Wasmachine huren

Top 5 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Ook 's avonds open
  • Ook 's avonds open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Energielabel variërend van D tot A+++
Trommel capaciteit variërend van 6 tot 9 kg
Kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in de wasmachine!

Heb je tijdelijk een wasmachine nodig, omdat die van jou kapot is? Of zoek je een wasmachine vanwege een langdurige verbouwing? Dan is huren de perfecte oplossing. Ook voor in studentenhuizen is een gehuurde wasmachine ideaal. Via Huren.nl vind je eenvoudig alle betrouwbare wasmachine verhuurders met een ruim aanbod aan verschillende soorten wasmachines. Gebruik je locatie en kaart en zie in één oogopslag alle wasmachine verhuur bij jou in de buurt. Bij Huren.nl vind je verhuurders met een ruim aanbod aan verschillende soorten wasmachines. Zo kun je een voorlader wasmachine, bovenlader wasmachine en een wasdroogcombinatie huren. Bij de meeste wasmachine verhuurders wordt de wasmachine netjes bij je afgeleverd en soms zelfs geïnstalleerd. Geniet van de voordelen van het huren van een wasmachine. Een wasmachine huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Een wasmachine huren, dit is wat je moet weten

Het vinden van een betrouwbaar en goed bedrijf bij jou in de buurt zit en de wasmachine verhuurd waar jij naar op zoek bent, is zeker niet altijd gemakkelijk. Er zijn een hoop bedrijven met een wasmachine te huur. Huren.nl maakt het graag wat simpeler voor je. Op deze pagina zie je alle wasmachine verhuur. bij jou in de buurt. Wasmachines huur je vaak voor één of meerdere jaren voor een vaste maandprijs. Het voordeel van huren is dat de servicekosten (bezorging, installatie, reparatie en onderhoud) vaak bij de huurprijs inbegrepen zitten. Echter, dit verschilt per verhuurbedrijf en het is dus raadzaam om de verhuurbedrijven goed te vergelijken. Zie onderstaande tips. Heb je geen zin of tijd om te wachten totdat je was droog is? Huur dan ook een wasdroger!

Verhuurders vergelijken, hoe doe je dat?

Als je een wasmachine huurt, is het slim om op een aantal zaken te letten. Kijk bijvoorbeeld naar de service die verhuurbedrijven leveren. Is de huur de eerste maand gratis? Neemt het verhuurbedrijf de bezorging en installatie op zich? Dien je bezorg- en installatiekosten te betalen? Deze informatie is terug te vinden in de algemene voorwaarden van de verhuurder. Wanneer je de wasmachine zelf ophaalt en installeert, dan kan het zijn dat er kosten van de totaalprijs afgaan. Daarnaast kun je ook vergelijken op basis van de kenmerken van de wasmachine. Check bijvoorbeeld de trommelcapaciteit en het toerental. Ben je bewust met het milieu bezig? Kijk dan naar het energielabel van de wasmachine. Bij het huren van een wasmachine is er van automatische contractverlenging vaak geen sprake. Bekijk alle bedrijven met een wasmachine te huur en vind de verhuurder die het beste bij je past.

Tip: Heb je nog een oude (kapotte) wasmachine staan? Dan nemen veel verhuurbedrijven deze kosteloos voor je mee.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe werkt het huren van een wasmachine?
Wanneer je een wasmachine huurt, dan doe je dit vaak via een abonnement. Bij een abonnement betaal je maandelijks een vast bedrag. De meeste verhuurders hebben een minimale huurperiode van een jaar. Dit kan echter afwijken per verhuurder. Vergelijk de verhuurders en de wasmachines en vind de wasmachine die het beste bij je past. Vul al je persoonlijke gegevens in en kies een bezorgmoment. De wasmachine wordt vervolgens door een erkende monteur geïnstalleerd. Heb je een oude wasmachine staan? Dan nemen de verhuurders de oude wasmachine vaak gratis mee. Wanneer je gehuurde wasmachine kapot gaat, dan wordt het apparaat vrijwel altijd gratis gemaakt. Let op: Loopt je abonnement af? Dan kan het zijn dat de verhuurder het contract stilzwijgend verlengd. Voordat je met een verhuurder in zee gaat, adviseren we je altijd om de algemene voorwaarden door te nemen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bekijk alle bedrijven met een wasmachine te huur en vind de verhuurder die het beste bij je past.
Kan ik zowel zakelijk als particulier een wasmachine huren?
Bij een groot deel van de verhuurders kun je zowel zakelijk als particulier een wasmachine huren. Enkele verhuurders zijn tegen commercieel gebruik. Bij deze verhuurders mag het apparaat alleen gebruikt worden in huiselijke kring. In de algemene voorwaarden vind je alles terug over de regelgeving. Kun je de informatie niet vinden? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder. De verhuurder helpt je graag verder.
Ik wil graag een wasautomaat huren. Moet ik ook borg betalen?
Bij de meeste verhuurders dien je geen borg te betalen. Wanneer je wel borg dient te betalen, dan vind je dit vaak terug in de algemene voorwaarden. Hoe je de eventuele borg dient te betalen verschilt per verhuurder.
Hoe ver van tevoren dien ik de wasmachine te reserveren?
Hoe ver van tevoren je de wasmachine dient te reserveren verschilt per verhuurder. We willen je adviseren om vroegtijdig je reservering te plaatsen. Zo weet je zeker dat de verhuurder de wasmachine beschikbaar heeft.
Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van de reservering?
Dit is volledig afhankelijk van de betreffende verhuurder, bij sommige verhuurders zal dit kosteloos zijn mits er op tijd wordt aangegeven dat je de reservering wil annuleren. Hoe dichter je bij de leveringsdatum annuleert, des te hoger de annuleringskosten vaak zijn. Je kun de annuleringskosten vaak vinden in de algemene voorwaarden van de verhuurder.

Levering

Ik weet niet zeker of de wasmachine bij mij geplaatst kan worden, wat moet ik doen?
Mocht je twijfelen of het technisch mogelijk is om een wasmachine te laten plaatsen, dan kun je vaak vrijblijvend een afspraak maken met de verhuurder. Wanneer je twijfelt of het plaatsen van een wasmachine mogelijk is, dan raden we je aan om contact op te nemen met de verhuurder. De verhuurder kijkt graag met je mee.
Dien ik aanwezig te zijn bij de levering?
Ja er dient altijd iemand aanwezig te zijn om de deur open te doen en om te vertellen waar de wasmachine moet staan. Zorg ervoor dat de gewenste locatie is vrijgemaakt is voordat je installateur de wasmachine komt brengen. De installateur bevestigt de water toe- en afvoer en geeft je een instructie voordat hij weg gaat.
Waar kan ik de wasmachine laten plaatsen?
"Ten eerste moet je een plek zien te vinden met voldoende ruimte. De meeste wasmachines zijn 60 cm breed en 82 tot 90 cm hoog. De diepte varieert van 50 tot 65 cm. Zet de wasmachine in een ruimte waar de temperatuur niet onder de 0°C komt. Daarnaast moet de wasmachine op een stevige ondergrond staan. Wanneer de wasmachine op een onstabiele ondergrond staat, dan kan hij tijdens het wassen flink gaan trillen. Plaats de wasmachine op een plek waar je gemakkelijk een watertoevoerslang en een afvoerslang kan bevestigen. "
Wat kan ik verwachten tijdens de levering?
Voordat de overdracht van de wasmachine plaatsvindt, is het handig om te weten wat je nodig hebt. Zorg ervoor dat je je legitimatiebewijs op zak hebt en zorg er voor dat je de eventuele borg kunt betalen. De verhuurder installeert de wasmachine op de aangewezen plek. Tot slot geeft de verhuurder een korte instructie over de wasmachine. In de meeste gevallen krijg je een handleiding mee. Mocht je na de installatie nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met de verhuurder.
Kan ik de wasmachine ophalen bij de verhuurder?
In overleg is het bij enkele verhuurders mogelijk om de wasmachine zelf op te halen. Wanneer je de wasmachine wilt ophalen, dan kan het handig zijn om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Zo kun je samen een geschikte tijd afspreken. Houd er rekening mee dat een wasmachine tussen de 65 en 80 kilo weegt. Ga dus na of je de wasmachine makkelijk kunt laden, lossen en vervoeren.

Gebruik

Kan ik de wasmachine meenemen als ik ga verhuizen?
Ja je mag de wasmachine zelf verhuizen. Echter dien je vooraf wel te melden dat je het apparaat naar een andere locatie gaat verplaatsen. Enkele verhuurders bieden de service om tegen een kleine vergoeding de wasmachine voor je te verplaatsen.
Kan iedereen gebruik maken van de wasmachine?
Nee niet iedereen mag gebruik maken van de wasmachine. Het is vaak niet toegestaan om een wasmachine zakelijk en/of commercieel te gebruiken. De wasmachines mogen vaak alleen gebruikt worden in (eigen) huiselijke kring. De wasmachines mogen onderling niet verhuurd worden, en mogen vaak ook niet gebruikt worden in een winkel of horeca. Voor huisbazen die een wasmachine in huiselijke setting willen verhuren zijn er vaak uitzonderingen. De regels omtrent het gebruik verschillen sterk per verhuurder. We raden je aan om de algemene voorwaarden van de verhuurder goed door te nemen. Dit om verrassingen omtrent het gebruik te voorkomen.
Wat moet ik doen als de wasmachine stuk gaat?
Wanneer de wasmachine defect is, dan kun je telefonisch contact opnemen met de verhuurder. Vaak zitten de kosten voor reparatie en vervanging bij de huurprijs inbegrepen. Geef bij de verhuurder aan wat het probleem is en de verhuurder zal zo snel mogelijk langskomen. Mocht direct repareren niet lukken, dan plaatst de verhuurder vaak een vervangend apparaat.
Kan ik de huur overdragen aan een medebewoner?
Ben jij de hoofdhuurder van de wasmachine en ga je verhuizen? Dan kun je de huur vrijwel altijd over laten zetten op een andere naam. De nieuwe hoofdhuurder zal de rest de totale huurtermijn overnemen. Het kan zijn dat er kosten verbonden zijn aan het overnemen van het contract.