Vind jouw beste huurdeal

Winterbanden huren

Vergelijk 5 verhuurbedrijven

Pas Banden logo

Een groot assortiment en uitgebreide kennis

Heeswijk Dinther

Van Essen logo

Alles op het gebied van banden

Meerdere vestigingen
v.a. 10,-

Bandenspecialist Bandimex logo

Winterbanden huren vanaf € 100 per 8 dagen!

Meerdere vestigingen

Helm Autoverhuur logo

De goedkoopste in Den Haag, altijd 200 km. vrij

Den Haag
v.a. 10,-

123bandenmontage logo

Incl. montage voor de deur!

Nieuwersluis
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Veilig de winter door met gehuurde winterbanden

Als je deze winter op wintersportvakantie gaat, zijn winterbanden voor je auto onmisbaar. In veel wintersportgebieden is het verplicht om met winterbanden te rijden. Omdat winterbanden niet goedkoop zijn, is het over het algemeen voordeliger om ze te huren als je de autobanden verder weinig gaat gebruiken. Ook in Nederland is het soms nodig voor de veiligheid om winterbanden te huren. Vergelijk op deze pagina eenvoudig de verschillende verhuurbedrijven van winterbanden. 

Huur winterbanden als het onder de 7 graden Celsius is, dan heeft het rubber in de winterbanden namelijk de meest ideale samenstelling, en werken ze optimaal. Als het buiten koud is, blijft het rubber van de winterband flexibel. Wat zorgt voor betere wegligging dan wanneer je op zomerbanden zou rijden. Het profiel van winterbanden heeft zogenaamde lamellen, het profiel heeft op deze manier beter grip op de ondergrond bij koude omstandigheden. Hierdoor kan de remweg met 20% verkort worden, in vergelijking met zomerbanden. Het is echter niet de bedoeling dat je met winterbanden onder je auto rijdt als dit nog niet nodig is, dan heb je namelijk de kans dat je de winterbanden beschadigd. Zorg ook voor de ideale spanning, en houd er rekening mee dat het profiel van de winterbanden minimaal 4 millimeter diep moet zijn. 

Welke winterbanden heb je nodig?

Als je winter- of sneeuwbanden gaat huren, moet je zeker weten dat je de juiste soort winterband huurt. Dit hangt af van type, bouwjaar, merk en uitvoering auto. Ook moeten de winterbanden naast het goede formaat (variërend van 13 tot en met 17 inch), ook het gewicht van de auto kunnen dragen en de snelheid van de auto aankunnen. Als je twijfelt, is het goed om hier op tijd naar te informeren bij het verhuurbedrijf, zodat je zeker weet dat je straks zonder problemen met de winterautobanden de weg op kan.

Tips voor het huren van winterbanden

Weet je welke soort winterband je moet huren, dan kan je bedenken hoelang je de banden nodig hebt. Vaak huur je deze per week, maar er zijn soms ook opties om er een paar dagen bij te huren. Handig is om te berekenen wat het voordeligst is – een week extra huren, of de banden een paar dagen extra te huren. Wist je dat sommige bedrijven de winterbanden onder je auto monteren, en de zomerbanden voor je bewaren? Deze dienen dan tevens als borg.

Sommige verhuurbedrijven berekenen extra kosten voor de montage van de winterbanden. Deze kosten komen dan nog bovenop de getoonde huurprijs. Andere verhuurbedrijven tonen een huurprijs inclusief montage. Let hier op als je verhuurbedrijven met elkaar vergelijkt. Winterbanden zijn erg veilig, maar voor erg besneeuwde bergen of heuvels kunnen sneeuwkettingen beter zijn voor extra grip op de weg. Huur slim, huur via Huren.nl!

Kenmerken en varianten

  • Maat variërend van 13 tot 19 inch

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering en montage

Gebruik