Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Dakkoffer huren in Amersfoort

Prijzen zijn afhankelijk van de inhoud (m³) en de geleverde service en variëren van € 25,- tot € 42,-.

Vergelijk 6 verhuurbedrijven

5 km
 • 5 km
 • 10 km
 • 25 km
 • 50 km
 • 75 km
 • Alle afstanden
 • 80+ Locaties - 50% korting na 10 dagen!
  - Amersfoort v.a. 42,-
  v.a. 42,-
 • 65 locaties in NL met de beste Prijs en Service!
  - Amersfoort v.a. 35,-
  v.a. 35,-
 • Reserveer telefonisch. Gratis vakkundige montage!
  - Amersfoort v.a. 39,-
  v.a. 39,-
 • - Amersfoort v.a. 25,-
  v.a. 25,-
 • 5 km Bunschoten-Spakenburg
 • 2 km Leusden v.a. 42,-
  v.a. 42,-
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen
 

Handige tips over de huur van een bagagebox in Amersfoort

Het huren van een dakkoffer in Amersfoort is helemaal niet moeilijk. Er zijn meerdere verhuurders, dus je kiest de eerste de beste, en huurt er een bagagebox. Maar vervolgens past de bagage niet, ben je vergeten om dakdragers te huren, mag je niet harder dan 130 km/h met de dakkoffer, en heb je hem gehuurd bij een verhuurder in Leusden, Soest of Barneveld, terwijl je iets in het centrum van Amersfoort zocht. Wat we maar willen zeggen: je even kort verdiepen in de verhuurders en de verschillende soorten en maten dakkoffers in Amersfoort kan een hoop kopzorgen schelen. Huren.nl helpt je bovendien graag, en heeft de helft van het werk al voor je gedaan: hier vind je namelijk alle verhuurders van dakkoffers in en rondom Amersfoort op een rijtje. Als je de dakkoffers zelf gaat vergelijken, let dan op de afmetingen van de bagagebox. Hoe langer, hoe meer geschikt voor ski’s. Hoe groter de inhoud, hoe meer koffers en tassen er in de dakkoffer passen. Ter indicatie: in een dakkoffer van 340 liter passen ongeveer 3-4 reistassen, en in een dakkoffer van 550 liter kun je 6-7 reistassen kwijt. Vind verhuurders van dakkoffers en skiboxen in Amersfoort, vergelijk en bespaar makkelijk en supersnel via Huren.nl!

Kenmerken en varianten

 • Lengte
  variërend van 110 tot 235 cm
 • Inhoud
  variërend van 300 tot 630 l
 • Eigen gewicht
  variërend van 12 tot 22,5 kg
 • Laadcapaciteit
  variërend van 50 tot 75 kg
 • Maximale snelheid
  variërend van 130 tot 160 km/u
 • Doosopening
  achterkant, dubbelzijdig of enkelzijdig

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Wat is een dakkoffer precies?

  Een dakkoffer, ook wel bagagebox genoemd, is een van kunststof gemaakte box die je door middel van speciale dakdragers op je auto bevestigt. Met een dakkoffer kun je makkelijk extra bagage op reis meenemen zonder dat je daarvoor bijvoorbeeld een bagagewagen nodig hebt. Bij Huren.nl vergelijk je in één opslag alle dakkoffer verhuur bij jou in de buurt. Een dakkoffer huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl

 • Wat is het verschil tussen een dakkoffer en een skibox?

  Voordat je de keuze maakt tussen een skikoffer en een dakkoffer is het handig om een paar dingen te weten. De skibox is eigenlijk een langere bagagebox die ook geschikt is voor ski’s. Een bagagebox is dus vrij vierkant, en een skibox is lang en smal, vaak minimaal 180 cm lang. De hoogte is in veel gevallen hetzelfde. Wil je een dakkoffer gebruiken voor het vervoeren van ski's, dan kan dat maar zorg dat de dakkoffer minimaal 180 cm lang is.

 • Hoeveel bagage past er in een dakkoffer?

  Er zijn dakkoffers in alle soorten en maten verkrijgbaar. De meeste dakkoffers hebben een laadruimte tussen de 300 en 530 liter. Voordat je een dakkoffer gaat huren is het handig om een lijstje te maken van alle spullen die je zeker in de koffer kwijt moet kunnen. Vergelijk alle dakkoffer verhuurders en bekijk welke dakkoffer het beste bij jou past.

 • Welke dakkoffer moet ik huren?

  Er zijn veel verschillende soorten dakkoffers te huur, hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Echter is de keuze van het type dakkoffer compleet afhankelijk van het gebruik. Er zijn een aantal zaken belangrijk: Hoeveel bagage wil je meenemen? Wat is het gewicht van de bagage die je wilt vervoeren? En hoeveel gewicht kan je auto dragen? Met die drie vragen kun je bepalen welke dakkoffer je nodig hebt. Vergeet niet dat het gewicht en de grootte van de dakkoffer invloed heeft op het brandstof verbruik. Een grote dakkoffer zorgt veel meer luchtweerstand, met als gevolg meer brandstof gebruik. Huur dus niet een grotere dakkoffer dan nodig.

 • Kan ik een dakkoffer huren op zondag?

  Vanaf een zondag een dakkoffer is bij veel verhuurder mogelijk. Er zijn verhuurbedrijven die open zijn op zondag en er zijn verhuurbedrijven waarbij je de dakkoffer op zondag kunt ophalen. Vergelijk de verhuurbedrijven dus ook op de openingstijden en de ophaal voorwaarden. Informeer naar de mogelijkheden bij de verhuurbedrijven.

 • Moet ik borg betalen?

  Bij het huren van een dakkoffer moet je bij de meeste verhuurders borg betalen. De minimale borg verschilt per verhuurder. De borg is ook afhankelijk van het model dat je huurt en de huurperiode. Bij het grotendeel van de verhuurders betaal je de borg op het moment dat je de dakkoffer op komt halen.

 • Is er een minimale huurperiode?

  De huurperiode van een dakkoffer is sterk afhankelijk van het verhuurbedrijf. Dit kan variëren tot een paar dagen tot een week. Kijk voor de minimale huurperiode op de website van de verhuurder.

Ophalen

 • Wordt de dakkoffer voor mij bevestigd?

  In veel gevallen kun je de dakkoffer laten bevestigen. Bij enkele dakkoffer verhuurders worden er extra kosten gerekend voor montage. Bij het huren van een dakkoffer krijg je meestal een montage-/gebruikersinstructie mee. Zo kun je de koffer ook zelf monteren of demonteren. Informeer naar de montagemogelijkheden bij het door jou gekozen verhuurbedrijf.

 • Worden er dakdragers meegeleverd?

  In veel gevallen moet je de dakdragers apart huren. Dit komt omdat veel auto’s standaard al dakdragers hebben. Heb je geen dakdragers? Vraag dan informatie op bij de verhuurder over welke dakdrager je nodig hebt. Vaak verhuren de verhuurders universele dakdragers. De prijs van een dakdrager verschilt per verhuurder. Je kunt bij enkele bedrijven een dakkoffer met dakdragers huren. Informeer bij jouw verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.

 • Waar moet ik opletten bij het ophalen van een dakkoffer?

  Voordat je naar het verhuurbedrijf rijd is het handig om te weten wat je nodig hebt. Neem je legitimatiebewijs mee en zorg dat je de borg kan betalen. De betaalmethode hangt af van het verhuurbedrijf. Voordat je de dakkoffer meeneemt is het handig om te kijken of er schade plekken zijn. Zijn er schade plekken? Laat dit dan ter plekke op papier erkennen. Zo kun je eventuele beschuldigingen voorkomen.

Gebruik

 • Hoe hard mag ik rijden met een dakkoffer?

  Met een dakkoffer mag je wettelijk even snel rijden als zonder dakkoffer. Dit geldt voor zowel in Nederland als over de grens. Wel adviseren we je niet harder te rijden dan 130 kilometer per uur. Er zijn ook dakkoffers waarop staat aangegeven een lagere maximumsnelheid aan te houden. Je wordt aangeraden om dit advies te volgen. Je wilt namelijk niet het risico lopen om je spullen te verliezen.

 • Hoeveel gewicht mag ik in mijn dakkoffer vervoeren?

  Het gewicht van de dakkoffer heeft veel invloed op het rijgedrag van jouw auto. Zo verbruik je meer brandstof door de zware belasting op het dak. Daarnaast is er een beperking op het gewicht dat je op de auto mag plaatsen. Om te kijken hoeveel kilo dat bij jouw auto is, raden we je aan om het instructieboekje van de auto te raadplegen voor de maximale daklast. Stel dat de daklast van jouw auto 100 kg is, de dakkoffer 20 kg weegt en de dakdragers 5 kg, dan mag je dus (100 kg - 25 kg) 75 kg in de dakkoffer stoppen. Zorg echter dat je de erg zware spullen niet in de dakkoffer, maar in de kofferbak van de auto plaatst om het zwaartepunt van de auto laag te houden.

 • Kan ik de huurperiode van de dakkoffer tijdens het gebruik verlengen?

  Het kunnen verlengen van de huurperiode hangt af van de voorwaarden van het verhuurbedrijf. In de meeste gevallen is het mogelijk om de huurperiode te verlengen mits je dit voor een bepaalde tijd vraagt. Informeer bij jou dakkoffer verhuurder naar de mogelijkheden.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Alternatieve links