Sneeuwkettingen huren

2 aanbieders gevonden. Verhuurders bieden kettingen aan in verschillende maten en types (traditioneel, loopvlak, hybride). (huuradvies)

Top 2 verhuurbedrijven

  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
2,-
2,-
2,-
Per weekend
5,-
5,-
5,-
Per week
17,-
17,-
17,-

Kenmerken en varianten

Model traditionele, loopvlak en hybride sneeuwketting
Schakeldikte variërend van 9 tot 16 mm
Variant personenauto, SUV, 4x4, bestelwagen of vrachtwagen
Sneeuwkettingen huren via Huren.nl

Veel verhuurders begrijpen dat je niet voor eenmalig gebruik, onnodig een paar sneeuwkettingen wilt kopen. De verhuurders spelen hier graag op in! Verhuurders bieden je de mogelijkheid om voor een laag bedrag een set sneeuwkettingen te huren. Om de sneeuwkettingen verhuur bij jou in de buurt beter in kaart te brengen hebben we alle verhuurbedrijven bij jou in de buurt verzameld. Gebruik de locatie en de kaart en zie alle verhuurders bij jou in de buurt. Vergelijk vervolgens alle sneeuwketting verhuur en vind de verhuurder en de sneeuwketting die het beste bij past. Je kun de bedrijven vergelijken op de prijs, afstand en beoordelingen. Een sneeuwketting huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Sneeuwkettingen zijn op sommige wegen verplicht

Ga je op vakantie naar een gebied waar doorgaans veel sneeuw ligt, dan kan het handig zijn om sneeuwkettingen te huren. In veel gebieden zijn sneeuwkettingen verplicht en onmisbaar. Met sneeuwkettingen hebben de banden van je auto meer grip op de weg als er sneeuw ligt. Op deze manier heb je meer controle over je voertuig. Zo kan je als je sneeuwkettingen huurt veiliger op pad, bijvoorbeeld als je op wintersportvakantie gaat in de Alpen of Pyreneeën.

Hoe monteer en gebruik je sneeuwkettingen

Plaats de gehuurde sneeuwkettingen volgens de gebruiksaanwijzing om de aandrijvende wielen. Vaak wordt er met verkeersborden aangegeven dat het aanbrengen van sneeuwkettingen voor een bepaalde route verplicht is. Rijd altijd met een beperkte snelheid, en verwijder de sneeuwkettingen weer, zodra de verkeersborden dit aangeven. Huur winterbanden om de rest van de tijd veilig op besneeuwde/gladde wegen te kunnen rijden.

Welke sneeuwketting moet ik huren?

Het belangrijkste is om te weten welke soort sneeuwkettingen je moet huren die bij jouw auto passen. Er zijn namelijk verschillende formaten voor verschillende bandgroottes te huur, ook is er een verschil tussen de schakeldiktes van de sneeuwkettingen zelf. De meeste personenauto’s hebben een schakeldikte nodig van 9 millimeter. De schakeldikte van andersoortige auto’s (of opleggers/aanhangers), zoals o.a. SUV’s, 4x4, bestelwagens en vrachtwagens kan oplopen tot 16 millimeter. Zorg er dus voor dat je weet wat voor banden je hebt, zodat je bij de verhuurder de juiste sneeuwkettingen huurt.

Naast de schakeldikte kun je ook verschillende type sneeuwkettingen huren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 3 verschillende soorten sneeuwkettingen, dit zijn traditionele, extra dunne -en loopvlak sneeuwkettingen. De kettingen staan hieronder uitgebreid beschreven:

Traditionele ketting

Deze ketting kenmerkt zich vooral door de dikke schakels. De dikte van de schakels ligt meestal tussen de 9 en 16 mm. De traditionele ketting wordt ook aan de achterzijde van het wiel bevestigd, hierdoor moet er voldoende ruimte aanwezig zijn achter het wiel. Als je een standaard sneeuwketting plaats onder een auto met weinig wielkast ruimte is de kans groter dat je schade maakt. Dit type sneeuwketting heeft als voordeel dat hij relatief voordelig is. Het bevestigen van dit soort sneeuwkettingen vergt enige oefening.

Extra dunne sneeuwkettingen

Deze ketting moet net als de traditionele ketting aan de achterzijde van het wiel worden bevestigd. De extra dunne ketting is geschikt voor auto's met een minimale ruimte tussen het wiel en de wielkast.

Loopvlakkettingen

Een loopvlak sneeuwketting is een sneeuwketting die enkel op het loopvlak van de band bevestigd wordt. Wanneer er in het instructieboekje van jouw auto staat vermeldt dat er geen sneeuwkettingen toegepast mogen worden, dan mag je wel loopvlakkettingen bevestigen. Een loopvlakketting is zeer eenvoudig en snel te monteren. Dit komt doordat je de ketting aan de voorkant van het wiel bevestigd. De kans op schade aan het wiel en de wielkast is bij een loopvlakketting nihil.

Staffelkorting bij het huren van een sneeuwketting

Weet je welke soort sneeuwketting je moet huren? Bedenk dan voor hoelang je de kettingen nodig hebt. Vaak huur je sneeuwkettingen voor minimaal een week, maar er zijn soms ook opties om sneeuwkettingen voor een paar dagen te huren. Bereken altijd de totale huurprijs van de sneeuwkettingen. Het kan namelijk zijn dat de verhuurder staffelkorting rekent wanneer je de sneeuwkettingen voor een langere periode huurt.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Welke sneeuwketting heb ik nodig?
De sneeuwkettingen die je nodig hebt voor jouw auto is afhankelijk van diverse factoren. Om te beginnen is het soort auto belangrijk doordat de toegestane schakeldikte hierbij kan verschillen. Het is daarnaast belangrijk om de maten van de band te weten om te zorgen dat de sneeuwketting past. Neem contact op met de verhuurder. Het verhuurbedrijf helpt je verder met de juiste ketting. Sneeuwkettingen huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Wat is het verschil tussen een AutoSock en een sneeuwketting?
Een autosock ondersteunt je alleen bij het wegrijden en is daarom niet geschikt voor de taken van een sneeuwketting. De sneeuwketting biedt wellicht meer grip, maar is niet op alle wegen toegestaan doordat het wegdek beschadigd kan raken. Een autosock kan hier een goede oplossing voor zijn om meer grip te hebben op deze wegen.
Krijg ik korting als ik langer huur?
De meeste verhuurders zullen een korting bieden als je de sneeuwkettingen voor een langere periode huurt, deze huur gaat meestal pas na een week of 10 dagen in. Vanaf hoeveel dagen de dagprijs daalt, verschilt sterk per verhuurder. Vergelijk de verhuurders niet op de dagprijs maar op de totaalprijs. Bekijk de website van de verhuurder voor meer informatie omtrent korting op de dagprijs. Mocht de informatie niet vermeld staan op de website, dan kun je altijd telefonisch contact opnemen met de verhuurder.
Welke sneeuwketting heb ik nodig als ik geen normale ketting mag gebruiken?
Sommige auto's hebben te weinig ruimte in de wielkast, hierdoor kan er geen gebruik worden gemaakt van normale sneeuwkettingen, dit kan de wielkast namelijk beschadigen. De oplossing hiervoor is een loopvlakketting, deze ketting zit alleen op het loopvlak van de band waardoor er geen schade aan de wielkast ontstaat.
Is er een minimale huurperiode?
In de meeste gevallen is er een minimale huurperiode voor sneeuwkettingen, de duur van deze huurperiode kan echter sterk verschillen per verhuurder. In de meeste gevallen is de minimale huurperiode een week. De minimale huurperiode staat vermeld op de website van de verhuurder. Kun je de informatie niet terugvinden? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.

Levering

Wordt de sneeuwketting voor mij gemonteerd?
De verhuurbedrijven bieden niet de service om de ketting te laten monteren. Dit komt omdat sneeuwkettingen niet toegestaan zijn op de Nederlandse wegen. Wel zijn veel verhuurders bereid om je een instructie te geven. Wil je een instructie over de montage? Laat dit dan van te voren weten, zo kan de verhuurder tijd voor je maken.
Kan de sneeuwketting worden afgeleverd?
Bij een aantal bedrijven in het mogelijk om de sneeuwketting op locatie te laten leveren. Mits levering mogelijk is, dan zijn hier vaak kosten aan verbonden. Bij de meeste bedrijven heb je ook de mogelijkheid om de sneeuwketting op te halen. Bekijk alle bedrijven met sneeuwkettingen te huur en informeer naar hun mogelijkheden.
Op welke banden worden de kettingen gemonteerd?
Dit is afhankelijk van jouw auto, heeft jouw auto achterwielaandrijving dan wordt de sneeuwketting op de achterbanden gemonteerd, heeft jouw auto voorwielaandrijving dan wordt de ketting op de voorwielen gemonteerd. Er zijn voor vrijwel alle auto's sneeuwkettingen te huur. Zo zijn er sneeuwkettingen te huur voor kleine auto's, SUV's, 4x4's, commerciële voertuigen en campers.

Gebruik

Hoe monteer ik mijn sneeuwketting?
Leg de sneeuwketting geopend voor het wiel en zorg dat de sluiting voor het wiel komt te liggen. Bevestig vervolgens de haak in de laagste schakel van de buiten ketting en klik de ketting vast, zorg ervoor dat zowel de kabel als sluiting niet over het rijvlak van het wiel liggen. Span vervolgens de sneeuwketting zodat deze strak om de band zit. Test daarna of de ketting goed strak zit door een stukje te rijden en deze eventueel opnieuw te spannen.
Hoe gebruik ik een sneeuwketting?
Het belangrijkste bij het gebruik van een sneeuwketting is dat je rijdt met een gematigde snelheid. Op de verpakking van de ketting en op de website van de verhuurder staat een maximumsnelheid vermeld. Het is belangrijk dat je je hieraan houdt. Vraag bij de overdracht altijd aan de verhuurder hoe hard je mag rijden met de sneeuwkettingen. Vaak is de maximumsnelheid 40 a 50 kilometer. Daarnaast wordt er aanbevolen om op een rustige en constante manier te rijden. Vermijd gevaarlijke inhaalmanoeuvres, hoge snelheden en hard remmen.
Waarmee moet ik rekening houden?
Niet elke auto kan gebruik maken van sneeuwkettingen, dit zijn voornamelijk auto's met laagprofielbanden. Het is daarnaast mogelijk dat bij het huren van winterbanden standaard sneeuwkettingen worden meegeleverd. Kijk hiervoor op de website van de desbetreffende verhuurder.
Mag ik in Nederland een sneeuwketting gebruiken?
Het is in Nederland niet toegestaan om met een sneeuwketting op openbare wegen te rijden, de reden hiervoor is dat sneeuwkettingen het wegdek en de markeringen op het wegdek kunnen beschadigen, dit kan de verkeersveiligheid verminderen. Het huren van een sneeuwketting is daarom vooral belangrijk als je op reis gaat naar het buitenland.
In welke landen zijn sneeuwkettingen verplicht?
Er zijn diverse landen waar het gebruik van sneeuwkettingen verplicht is, vaak worden dit met een speciaal bord aangegeven. In Zwitserland, Zweden, Oostenrijk, Noorwegen, Italië en Duitsland is het op sommige wegen verplicht om met een sneeuwketting te rijden. In veel van deze landen zijn winterbanden ook verplicht.