Vind jouw beste huurdeal

Dakkoffer huren

Vergelijk 8 verhuurbedrijven

J Bouwens Verhuur logo

Kilometervrij en zonder borg!

Kapelle
v.a. 56,-

Box-it.nl logo

Huur bij Box-it al 30 jaar het vertrouwde adres

Meerdere vestigingen
v.a. 30,-

Dakkoffer-tehuur.nl logo

Thule Dakkoffer €20 per week!

Lisse
v.a. 30,-

Dakkofferhuren.nu logo

Gratis montage en bijpassende dakdragers!

Putten
v.a. 56,-

Dakdragerverhuur.eu logo

Huren met laagste prijs garantie

Alphen aan den Rijn
v.a. 48,-

Pavama Verhuur en Verkoop logo

uw feest of vakantie begint goed bij Pavama

Arnhem
v.a. 43,-

Arma Machine Verhuur logo

De verhuurspecialist voor bedrijf en particulier

Veenendaal
v.a. 38,-
Prijs per week

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Eenvoudig en voordelig een dakkoffer huren via Huren.nl

Er zijn een hoop bedrijven met verschillende soorten dakkoffers te huur. Hierdoor is het soms lastig om de verhuurders te vergelijken. Om het huren van een dakkoffer een stukje makkelijker te maken, hebben we op deze pagina alle dakkoffer verhuurbedrijven verzameld. Met gebruik van je locatie en kaart, zie je in één oogopslag alle dakkoffer verhuur bij jou in de buurt. Vergelijk de verhuurders op prijs, afstand, totaalprijs, service en de algemene voorwaarden. Een dakkoffer huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Welke dakkoffer huren? Let hier op!

Het kiezen van de juiste dakkoffer blijft lastig. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste dakkoffer, beschrijven we graag een aantal belangrijke zaken.

Lengte van de dakkoffers

De lengte van dakkoffers die te huur zijn verschillen enorm: van 110 tot 235 centimeter. Let bij het huren van een dakkoffer altijd op de lengte van de auto en van de dakkoffer. Wanneer de dakkoffer achter te lang is, dan kun je mogelijk de kofferbak niet meer openen. Volgens de officiële regels mag de kofferbak niet voorbij het voorste punt van de auto uitsteken. Achter mag de dakkoffer tot maximaal een meter uitsteken.

De maximale daklast en maximale laadcapaciteit

Voordat je een dakkoffer gaat huren, willen we je adviseren om naar de maximale daklast en de maximale laadcapaciteit te kijken. De maximale daklast staat vermeld in het boekje van de auto. Is de maximale daklast 85 kg, en weeg de dakkoffer + dakdragers 30 kg? Dan mag je de dakkoffer nog met 55 kg vullen.

Belangrijk is om te weten wat de maximale laadcapaciteit is van de bagagebox. Het maximale gewicht ligt tussen de 50 tot 75 kilogram. Een handige tip kan zijn om lichtere spullen in de dakkoffer te vervoeren en zware spullen achter in de auto te doen, zo weet je zeker dat de lading niet te zwaar wordt.

Inhoud

De inhoud van een dakkoffer wordt in liters uitgedrukt. De inhoud varieert tussen de 300 en 680 liter. We raden je aan om niet een te grote dakkoffer te huren. Een dakkoffer heeft namelijk invloed op je benzinegebruik. Hoe groter de dakkoffer, des te meer brandstof je verbruikt. Wil je een bagagekoffer voor wintersportvakanties gebruiken waar je ski’s of snowboard in past? Dan kun je het beste een skibox huren. Een skibox is langer dan de gemiddelde dakkoffer, zodat ook ski’s en snowboards makkelijk mee kunnen.

Kofferopening

Wist je dat een dakkoffer drie verschillende openingen kan hebben? Er is de enkelzijdige opening, dubbelzijdige opening en de opening aan de achterkant. Afhankelijk van het soort bagage dat je vervoert, is de ene opening praktischer dan de ander.

Hier kun je de verhuurders op vergelijken

Nu je de juiste dakkoffer kunt kiezen, geven we je nog graag wat tips waarop je de verhuurders kunt vergelijken. Naast dat je de verhuurders kunt vergelijken op de afstand, prijs, beoordelingen en service, kun je de verhuurders ook op de volgende punten vergelijken.

Montagekosten

Ga na of montage mogelijk is. Mits montage mogelijk is, raden we je aan om te controleren of de montage gratis is of dat je hiervoor moet betalen. Controleer direct ook of de montage dagen als huurdagen worden gerekend.

Staffelkorting

Wil je de dakkoffer voor langere tijd huren? Bekijk dan welke verhuurder de huurprijs afneemt bij een langere huurperiode. De minimale huurperiode is vaak 6 dagen of een week, maar kan ook langer zijn.

Inclusief of exclusief dakdragers?

Een dakkoffer wordt met dakdragers op de auto bevestigd. Heb je nog geen dakdragers? Achterhaal dan of je deze apart moet huren. Het kan zijn dat de door jou gekozen verhuurder gratis dakdragers meelevert.

Heb heb je nog vragen voordat een dakkoffer gaat huren? Bekijk dan hieronder de veelgestelde vragen of neem contact op met de verhuurder.

Kenmerken en varianten

  • Lengte variërend van 110 tot 235 cm
  • Inhoud variërend van 300 tot 630 l
  • Eigen gewicht variërend van 12 tot 22,5 kg
  • Laadcapaciteit variërend van 50 tot 75 kg
  • Maximale snelheid variërend van 130 tot 160 km/u
  • Doosopening achterkant, dubbelzijdig of enkelzijdig

Veelgestelde vragen

Reserveren

Ophalen

Gebruik