Dakkoffer huren

Meer opbergruimte met een gehuurde dakkoffer 

Ga je binnenkort op vakantie en kan je wel wat extra opbergruimte gebruiken? Dan kan het huren van een dakkoffer een uitkomst bieden. Met een dakkoffer of bagagebox voor je auto, creëer je eenvoudig extra ruimte voor je bagage, zodat je zeker weet dat al je benodigde spullen in de auto passen. Wij hebben hier alle verhuurbedrijven van dakkoffer bij jou in de buurt op een rij gezet. Zo heb je een duidelijk overzicht en kan je straks snel op pad met jouw gehuurde dakkoffer. Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Welke dakkoffer kun je het best huren?

Wil je een bagagekoffer voor wintersportvakanties gebruiken waar je ski’s of snowboard in past? Dan kan je het beste een skibox huren. Een skibox is langer dan de gemiddelde dakkoffer, zodat ook ski’s en snowboards makkelijk mee kunnen. De lengte van dakkoffers die te huur zijn verschilt enorm: van 110 tot 235 centimeter. De meeste verhuurbedrijven verhuren verschillende soorten dakkoffers. De inhoud van dakkoffers wordt in liters uitgedrukt, en verschilt tussen de 300 en 680 liter. 

Belangrijk is om te weten wat het maximale draaggewicht van een bagagebox is en wat jouw auto maximaal kan dragen. Het draaggewicht ligt tussen de 50 tot 75 kilogram, hier komt het eigengewicht (tussen de 12 en 15 kg) nog bij. Een handige tip kan zijn om lichtere spullen in de dakkoffer te vervoeren en zware koffers achter in de auto te doen, zodat je zeker weet dat de lading niet te zwaar wordt. 

Let hier op als je een dakkoffer huurt

Wist je dat een dakkoffer drie verschillende doosopeningen kan hebben? Er is de enkelzijdige opening, dubbelzijdige opening en de opening aan de achterkant. Afhankelijk van het soort bagage dat je vervoert is de ene opening praktischer dan de ander. Ga je op vakantie en reis je door Duitsland, let dan goed op je maximale snelheid. In de meeste gevallen mag je maximaal 130 kilometer per uur met een dakkoffer op dak, maar met sommige modellen mag je ook (op de daartoe aangewezen snelwegen) maximaal 160 kilometer per uur. Houd er rekening mee dat sommige verhuurbedrijven een bepaalde huurprijs per dag hanteren, terwijl andere verhuurders een weektarief berekenen. Zorg er ook voor dat je genoeg tijd hebt om de bagagebox in- en uit te ruimen voor en na je vakantie.

Kenmerken en varianten van Dakkoffer

Lengte variërend van 110 tot 235 cm
Inhoud variërend van 300 tot 680 l
Eigen gewicht variërend van 12 tot 15 kg
Laadcapaciteit variërend van 50 tot 75 kg
Maximale snelheid variërend van 130 tot 160 km/u
Doosopening achterkant, dubbelzijdig of enkelzijdig