Dakkoffer huren

7 aanbieders gevonden. Prijzen zijn afhankelijk van de inhoud (m³) en de geleverde service en variëren van € 20,- tot € 53,-. (huuradvies)

Top 7 verhuurbedrijven

  • Huurtopper 2022
  • Op zaterdag open
  • Meest gekozen
  • Ook 's avonds open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
3,-
5,-
8,-
Per weekend
6,-
10,-
15,-
Per week
20,-
36,-
53,-

Kenmerken en varianten

Lengte variërend van 110 tot 235 cm
Inhoud variërend van 300 tot 630 l
Eigen gewicht variërend van 12 tot 22,5 kg
Laadcapaciteit variërend van 50 tot 75 kg
Maximale snelheid variërend van 130 tot 160 km/u
Doosopening achterkant, dubbelzijdig of enkelzijdig

De volgende data helpen je verder

Min.
Gem.
Max.
Beoordeling van aanbieders
8.8
9.3
9.7
Inhoud laadruimte
0,42 m³
0,42 m³
0,42 m³

Recente huuraanvragen

Dakkoffer 200 cm in Drachten

voor 2 maanden en 2 weken bij Automat Drachten

17-06-2024
Eenvoudig en voordelig een dakkoffer huren via Huren.nl

Er zijn een hoop bedrijven met verschillende soorten dakkoffers te huur. Hierdoor is het soms lastig om de verhuurders te vergelijken. Om het huren van een dakkoffer een stukje makkelijker te maken, hebben we op deze pagina alle dakkoffer verhuurbedrijven verzameld. Met gebruik van je locatie en kaart, zie je in één oogopslag alle dakkoffer verhuur bij jou in de buurt. Vergelijk de verhuurders op prijs, afstand, totaalprijs, service en de algemene voorwaarden. Een dakkoffer huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Welke dakkoffer huren? Let hier op!

Het kiezen van de juiste dakkoffer blijft lastig. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste dakkoffer, beschrijven we graag een aantal belangrijke zaken.

Lengte van de dakkoffers

De lengte van dakkoffers die te huur zijn verschillen enorm: van 110 tot 235 centimeter. Let bij het huren van een dakkoffer altijd op de lengte van de auto en van de dakkoffer. Wanneer de dakkoffer achter te lang is, dan kun je mogelijk de kofferbak niet meer openen. Volgens de officiële regels mag de kofferbak niet voorbij het voorste punt van de auto uitsteken. Achter mag de dakkoffer tot maximaal een meter uitsteken.

De maximale daklast en maximale laadcapaciteit

Voordat je een dakkoffer gaat huren, willen we je adviseren om naar de maximale daklast en de maximale laadcapaciteit te kijken. De maximale daklast staat vermeld in het boekje van de auto. Is de maximale daklast 85 kg, en weeg de dakkoffer + dakdragers 30 kg? Dan mag je de dakkoffer nog met 55 kg vullen.

Belangrijk is om te weten wat de maximale laadcapaciteit is van de bagagebox. Het maximale gewicht ligt tussen de 50 tot 75 kilogram. Een handige tip kan zijn om lichtere spullen in de dakkoffer te vervoeren en zware spullen achter in de auto te doen, zo weet je zeker dat de lading niet te zwaar wordt.

Inhoud

De inhoud van een dakkoffer wordt in liters uitgedrukt. De inhoud varieert tussen de 300 en 680 liter. We raden je aan om niet een te grote dakkoffer te huren. Een dakkoffer heeft namelijk invloed op je benzinegebruik. Hoe groter de dakkoffer, des te meer brandstof je verbruikt. Wil je een bagagekoffer voor wintersportvakanties gebruiken waar je ski’s of snowboard in past? Dan kun je het beste een skibox huren. Een skibox is langer dan de gemiddelde dakkoffer, zodat ook ski’s en snowboards makkelijk mee kunnen.

Kofferopening

Wist je dat een dakkoffer drie verschillende openingen kan hebben? Er is de enkelzijdige opening, dubbelzijdige opening en de opening aan de achterkant. Afhankelijk van het soort bagage dat je vervoert, is de ene opening praktischer dan de ander.

Hier kun je de verhuurders op vergelijken

Nu je de juiste dakkoffer kunt kiezen, geven we je nog graag wat tips waarop je de verhuurders kunt vergelijken. Naast dat je de verhuurders kunt vergelijken op de afstand, prijs, beoordelingen en service, kun je de verhuurders ook op de volgende punten vergelijken.

Montagekosten

Ga na of montage mogelijk is. Mits montage mogelijk is, raden we je aan om te controleren of de montage gratis is of dat je hiervoor moet betalen. Controleer direct ook of de montage dagen als huurdagen worden gerekend.

Staffelkorting

Wil je de dakkoffer voor langere tijd huren? Bekijk dan welke verhuurder de huurprijs afneemt bij een langere huurperiode. De minimale huurperiode is vaak 6 dagen of een week, maar kan ook langer zijn.

Inclusief of exclusief dakdragers?

Een dakkoffer wordt met dakdragers op de auto bevestigd. Heb je nog geen dakdragers? Achterhaal dan of je deze apart moet huren. Het kan zijn dat de door jou gekozen verhuurder gratis dakdragers meelevert.

Heb heb je nog vragen voordat een dakkoffer gaat huren? Bekijk dan hieronder de veelgestelde vragen of neem contact op met de verhuurder.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Wat is een dakkoffer precies?
Een dakkoffer, ook wel bagagebox genoemd, is een van kunststof gemaakte box die je door middel van speciale dakdragers op je auto bevestigt. Met een dakkoffer kun je makkelijk extra bagage op reis meenemen zonder dat je daarvoor bijvoorbeeld een bagagewagen nodig hebt. Bij Huren.nl vergelijk je in één opslag alle dakkoffer verhuur bij jou in de buurt. Een dakkoffer huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl
Wat is het verschil tussen een dakkoffer en een skibox?
Voordat je de keuze maakt tussen een skikoffer en een dakkoffer is het handig om een paar dingen te weten. De skibox is eigenlijk een langere bagagebox die ook geschikt is voor ski’s. Een bagagebox is dus vrij vierkant, en een skibox is lang en smal, vaak minimaal 180 cm lang. De hoogte is in veel gevallen hetzelfde. Wil je een dakkoffer gebruiken voor het vervoeren van ski's, dan kan dat maar zorg dat de dakkoffer minimaal 180 cm lang is.
Hoeveel bagage past er in een dakkoffer?
Er zijn dakkoffers in alle soorten en maten verkrijgbaar. De meeste dakkoffers hebben een laadruimte tussen de 300 en 530 liter. Voordat je een dakkoffer gaat huren is het handig om een lijstje te maken van alle spullen die je zeker in de koffer kwijt moet kunnen. Vergelijk alle dakkoffer verhuurders en bekijk welke dakkoffer het beste bij jou past.
Welke dakkoffer moet ik huren?
Er zijn veel verschillende soorten dakkoffers te huur, hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Echter is de keuze van het type dakkoffer compleet afhankelijk van het gebruik. Er zijn een aantal zaken belangrijk: Hoeveel bagage wil je meenemen? Wat is het gewicht van de bagage die je wilt vervoeren? En hoeveel gewicht kan je auto dragen? Met die drie vragen kun je bepalen welke dakkoffer je nodig hebt. Vergeet niet dat het gewicht en de grootte van de dakkoffer invloed heeft op het brandstof verbruik. Een grote dakkoffer zorgt veel meer luchtweerstand, met als gevolg meer brandstof gebruik. Huur dus niet een grotere dakkoffer dan nodig.
Kan ik een dakkoffer huren op zondag?
Vanaf een zondag een dakkoffer is bij veel verhuurder mogelijk. Er zijn verhuurbedrijven die open zijn op zondag en er zijn verhuurbedrijven waarbij je de dakkoffer op zondag kunt ophalen. Vergelijk de verhuurbedrijven dus ook op de openingstijden en de ophaal voorwaarden. Informeer naar de mogelijkheden bij de verhuurbedrijven.
Moet ik borg betalen?
Bij het huren van een dakkoffer moet je bij de meeste verhuurders borg betalen. De minimale borg verschilt per verhuurder. De borg is ook afhankelijk van het model dat je huurt en de huurperiode. Bij het grotendeel van de verhuurders betaal je de borg op het moment dat je de dakkoffer op komt halen.
Is er een minimale huurperiode?
De huurperiode van een dakkoffer is sterk afhankelijk van het verhuurbedrijf. Dit kan variëren tot een paar dagen tot een week. Kijk voor de minimale huurperiode op de website van de verhuurder.

Ophalen

Wordt de dakkoffer voor mij bevestigd?
In veel gevallen kun je de dakkoffer laten bevestigen. Bij enkele dakkoffer verhuurders worden er extra kosten gerekend voor montage. Bij het huren van een dakkoffer krijg je meestal een montage-/gebruikersinstructie mee. Zo kun je de koffer ook zelf monteren of demonteren. Informeer naar de montagemogelijkheden bij het door jou gekozen verhuurbedrijf.
Worden er dakdragers meegeleverd?
In veel gevallen moet je de dakdragers apart huren. Dit komt omdat veel auto’s standaard al dakdragers hebben. Heb je geen dakdragers? Vraag dan informatie op bij de verhuurder over welke dakdrager je nodig hebt. Vaak verhuren de verhuurders universele dakdragers. De prijs van een dakdrager verschilt per verhuurder. Je kunt bij enkele bedrijven een dakkoffer met dakdragers huren. Informeer bij jouw verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.
Waar moet ik opletten bij het ophalen van een dakkoffer?
Voordat je naar het verhuurbedrijf rijd is het handig om te weten wat je nodig hebt. Neem je legitimatiebewijs mee en zorg dat je de borg kan betalen. De betaalmethode hangt af van het verhuurbedrijf. Voordat je de dakkoffer meeneemt is het handig om te kijken of er schade plekken zijn. Zijn er schade plekken? Laat dit dan ter plekke op papier erkennen. Zo kun je eventuele beschuldigingen voorkomen.

Gebruik

Hoe hard mag ik rijden met een dakkoffer?
Met een dakkoffer mag je wettelijk even snel rijden als zonder dakkoffer. Dit geldt voor zowel in Nederland als over de grens. Wel adviseren we je niet harder te rijden dan 130 kilometer per uur. Er zijn ook dakkoffers waarop staat aangegeven een lagere maximumsnelheid aan te houden. Je wordt aangeraden om dit advies te volgen. Je wilt namelijk niet het risico lopen om je spullen te verliezen.
Hoeveel gewicht mag ik in mijn dakkoffer vervoeren?
Het gewicht van de dakkoffer heeft veel invloed op het rijgedrag van jouw auto. Zo verbruik je meer brandstof door de zware belasting op het dak. Daarnaast is er een beperking op het gewicht dat je op de auto mag plaatsen. Om te kijken hoeveel kilo dat bij jouw auto is, raden we je aan om het instructieboekje van de auto te raadplegen voor de maximale daklast. Stel dat de daklast van jouw auto 100 kg is, de dakkoffer 20 kg weegt en de dakdragers 5 kg, dan mag je dus (100 kg - 25 kg) 75 kg in de dakkoffer stoppen. Zorg echter dat je de erg zware spullen niet in de dakkoffer, maar in de kofferbak van de auto plaatst om het zwaartepunt van de auto laag te houden.
Kan ik de huurperiode van de dakkoffer tijdens het gebruik verlengen?
Het kunnen verlengen van de huurperiode hangt af van de voorwaarden van het verhuurbedrijf. In de meeste gevallen is het mogelijk om de huurperiode te verlengen mits je dit voor een bepaalde tijd vraagt. Informeer bij jou dakkoffer verhuurder naar de mogelijkheden.