Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Zonnepanelen huren in Tilburg

Vergelijk 2 verhuurbedrijven

25 km
 • 25 km
 • 50 km
 • 75 km
 • Alle afstanden
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen
 

Groene energie in Tilburg? Huur zonnepanelen!

Woon je in Oud-Noord en wil je milieubewuste energie die ook nog eens voordelig voor je portemonnee is? Dan is het huren van zonnepanelen de juiste keuze! Zonnepanelen wekken energie op door middel van zonlicht. Hoewel de aanschaf van zonnepanelen behoorlijk duur is, kun je ze gelukkig voor een voordelige prijs huren. Let op! Verhuurbedrijven hanteren vaak een minimale huurperiode van 1 jaar. Op deze pagina vind je verhuurbedrijven van zonnepanelen in en rondom Tilburg, dus ook in bijvoorbeeld Kaatsheuvel of Goirle.

Waarom huren en niet kopen?

Door te huren omzeil je hoge aanschafkosten en profiteer je van de service die verhuurbedrijven leveren. Zo wordt de werking van de panelen gecheckt en zitten de verzekering en eventuele reparaties bij de huurprijs inbegrepen. Daarnaast maak je zelf de keuze voor een energiebedrijf en kun je de panelen altijd terugbrengen of ruilen. Wil je de panelen uitproberen om eventueel later over te gaan op aanschaf? Dan is het slim om een verhuurbedrijf te kiezen waar je de gehuurde panelen na verloop van tijd tegen gereduceerd tarief over kan nemen.

Veelgestelde vragen

Huren

 • Wanneer is het rendabel om zonnepanelen te huren?

  In principe is het rendabel als jouw dak het grootste deel van de dag zon opvangt. Het beste rendement haal je met een dak wat gericht is op het zuiden, het noorden wordt vaak afgeraden door een verminderde resultaat. Wanneer jouw dak wel gericht is op het zuiden, maar door bijvoorbeeld bomen of andere huizen geen zonlicht opvangt, kun je het beste checken of zonnepanelen voor jou rendabel zijn. De meeste verhuurbedrijven kunnen jou een goed advies op maat geven.

 • Maakt het uit bij welke energiemaatschappij ik stroom afneem?

  Nee, het is in de meeste gevallen niet van toepassing bij welke energiemaatschappij jij je stroom afneemt. Wanneer je zonnepanelen wilt huren van jou energiemaatschappij gaat dit vaak wel gepaard met een verplichte afname bij dezelfde maatschappij. Wanneer je niet zeker weet of er verplichtingen zijn wat betreft het afnemen van stroom van een bepaalde energiemaatschappij kunt je het beste contact opnemen met het verhuurbedrijf van de zonnepanelen.

 • Zijn er verschillende typen zonnepanelen? En welke moet ik dan nemen?

  Ja, er zijn wel degelijk verschillende zonnepanelen. De verschillende typen hebben niet alleen een uiterlijk verschil, maar verschillen ook in de opbrengstverwachting. De twee bekendste soorten panelen zijn de blauwe (polykristallijne) en de zwarte (monokristallijne) zonnepanelen. In de meeste gevallen leveren de zwarte monokristallijne panelen het meeste rendement. De monokristallijne presteren namelijk het beste bij direct zonlicht, waar polykristallijne een beter rendement hebben bij indirect zonlicht. Ook ogen de zwarte panelen in de ogen van de meeste afnemers wat moderner. Wanneer je specifiek wilt kiezen voor een bepaald type zonnepaneel, neem dan contact op met de verhuurder.

 • Wat wordt er allemaal geregeld als ik zonnepanelen ga huren?

  In de meeste gevallen wordt het hele totaalpakket, van A tot Z geregeld. Denk hierbij aan de installatie van de zonnepanelen en het zonnestroom systeem, maar ook de financiering, monitoring, onderhoud en de verzekering van de zonnepanelen. Zo weet je precies waar je aan toe bent bij het afsluiten van een contract. Heb je toch nog vragen, dan raden wij je aan contact op te nemen met het desbetreffende verhuurbedrijf.

 • Kan ik zonnepanelen huren als ik een huurwoning heb?

  Of je zonnepanelen mag plaatsen op de woning die je huurt, hangt af van de verhuurder van de woning. Aangezien de verhurende partij de eigenaar is van de woning zal de plaatsing van zonnepanelen altijd in overleg moeten. In het overleg moet er onder andere besproken worden wie het eigenaarschap van de zonnepanelen op zich neemt. Ook de verrekening van de kosten en baten moeten worden besproken. Uiteindelijk is de eigenaar van de woning, in dit geval de verhurende partij, beslissend over het wel of niet plaatsen van zonnepanelen.

Levering en installatie

 • Hoe worden de zonnepanelen geplaatst?

  De zonnepanelen kunnen op verschillende manier bevestigd worden. Op een schuin dak zitten de zonnepanelen vaak bevestigd met dakhaken aan de panlatten van de dakconstructie. Op een plat dak worden de panelen op een frame vastgezet en onder een ideale hoek geplaatst zodat ze het meeste stroom opwekken. Het frame wordt vervolgens verzwaard zodat de zonnepanelen goed vast liggen.

 • Kan ik zonnepanelen laten plaatsen op een dakkapel?

  Of je zonnepanelen kan plaatsen op een dakkapel is afhankelijk van de constructie van de dakkapel, in de meeste gevallen is het niet mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op een dakkapel. Alleen bij uitzonderlijke gevallen is het wel mogelijk, echter is dat geheel afhankelijk van de constructie, bedekking en de hellingshoek van de dakkapel. Als je zeker wilt weten of er zonnepanelen geplaatst kunnen worden op de dakkapel, dan raden wij jou aan om jouw dakkapel te laten checken door een expert van het verhuurbedrijf.

 • Ik heb mijn woning verkocht, wat gebeurt er nu met de zonnepanelen?

  In de meeste gevallen kan het huurcontract overgedragen worden aan de nieuwe bewoners. Wanneer de nieuwe bewoners de zonnepanelen niet willen overnemen, kan je ervoor kiezen om de zonnepanelen mee te nemen naar je nieuwe huis of de zonnepanelen terug te geven aan de verhurende partij. De laatste twee opties brengen vaak kosten met zich mee, onder andere voor de-installatie van de panelen. Hoeveel kosten het proces met zich meebrengt is afhankelijk van de situatie, wanneer je meer wilt weten over de kosten, raden wij je aan om contact op te nemen met de verhuurder.

Gebruik

 • Wat als ik meer energie opwek dan dat ik verbruik?

  Als je meer energie opwekt dan dat je gebruikt dan zal je de energie terugleveren aan het elektriciteitsnet, hier krijg je van de energieleverancier een (kleine) vergoeding voor. Voor teruggeleverde stroom krijg je dus een vergoeding, echter is dit vele malen lager dan de gemiddelde prijs voor een kilowatt aan stroom. Als je het meeste rendement wilt halen uit de zonnepanelen, dan raden wij je aan om niet meer zonnepanelen te plaatsen dan dat je aan stroom gaat gebruiken. Hierover kan de verhurende partij jou in ondersteunen.

 • Hoe kan ik de effectiviteit van mijn zonnepanelen meten?

  Via de meegeleverde omvormer wordt alle opgewekte stroom gemeten. De verhuurder kan deze data inzien en op basis van andere klanten inzien of jou zonnepanelen goed presteren. De effectiviteit wil je natuurlijk zo hoog mogelijk hebben.

 • Mijn huurcontract loopt af, wat nu?

  Wanneer het huurcontract van de zonnepanelen afloopt kun je het complete geleverde pakket overnemen voor een marktconforme prijs. Dit is voor de zonnepanelen zelf vaak € 50 per paneel. Wanneer je de zonnepanelen wilt laten verwijderen dan kan je dit uiteraard laten doen door de verhurende partij. Hier brengt het bedrijf vaak wel de-installatiekosten voor in rekening.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Gerelateerde categorieën