Snowboard huren

Top 2 verhuurbedrijven

 • Pak kortingscode
 • Meest gekozen
Huur een snowboard via Huren.nl!

Op zoek gaan naar een bedrijf met het juiste snowboard te huur die ook nog eens bij jou in de buurt zit of op de gewenste locatie levert, is alles behalve gemakkelijk. Er zijn namelijk een hoop bedrijven met zowel snowboards als ski’s te huur. Huren.nl maakt het graag wat makkelijker voor je! Zo kun je via Huren.nl met gebruik van je locatie en de kaart, alle snowboardverhuur bij jou in de buurt vergelijken. Vergelijk alle snowboard verhuurders en vind de verhuurder die jou het beste voorziet in behoefte! Een snowboard huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Een snowboard huren, hoe werkt het?

Een snowboard huren doe je vaak gewoon online, via Huren.nl. Er zijn een aantal stappen die je moet doorlopen, deze stappen staan duidelijk aangegeven op de website van de verhuurder. Zodra je weet naar welk land en skigebied je wilt gaan, kun je je snowboards huren. Tijdens het huurproces doorloop je vaak de volgende processen:

 • Geef aan in welk land en skigebied je een snowboard wilt huren
 • Geef aan in welke periode je de snowboards wilt huren
 • Bekijk de snowboards die beschikbaar zijn op de door jou gekozen datum
 • Kies vervolgens een snowboard en vermeld je gewicht, lengte en schoenmaat
 • Vul je persoonlijke gegevens in en voltooi de betaling
 • De reservering wordt automatisch verzonden naar één van de lokale winkels
 • De snowboards staan bij aankomst voor je klaar

Bekijk alle verhuurders met een snowboard te huur en vind de verhuurder die het beste bij je past.

Welke snowboard heb ik nodig?

Voor de beginnende snowboarden is het alles behalve gemakkelijk om de juiste snowboard te kiezen. Want waar moet je nu eigenlijk echt op letten bij het kiezen van een snowboard? We helpen je graag met een aantal tips.

Snowboard stijl

Allereerst is het belangrijk om met je snowboard niveau en stijl rekening te houden. Hieronder zie je de verschillende board soorten en voor wie deze geschikt zijn.

 • Ben je een beginnende boarder? Kies dan een all mountain board. De all mountain board is namelijk ontworpen voor alle sneeuwcondities en piste omstandigheden. 
 • Hou je van tricks en stunts? Dan is een freestyle board ideaal. Het freestyle board is een stuk korter, hierdoor is manoeuvreren makkelijker.
 • Hou je van off piste boarden? Dan is het freeride board ideaal.

Lengte en gewicht

De lengte en het gewicht zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. Daarnaast is het ook belangrijk om te bepalen waarvoor je de snowboards gaat gebruiken. Wil je tricks doen? Dan moet je een korter board huren. Wanneer je stabiel en op hoge snelheden wilt snowboarden, dan is een langer snowboard aan te raden. Wanneer een snowboard tussen je schouderhoogte en neushoogte komt, dan is dit over het algemeen de juiste lengte. Vergeet niet rekening te houden met het gewicht. Een zwaarder persoon heeft namelijk een langer board nodig dan een licht persoon. Mocht je voor je gevoel het verkeerde snowboard gehuurd, dan kun je deze in de meeste gevallen gewoon omruilen.

Voordelen van het huren van snowboards

Een snowboard huren kent meerdere voordelen. Allereerst is het kinderlijk eenvoudig om een snowboard te huren. Dit kun je meestal gewoon online doen, vanachter je computer of laptop. Dit is niet alleen eenvoudig, maar scheelt je vaak ook nog geld. Het sowieso al voordeliger om te huren bij een snowboardverhuur locatie. Daarnaast kun je kiezen uit een model die bij jouw budget past. Bij het kiezen van een snowboard heb je ook nog eens vaak keuze uit de nieuwste modellen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je met een ouderwets model aan komt zetten op de skipiste. Een ander voordeel is dat je, wanneer je eenmaal op de vakantiebestemming bent, je de snowboards alleen nog maar hoeft te halen bij de winkel waar jouw reservering is geplaatst. Deze winkel zit vaak in jouw skigebied, zodat het dichtbij is. De medewerkers van de winkel hebben er als het goed is voor gezorgd dat jouw snowboard al is gewaxt en goed is ingesteld. Dit betekent dat je er verder dus geen omkijken meer naar hebt. Aan het einde lever je de snowboards gewoon weer in.