Minikraan huren

5 aanbieders gevonden. Prijzen variëren van € 220,- tot € 350,- en hangen af van het hefvermogen, de max. hoogte en de reikwijdte.

Top 5 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Hijscapaciteit variërend van 620 tot 4.900 kg
Werkhoogte variërend van 5 tot 23,5 m
Reikwijdte variërend van 5,1 tot 16,3 m
Eigen gewicht variërend 980 tot 9.700 kg
Aandrijving diesel, benzine, 400 V of elektromotor
Huur een minikraan: de uiterst compacte hijsmachine

Het grote voordeel van het huren van een minihijskraan is dat deze machine door zijn compactheid vrijwel overal voor in te zetten is. De minikraan is vaak inzetbaar op plaatsen waar de traditionele kraan niet past. Hijswerk te verrichten in de achtertuin? Een minihijskraan past vaak gewoon door de poort. Er zijn minikranen te huur met een doorrijdbreedte vanaf slechts 60 centimeter. De minikraan wordt veel gehuurd om kozijnen, ramen of kleine machines te verplaatsen.

Je huurt een minikraan vaak met één of meerdere opzetstukken. Je kunt kiezen voor een vaste haak aan de giek of met een lier. Wil je meer hoogte? Informeer dan bij het verhuurbedrijf naar een hulpgiek/yib. De werkhoogte varieert van 5 tot meer dan 20 meter. De reikwijdte varieert per verhuurbedrijf van 5 tot 15 meter of meer. Veel minikranen beschikken over rupsbanden en spinarmen (stempels) waarmee ze afgestempeld kunnen worden. Dit is perfect wanneer de ondergrond minder vlak is.

Een minikraan huren voor buiten- of binnenwerk

Een minikraan is ideaal om te huren als je hijs- en tilwerk moet verrichten op kleine schaal. Een minikraan kan meestal van 620 tot ongeveer 4.900 kilogram tillen. Je kunt een minikraan zowel voor binnenwerk als buitenwerk inzetten. Meestal kun je een minikraan huren zonder dat je een hijsbewijs nodig hebt. Als je een minihijskraan wilt huren, om binnenwerk te verrichten, huur dan een elektrische minikraan. Een kraan met een verbrandingsmotor zorgt voor giftige uitstoot; een elektrische minikraan stoot geen giftige emissie uit. Daarom is een elektrische minikraam perfect om te huren voor werkzaamheden binnenshuis.

Wie kan een minikraan huren, en voor hoe lang?

Houd er rekening mee dat niet zomaar iedereen een minikraan kan huren. Meestal hanteren verhuurbedrijven een minimumleeftijd en/of is de kraan niet voor particulier verhuur beschikbaar. De meeste verhuurbedrijven verhuren minikranen per dagdeel, dag of per week. Heb je een minikraan nodig voor bijvoorbeeld vijf of zes dagen, houd er dan rekening mee dat het in sommige gevallen goedkoper kan zijn om de kraan een week te huren. Vaak hanteren verhuurbedrijf een gereduceerde huurprijs wanneer je de minikraan voor een week of langer huurt. Huur slim, huur een minikraan via Huren.nl!