Vind jouw beste huurdeal

Sneeuwkettingen huren

Vergelijk 5 verhuurbedrijven

Pas Banden logo

Een groot assortiment en uitgebreide kennis

Heeswijk Dinther

Van Essen logo

Alles op het gebied van banden

Meerdere vestigingen
v.a. 2,-

Ruimtewinner.eu logo

uw specialist in vervoeren en opbergen

Meerdere vestigingen
v.a. 4,-

Arma Machine Verhuur logo

De verhuurspecialist voor bedrijf en particulier

Veenendaal
v.a. 4,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Sneeuwkettingen huren via Huren.nl

Veel verhuurders begrijpen dat je niet voor eenmalig gebruik, onnodig een paar sneeuwkettingen wilt kopen. De verhuurders spelen hier graag op in! Verhuurders bieden je de mogelijkheid om voor een laag bedrag een set sneeuwkettingen te huren. Om de sneeuwkettingen verhuur bij jou in de buurt beter in kaart te brengen hebben we alle verhuurbedrijven bij jou in de buurt verzameld. Gebruik de locatie en de kaart en zie alle verhuurders bij jou in de buurt. Vergelijk vervolgens alle sneeuwketting verhuur en vind de verhuurder en de sneeuwketting die het beste bij past. Je kun de bedrijven vergelijken op de prijs, afstand en beoordelingen. Een sneeuwketting huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Sneeuwkettingen zijn op sommige wegen verplicht

Ga je op vakantie naar een gebied waar doorgaans veel sneeuw ligt, dan kan het handig zijn om sneeuwkettingen te huren. In veel gebieden zijn sneeuwkettingen verplicht en onmisbaar. Met sneeuwkettingen hebben de banden van je auto meer grip op de weg als er sneeuw ligt. Op deze manier heb je meer controle over je voertuig. Zo kan je als je sneeuwkettingen huurt veiliger op pad, bijvoorbeeld als je op wintersportvakantie gaat in de Alpen of Pyreneeën.

Hoe monteer en gebruik je sneeuwkettingen

Plaats de gehuurde sneeuwkettingen volgens de gebruiksaanwijzing om de aandrijvende wielen. Vaak wordt er met verkeersborden aangegeven dat het aanbrengen van sneeuwkettingen voor een bepaalde route verplicht is. Rijd altijd met een beperkte snelheid, en verwijder de sneeuwkettingen weer, zodra de verkeersborden dit aangeven. Huur winterbanden om de rest van de tijd veilig op besneeuwde/gladde wegen te kunnen rijden.

Welke sneeuwketting moet ik huren?

Het belangrijkste is om te weten welke soort sneeuwkettingen je moet huren die bij jouw auto passen. Er zijn namelijk verschillende formaten voor verschillende bandgroottes te huur, ook is er een verschil tussen de schakeldiktes van de sneeuwkettingen zelf. De meeste personenauto’s hebben een schakeldikte nodig van 9 millimeter. De schakeldikte van andersoortige auto’s (of opleggers/aanhangers), zoals o.a. SUV’s, 4x4, bestelwagens en vrachtwagens kan oplopen tot 16 millimeter. Zorg er dus voor dat je weet wat voor banden je hebt, zodat je bij de verhuurder de juiste sneeuwkettingen huurt.

Naast de schakeldikte kun je ook verschillende type sneeuwkettingen huren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 3 verschillende soorten sneeuwkettingen, dit zijn traditionele, extra dunne -en loopvlak sneeuwkettingen. De kettingen staan hieronder uitgebreid beschreven:

Traditionele ketting

Deze ketting kenmerkt zich vooral door de dikke schakels. De dikte van de schakels ligt meestal tussen de 9 en 16 mm. De traditionele ketting wordt ook aan de achterzijde van het wiel bevestigd, hierdoor moet er voldoende ruimte aanwezig zijn achter het wiel. Als je een standaard sneeuwketting plaats onder een auto met weinig wielkast ruimte is de kans groter dat je schade maakt. Dit type sneeuwketting heeft als voordeel dat hij relatief voordelig is. Het bevestigen van dit soort sneeuwkettingen vergt enige oefening.

Extra dunne sneeuwkettingen

Deze ketting moet net als de traditionele ketting aan de achterzijde van het wiel worden bevestigd. De extra dunne ketting is geschikt voor auto's met een minimale ruimte tussen het wiel en de wielkast.

Loopvlakkettingen

Een loopvlak sneeuwketting is een sneeuwketting die enkel op het loopvlak van de band bevestigd wordt. Wanneer er in het instructieboekje van jouw auto staat vermeldt dat er geen sneeuwkettingen toegepast mogen worden, dan mag je wel loopvlakkettingen bevestigen. Een loopvlakketting is zeer eenvoudig en snel te monteren. Dit komt doordat je de ketting aan de voorkant van het wiel bevestigd. De kans op schade aan het wiel en de wielkast is bij een loopvlakketting nihil.

Staffelkorting bij het huren van een sneeuwketting

Weet je welke soort sneeuwketting je moet huren? Bedenk dan voor hoelang je de kettingen nodig hebt. Vaak huur je sneeuwkettingen voor minimaal een week, maar er zijn soms ook opties om sneeuwkettingen voor een paar dagen te huren. Bereken altijd de totale huurprijs van de sneeuwkettingen. Het kan namelijk zijn dat de verhuurder staffelkorting rekent wanneer je de sneeuwkettingen voor een langere periode huurt.

Kenmerken en varianten

  • Model traditionele, loopvlak en hybride sneeuwketting
  • Schakeldikte variërend van 9 tot 16 mm
  • Variant personenauto, SUV, 4x4, bestelwagen of vrachtwagen

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering

Gebruik