Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Sneeuwkettingen huren

Verhuurders bieden kettingen aan in verschillende maten en types (traditioneel, loopvlak, hybride).

Vergelijk hieronder verhuurbedrijven

 • uw specialist in vervoeren en opbergen
  Meerdere vestigingen v.a. 4,-
  v.a. 4,-
 • Gratis montage! Reserveer eenvoudig online.
  Zevenhuizen v.a. 3,-
  v.a. 3,-
 • Alles op het gebied van banden
  Meerdere vestigingen v.a. 3,-
  v.a. 3,-
 • 80+ Locaties - 50% korting na 10 dagen!
  Meerdere vestigingen v.a. 3,-
  v.a. 3,-
 • Reserveer telefonisch. Gratis vakkundige montage!
  Meerdere vestigingen v.a. 2,-
  v.a. 2,-
 • Huren met laagste prijs garantie
  Alphen aan den Rijn
 • De verhuurspecialist voor bedrijf en particulier
  Veenendaal v.a. 4,-
  v.a. 4,-
 • Huur bij Box-it al 30 jaar het vertrouwde adres
  Meerdere vestigingen v.a. 3,-
  v.a. 3,-
 

Veilig op pad met gehuurde sneeuwkettingen

Ga je op vakantie naar een gebied waar doorgaans veel sneeuw ligt, dan kan het handig zijn om sneeuwkettingen te huren. Met sneeuwkettingen hebben de banden van je auto meer grip op de weg als er sneeuw ligt. Op deze manier heb je meer controle over je voertuig. Zo kan je als je sneeuwkettingen huurt veiliger op pad, bijvoorbeeld als je op wintersportvakantie gaat in de Alpen of Pyreneeën. Om het je makkelijk te maken zet Huren.nl verhuurbedrijven van sneeuwkettingen op een rij. 

Hoe gebruik je sneeuwkettingen?

Op besneeuwde bergwegen kan het zijn dat winterbanden alleen niet voldoende grip bieden. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. In sommige gedeeltes van Europa is het daarom ook verplicht om sneeuwkettingen bij je te hebben in de auto.

Plaats de gehuurde sneeuwkettingen volgens de gebruiksaanwijzing om de aandrijvende wielen. Vaak wordt er middels verkeersborden aangegeven dat het aanbrengen van sneeuwkettingen voor een bepaalde route verplicht is. Rijd altijd met een beperkte snelheid, en verwijder de sneeuwkettingen weer, zodra de verkeersborden dit aangeven. Huur winterbanden om de rest van de tijd veilig op besneeuwde/gladde wegen te kunnen rijden. 

Handig om te weten voordat je sneeuwkettingen huurt

Als je van plan bent om sneeuwkettingen te huren, dan is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Het belangrijkste is om te weten welke soort sneeuwkettingen je moet huren die bij jouw auto passen. Er zijn namelijk verschillende formaten voor verschillende bandgroottes te huur, ook is er een verschil tussen de schakeldiktes van de sneeuwkettingen zelf. De meeste personenauto’s hebben een schakeldikte van 9 millimeter. De schakeldikte van andersoortige auto’s (of opleggers/aanhangers), zoals o.a. SUV’s, 4x4, bestelwagens en vrachtwagens kan oplopen tot 16 millimeter. Zorg er dus voor dat je weet wat voor banden je hebt, zodat je bij de verhuurder de juiste sneeuwkettingen huurt.

Het model sneeuwketting dat je huurt kan ook verschillen. Er zijn traditionele, loopvlak- en hybride sneeuwkettingen te huur. Raadpleeg altijd het instructieboekje van je auto, het kan namelijk voorkomen dat je geen kettingen kan gebruiken. Dat is het geval bij auto’s met laagprofielbanden. Rijden met sneeuwkettingen kan dan schade toebrengen aan de wagen en wielen. Huur slim, huur via Huren.nl. Zo kan je straks snel op pad!

Kenmerken en varianten

 • Model
  traditionele, loopvlak en hybride sneeuwketting
 • Schakeldikte
  variërend van 9 tot 16 mm
 • Variant
  personenauto, SUV, 4x4, bestelwagen of vrachtwagen
Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!