Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Dakkoffer huren

Prijzen zijn afhankelijk van de inhoud (m³) en de geleverde service en variëren van € 8,- tot € 56,-.

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

 • uw feest of vakantie begint goed bij Pavama
  Arnhem v.a. 43,-
  v.a. 43,-
 • Flexibele openingstijden, hulpmiddelen gratis
  Krabbendijke v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 • Car Travel Shop - Daar begint uw vakantie!
  Alphen aan den Rijn v.a. 34,-
  v.a. 34,-
 • Steigerkoning BV voorkomt problemen op hoogte
  Roosendaal v.a. 25,-
  v.a. 25,-
 • Gratis montage en bijpassende dakdragers!
  Putten v.a. 8,-
  v.a. 8,-
 • 65 locaties in NL met de beste Prijs en Service!
  Meerdere vestigingen v.a. 35,-
  v.a. 35,-
 • Huren met laagste prijs garantie
  Alphen aan den Rijn v.a. 48,-
  v.a. 48,-
 • Gratis montage! Reserveer eenvoudig online.
  Zevenhuizen v.a. 18,-
  v.a. 18,-
 • Reserveer telefonisch. Gratis vakkundige montage!
  Meerdere vestigingen v.a. 39,-
  v.a. 39,-
 • Kilometervrij en zonder borg!
  Kapelle v.a. 56,-
  v.a. 56,-
 

Meer opbergruimte met een gehuurde dakkoffer!

Ga je binnenkort op vakantie en kan je wel wat extra opbergruimte gebruiken? Dan kan dakkoffer verhuur een uitkomst bieden. Met een dakkoffer of bagagebox voor je auto, creëer je eenvoudig extra ruimte voor je bagage, zodat je zeker weet dat al je benodigde spullen in de auto passen. Wij hebben hier alle verhuurbedrijven van dakkoffer bij jou in de buurt op een rij gezet. Zo heb je een duidelijk overzicht en kan je straks snel op pad met jouw gehuurde dakkoffer. Een dakkoffer huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Welke dakkoffer kun je het best huren?

Wil je een bagagekoffer voor wintersportvakanties gebruiken waar je ski’s of snowboard in past? Dan kun je het beste een skibox huren. Een skibox is langer dan de gemiddelde dakkoffer, zodat ook ski’s en snowboards makkelijk mee kunnen. Er zijn veel verschillende dakkoffers te huur. De lengte van dakkoffers die te huur zijn verschilt enorm: van 110 tot 235 centimeter. De inhoud van dakkoffers wordt in liters uitgedrukt, en verschilt tussen de 300 en 680 liter. Belangrijk is om te weten wat het maximale draaggewicht van een bagagebox is en wat jouw auto maximaal kan dragen. Het draaggewicht ligt tussen de 50 tot 75 kilogram, hier komt het eigen gewicht (tussen de 12 en 15 kg) nog bij. Een handige tip kan zijn om lichtere spullen in de dakkoffer te vervoeren en zware koffers achter in de auto te doen, zodat je zeker weet dat de lading niet te zwaar wordt.

Een dakkoffer huren, let hier op!

Wist je dat een dakkoffer drie verschillende doosopeningen kan hebben? Er is de enkelzijdige opening, dubbelzijdige opening en de opening aan de achterkant. Afhankelijk van het soort bagage dat je vervoert, is de ene opening praktischer dan de ander. Ga na of de montage van de dakkoffer gratis is of dat je hiervoor moet betalen, check meteen of de dagen dat de koffer gemonteerd en er weer afgehaald wordt, mee worden gerekend als huurdagen. Wil je de dakkoffer voor langere tijd huren? Bekijk dan bij welke verhuurder de huurprijs afneemt bij een langere huurperiode. De minimale huurperiode is vaak 6 dagen of een week, maar kan ook langer zijn. Niet iedere dakkoffer past trouwens op iedere auto, dus laat je adviseren door het verhuurbedrijf. Zie je de dakkoffer ergens anders voor een betere huurprijs? Laat dit dan weten aan het verhuurbedrijf naar keuze, aangezien veel verhuurders een laagste prijs garantie hanteren. Bekijk alle bedrijven met een dakkoffer te huur en vind de verhuurder die het beste aansluit op je wensen.

Een dakkoffer monteren

Een dakkoffer wordt met dakdragers op je auto bevestigd. Sommige auto’s hebben al dakdragers waar je een dakkoffer op kunt monteren, maar dit geldt echter niet voor alle auto’s. Heb je al dakdragers? Achterhaal dan of de potentiële koffer past. Heb je geen dakdragers? Dan kun je deze vaak ook samen met de dakkoffer huren. Zo weet je zeker dat de bagagebox op de dakdragers gemonteerd kunnen worden. Enkele verhuurders bieden zelfs gratis dakdragers aan bij dakkoffer verhuur. Veel van de verhuurbedrijven kunnen de dakkoffer voor je monteren. Het kan zijn dat de verhuurder aparte kosten rekent voor montage. Wanneer je de montage van de dakkoffer zelf wilt doen, dan adviseren we je om naar een instructieboekje te vragen.

Kenmerken en varianten

 • Lengte
  variërend van 110 tot 235 cm
 • Inhoud
  variërend van 300 tot 630 l
 • Eigen gewicht
  variërend van 12 tot 22,5 kg
 • Laadcapaciteit
  variërend van 50 tot 75 kg
 • Maximale snelheid
  variërend van 130 tot 160 km/u
 • Doosopening
  achterkant, dubbelzijdig of enkelzijdig

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Wat is een dakkoffer precies?

  Een dakkoffer, ook wel bagagebox genoemd, is een van kunststof gemaakte box die je door middel van speciale dakdragers op je auto bevestigt. Met een dakkoffer kun je makkelijk extra bagage op reis meenemen zonder dat je daarvoor bijvoorbeeld een bagagewagen nodig hebt. Bij Huren.nl vergelijk je in één opslag alle dakkoffer verhuur bij jou in de buurt. Een dakkoffer huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl

 • Wat is het verschil tussen een dakkoffer en een skibox?

  Voordat je de keuze maakt tussen een skikoffer en een dakkoffer is het handig om een paar dingen te weten. De skibox is eigenlijk een langere bagagebox die ook geschikt is voor ski’s. Een bagagebox is dus vrij vierkant, en een skibox is lang en smal, vaak minimaal 180 cm lang. De hoogte is in veel gevallen hetzelfde. Wil je een dakkoffer gebruiken voor het vervoeren van ski's, dan kan dat maar zorg dat de dakkoffer minimaal 180 cm lang is.

 • Hoeveel bagage past er in een dakkoffer?

  Er zijn dakkoffers in alle soorten en maten verkrijgbaar. De meeste dakkoffers hebben een laadruimte tussen de 300 en 530 liter. Voordat je een dakkoffer gaat huren is het handig om een lijstje te maken van alle spullen die je zeker in de koffer kwijt moet kunnen. Vergelijk alle dakkoffer verhuurders en bekijk welke dakkoffer het beste bij jou past.

 • Welke dakkoffer moet ik huren?

  Er zijn veel verschillende soorten dakkoffers te huur, hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Echter is de keuze van het type dakkoffer compleet afhankelijk van het gebruik. Er zijn een aantal zaken belangrijk: Hoeveel bagage wil je meenemen? Wat is het gewicht van de bagage die je wilt vervoeren? En hoeveel gewicht kan je auto dragen? Met die drie vragen kun je bepalen welke dakkoffer je nodig hebt. Vergeet niet dat het gewicht en de grootte van de dakkoffer invloed heeft op het brandstof verbruik. Een grote dakkoffer zorgt veel meer luchtweerstand, met als gevolg meer brandstof gebruik. Huur dus niet een grotere dakkoffer dan nodig.

 • Kan ik een dakkoffer huren op zondag?

  Vanaf een zondag een dakkoffer is bij veel verhuurder mogelijk. Er zijn verhuurbedrijven die open zijn op zondag en er zijn verhuurbedrijven waarbij je de dakkoffer op zondag kunt ophalen. Vergelijk de verhuurbedrijven dus ook op de openingstijden en de ophaal voorwaarden. Informeer naar de mogelijkheden bij de verhuurbedrijven.

 • Moet ik borg betalen?

  Bij het huren van een dakkoffer moet je bij de meeste verhuurders borg betalen. De minimale borg verschilt per verhuurder. De borg is ook afhankelijk van het model dat je huurt en de huurperiode. Bij het grotendeel van de verhuurders betaal je de borg op het moment dat je de dakkoffer op komt halen.

 • Is er een minimale huurperiode?

  De huurperiode van een dakkoffer is sterk afhankelijk van het verhuurbedrijf. Dit kan variëren tot een paar dagen tot een week. Kijk voor de minimale huurperiode op de website van de verhuurder.

Ophalen

 • Wordt de dakkoffer voor mij bevestigd?

  In veel gevallen kun je de dakkoffer laten bevestigen. Bij enkele dakkoffer verhuurders worden er extra kosten gerekend voor montage. Bij het huren van een dakkoffer krijg je meestal een montage-/gebruikersinstructie mee. Zo kun je de koffer ook zelf monteren of demonteren. Informeer naar de montagemogelijkheden bij het door jou gekozen verhuurbedrijf.

 • Worden er dakdragers meegeleverd?

  In veel gevallen moet je de dakdragers apart huren. Dit komt omdat veel auto’s standaard al dakdragers hebben. Heb je geen dakdragers? Vraag dan informatie op bij de verhuurder over welke dakdrager je nodig hebt. Vaak verhuren de verhuurders universele dakdragers. De prijs van een dakdrager verschilt per verhuurder. Je kunt bij enkele bedrijven een dakkoffer met dakdragers huren. Informeer bij jouw verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.

 • Waar moet ik opletten bij het ophalen van een dakkoffer?

  Voordat je naar het verhuurbedrijf rijd is het handig om te weten wat je nodig hebt. Neem je legitimatiebewijs mee en zorg dat je de borg kan betalen. De betaalmethode hangt af van het verhuurbedrijf. Voordat je de dakkoffer meeneemt is het handig om te kijken of er schade plekken zijn. Zijn er schade plekken? Laat dit dan ter plekke op papier erkennen. Zo kun je eventuele beschuldigingen voorkomen.

Gebruik

 • Hoe hard mag ik rijden met een dakkoffer?

  Met een dakkoffer mag je wettelijk even snel rijden als zonder dakkoffer. Dit geldt voor zowel in Nederland als over de grens. Wel adviseren we je niet harder te rijden dan 130 kilometer per uur. Er zijn ook dakkoffers waarop staat aangegeven een lagere maximumsnelheid aan te houden. Je wordt aangeraden om dit advies te volgen. Je wilt namelijk niet het risico lopen om je spullen te verliezen.

 • Hoeveel gewicht mag ik in mijn dakkoffer vervoeren?

  Het gewicht van de dakkoffer heeft veel invloed op het rijgedrag van jouw auto. Zo verbruik je meer brandstof door de zware belasting op het dak. Daarnaast is er een beperking op het gewicht dat je op de auto mag plaatsen. Om te kijken hoeveel kilo dat bij jouw auto is, raden we je aan om het instructieboekje van de auto te raadplegen voor de maximale daklast. Stel dat de daklast van jouw auto 100 kg is, de dakkoffer 20 kg weegt en de dakdragers 5 kg, dan mag je dus (100 kg - 25 kg) 75 kg in de dakkoffer stoppen. Zorg echter dat je de erg zware spullen niet in de dakkoffer, maar in de kofferbak van de auto plaatst om het zwaartepunt van de auto laag te houden.

 • Kan ik de huurperiode van de dakkoffer tijdens het gebruik verlengen?

  Het kunnen verlengen van de huurperiode hangt af van de voorwaarden van het verhuurbedrijf. In de meeste gevallen is het mogelijk om de huurperiode te verlengen mits je dit voor een bepaalde tijd vraagt. Informeer bij jou dakkoffer verhuurder naar de mogelijkheden.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!