Basgitaar huren

Top 3 verhuurbedrijven

‘It’s all about that bass”. Huur een basgitaar!

De basgitaar is een snaarinstrument dat veel invloed heeft gehad op het ontstaan van rock, pop en jazz. De vier snaren zijn standaard als E-A-D-G gestemd. Dit is net zoals de laagste vier snaren van een klassieke gitaar, maar dan een octaaf lager. Er bestaan ook basgitaren met 5 snaren. Wil jij graag basgitaar leren spelen, maar zit je niet te wachten op hoge aanschafkosten? Of ben je er nog niet over uit of je nou basgitaar of een elektrische gitaar wil spelen? Huur je muziekinstrumenten dan! Door instrumenten te huren, kun je vrijblijvend muziek maken en bepalen waar je passie ligt. Op deze pagina vind je een overzicht van verhuurbedrijven van basgitaren in de door jou gewenste omgeving.

Verschillende modellen

Een basgitaar huur je niet alleen omdat hij duur is in aanschaf of om uit te proberen. Ook als je eigen gitaar kapot is of als je een event of optreden organiseert is het huren van een basgitaar een goed idee. Ben je op zoek naar een speciaal model basgitaar, bijvoorbeeld omdat je kleinere handen hebt? Geen probleem! Informeer naar de mogelijkheden bij het verhuurbedrijf. Als je nog niet weet welk model het beste bij jou past, dan kun je je door de verhuurder laten informeren. Een basgitaar huur je bij de meeste bedrijven in een set met een versterker, een hoes, een kabel en een strap. Bij andere verhuurbedrijven kan het zijn dat je deze er los bij moet huren. Je kunt een basgitaar huren voor een dag, maar ook voor een maand of een half jaar.

Niet vergeten

Sommige verhuurbedrijven hanteren een minimale periode van bijvoorbeeld twee maanden. Besluit je de gitaar daarna alsnog aan te schaffen, dan zijn veel verhuurders bereid om de gemaakte huurkosten van de gitaarprijs af te halen. Let op! Sommige verhuurbedrijven vragen borg, dus hou rekening met eventuele borgkosten.