Elektrische gitaar huren

Top 3 verhuurbedrijven

Vibrerende klanken met een elektrische gitaar

Een elektrische gitaar is een gitaar zonder klankkast, die aangesloten kan worden op een versterker. Via een luidspreker hoor je uiteindelijk wat je speelt. Elektrische gitaren komen in verschillende varianten en daarom is het belangrijk dat je, voordat je iets aanschaft, weet welke variant het bestebij je past. Huren is dan een perfecte oplossing. Bovendien kun je als je huurt ook nog andere gitaren uitproberen, zoals een basgitaar of een klassieke gitaar. Heb je al een elektrische gitaar, maar moet deze gerepareerd worden? Of organiseer je een evenement met een optreden? Ook dan is het huren van een gitaar een goed idee. Op deze pagina vind je een overzicht van verhuurbedrijven van elektrische gitaren in de door jou gewenste omgeving.

Informeer bij de verhuurder

Op een elektrische gitaar kun je verschillende elementen tegenkomen. Deze worden ook wel pickups genoemd. Zo heb je bijvoorbeeld een dubbelspoelelement waarmee je lekker kunt scheuren en een enkelspoelelement voor heldere tonen. Laat je door het verhuurbedrijf informeren over deze en andere elementen van de gitaar. Ook kun je vragen naar de verschillende merken gitaren die het verhuurbedrijf heeft. Huur je een elektrische gitaar, dan krijg je er vaak een hoes, een versterker en een snoer bijgeleverd. In sommige gevallen moet je deze er bij huren.

Huurperiodes en borg

Een elektrische gitaar kun je huren voor een dag, een maand of een half jaar. Soms hanteren verhuurbedrijven een minimale huurperiode, dus hou hier rekening mee. Besluit je na de huurperiode over te gaan op aanschaf, dan zijn er verhuurbedrijven die de gemaakte huurkosten van de gitaarprijs afhalen. Let op! Vergeet niet dat sommige verhuurbedrijven om borg vragen. Wil je graag een instrument leren spelen, maar weet je niet zeker of je voor de elektrische gitaar gaat? Kijk dan ook eens tussen de overige muziekinstrumenten.