale en maximale huurperiode van een kraan?
Vrijwel alle verhuurders hanteren een minimale huurperiode. Deze minimale huurperiode verschilt per kraan en verhuurder en varieert tussen een aantal uur tot een dagdeel. Controleer altijd de minimale huurperiode van de door jou gekozen verhuurder. Wanneer je een kraan voor een lange periode wilt huren, dan adviseren we je om niet alleen te kijken naar de dagprijs. De dagprijs daalt bij de meeste verhuurders na een bepaalde periode. Wil je een kraan voor een lange periode huren? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder, zo kun je samen de dagprijs berekenen.
Welke eventuele bijkomende kosten zijn er aan de huur verbonden?
In de meeste gevallen betaal je als huurder de kosten voor het gebruik van de brandstof. Wanneer je de hijskraan zelf gaat besturen kan het zijn dat de verhuurder borgkosten vraagt. In de algemene voorwaarden van de verhuurder vind je alles terug over eventuele bijkomende kosten. Wanneer je de hijskraan bestuurd, moet je verplicht verzekerd zijn tegen eventuele schade. Het kan zijn dat je hiervoor aparte kosten moet betalen. Controleer altijd de algemene voorwaarden van de verhuurder. Vraag bij een offerteaanvraag altijd naar de totale prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Welke kraan moet ik huren?
Het is natuurlijk van belang dat je de hijskraan kiest die het beste past bij jouw klus. Om de juiste kraan te kiezen, moet je enkele stappen volgen. De keuze van de juiste kraan is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Enkel als je met alles rekening houdt, vind je de juiste kraan. Bedenk van tevoren wat je allemaal wilt hijsen, hoeveel dit weegt en hoe hoog je dit wilt hijsen. Bedenk daarnaast ook hoeveel ruimte je hebt. Heb je weinig ruimte? Huur dan een lijmkraan of minikraan. Ben je bezig van de bouw van een huis? Huur dan een grote mobiele kraan of een bouwkraan. Indien je bezig bent met een klein project zoals kozijnen, ramen, meubels of kleine machines te verplaatsen, dan is de minikraan geschikt voor jouw klus. Bekijk alle kraanverhuur bij jou in de buurt en laat je adviseren door het verhuurbedrijf. Bekijk de bedrijven met een kraan te huur en vind de beste deal.
Kan ik de kraan inclusief machinist huren?
Veel verhuurders bieden de mogelijkheid om tegen een extra betaling de hijskraan inclusief machinist te huren. Als verhuurders uitsluitend de optie bieden om een hijskraan inclusief machinist te huren dan zijn de kosten voor de machinist vaak al bij de huurprijs inbegrepen. Controleer goed de mogelijkheden bij de verhuurders door een kijkje nemen op hun website, of telefonisch contact op te nemen.
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een kraan te kunnen huren?
De eerste voorwaarde is afhankelijk van de verhuurder, sommige verhuurders verhuren namelijk geen hijskranen aan particulieren. Bij vrijwel alle kraanverhuur huur je een kraan inclusief machinist. Wanneer je zelf een hijskraan wilt besturen, dan heb je naast een rijbewijs C ook een hijs diploma nodig. Deze moet je naast je legitimatiebewijs kunnen aantonen bij de verhuurder. Bekijk alle bedrijven met een hijskraan te huur en vind de verhuurder die het beste bij je past.
Hoe kan ik voor mijn reservering betalen?
Bij het reserveren van een hijskraan kun je in de meeste gevallen op factuurbasis betalen. Of je voor- of achteraf dient te betalen verschilt per verhuurder. Bekijk de betaalmogelijkheden op de website van de door jou gekozen verhuurder. Kun je niks vinden over de betaalmogelijkheden? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.
Hoe ver van tevoren dien ik de kraan te reserveren?
Hoe ver van tevoren je de hijskraan moet reserveren hang af van het soort hijskraan en het verhuurbedrijf. Hijskraan verhuur is redelijk populair. We raden je dus aan om zo ver mogelijk van tevoren een hijskraan te reserveren. Door op tijd te reserveren vergroot je de kans op succes. Heb je vandaag of morgen nog een hijskraan nodig? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder. Zo kun je samen de mogelijkheden bespreken.
Kan ik een kraan huren op zaterdag of zondag?
Of het mogelijk is om een kraan in het weekend te huren is afhankelijk van het verhuurbedrijf waar je de hijskraan huurt. Een kraan huren op zaterdag is bij veel verhuurders mogelijk. Op zondag een kraan huren is bij vrijwel alle verhuurders niet mogelijk. Vergelijk alle kraanverhuur en vind de verhuurder die het beste bij je past.

Levering

Kan de kraan worden bezorgd op een door mij gekozen locatie?
Afhankelijk van de verhuurder is het mogelijk om de door jouw gekozen hijskraan op locatie te laten leveren. Het is mogelijk dat hier kosten aan verbonden zijn. Daarnaast zijn er verhuurders die alleen in een bepaalde regio leveren. Vaak wordt er een specifieke prijs per kilometer berekend voor de transportkosten. Bekijk de transportkosten en voorwaarden op de website van de verhuurder. Kun je niets vinden over de leveringskosten? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.

Gebruik

Mag iedereen een hijskraan huren en gebruiken?
Alleen de kleine kranen zoals de minikraan en de lijmkraan mogen door iedereen gebruikt worden. Dit betekent echter niet dat elk verhuurbedrijf dit ook toestaat. Wanneer je een grote kraan zoals een torenkraan of een mobiele kraan wilt besturen moet je een opleiding of cursus hebben gedaan. Heb je een hijskraan diploma? Dan kan het zijn dat je de hijskraan zelf mag besturen, dit is echter volledig afhankelijk van de verhuurder.
Kan ik de huurperiode verlengen tijdens het gebruik?
Natuurlijk kan het voorkomen dat jouw project langer duurt dan gepland. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de hijskraan en de verhuurder is het mogelijk om de huur te verlengen. Bezoek de website van de verhuurder om te zien of zij deze optie ook bieden en informeer eventueel naar de voorwaarden hiervoor. In sommige gevallen wordt een ander huurtarief gehanteerd wanneer je tussentijds de huurperiode verlengt.
Heb ik een vergunning nodig voor een hijskraan?
In de meeste gevallen is een vergunning nodig om de hijskraan te laten plaatsen op de openbare weg. Wij adviseren je om contact op te nemen met de gemeente om te controleren of een vergunning noodzakelijk is voor de plaatsing van een hijskraan. Wanneer je de hijskraan plaatst op eigen terrein, dan hoef je vaak geen vergunning te hebben.