Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Winterbanden huren in Tilburg

De huurprijzen verschillen per bandenmaat en aanbieder. Vergelijk de verschillende verhuurbedrijven hieronder.

Vergelijk 2 verhuurbedrijven

25 km
 • 5 km
 • 10 km
 • 25 km
 • 50 km
 • 75 km
 • Alle afstanden
 • - Tilburg
 • 22 km Breda
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen

Huuralternatieven

Een kortere remweg met gehuurde winterbanden in Tilburg

Winterbanden zijn van een andere rubbersamenstelling gemaakt. Bovendien hebben ze diepere en bredere groeven in het profiel zitten. Op deze manier kunnen het smeltwater, ijs, en sneeuw zich makkelijk en weg banen tussen het profiel. Zo blijft het wiel veel stabieler op de weg, en heb je meer grip. Ook heb je met winterbanden een kortere remweg dan met zomerbanden in winterse omstandigheden. Allemaal redenen dus om winterbanden te huren in Tilburg als je op wintersport gaat. Je vindt de verhuurders van winterbanden in Tilburg hier op een rijtje.

Het huren van winterbanden in Tilburg heeft meerdere voordelen

Als je niet vaak in winterse omstandigheden rijdt, maar wel bijvoorbeeld op wintersport gaat, is het overbodig om winterbanden aan te schaffen. Het huren van winterbanden is veel verstandiger. Je bent vaak goedkoper uit, en bovendien hoef je de rest van het jaar de winterbanden niet op te slaan. In Tilburg huur je winterbanden per setje van vier stuks, voor elk wiel eentje. Bij de meeste verhuurbedrijven in de buurt van Tilburg zetten ze de winterbanden er gratis voor je op. Bovendien slaan ze jouw zomerbanden op tijdens de huurperiode. Makkelijk en slim huren door van te voren te vergelijken, dat kan via Huren.nl!

Kenmerken en varianten

 • Maat
  variërend van 13 tot 19 inch

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Is er een minimale huurperiode?

  Veel verhuurders hebben een minimale huurperiode voor autobanden, deze huurperiode kan variëren van een week tot 14 dagen. Kijk voor de zekerheid op de website van de verhuurder om te bepalen wat hun minimale huurperiode is.

 • Hoe weet ik welke maat band ik nodig heb?

  De maat van de benodigde autobanden kan variëren per velg en per auto. In veel gevallen zullen er diverse maten winterbanden bij de aanbieders beschikbaar zijn, op basis van jouw kenteken kan de verhuurder vaak bepalen welke maat band je nodig hebt. In veel gevallen leveren de verhuurders de winterbanden op velg zodat je jouw zomerbanden niet van je velgen hoeft te halen. Wil je weten of de aanbieder de maat van jouw band beschikbaar heeft en deze met bijvoorbeeld lichtmetalen velgen levert? Dan adviseren wij je om contact op te nemen met de verhuurder.

 • Kan ik de banden voortijdig retourneren?

  Afhankelijk van de verhuurder is het mogelijk om de overeenkomst voortijdig te beëindigen, echter wordt er wel een waardevermindering berekend indien de banden beschadigd, gemonteerd of gebruikt zijn geweest. Het kan hierdoor voorkomen dat je door de waardevermindering geen geld terug krijgt. Neem hierover voor de zekerheid van tevoren contact op met de verhuurder.

 • Krijg ik een nieuwe of gebruikte band?

  Afhankelijk van de verhuurder kun je zowel een nieuwe als een gebruikte band krijgen. In vrijwel alle gevallen beschikken deze autobanden over nog meer dan genoeg profiel om veilig de winter door te komen. Indien je wil weten in welke periode jouw band is gemaakt kun je kijken naar 4 cijferige DOT-code op de zijkant van jouw band. De eerste twee cijfers tonen aan in welke week de autoband is geproduceerd en de laatste twee cijfers indiceren het jaartal.

 • Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van de reservering?

  Dit is volledig afhankelijk van de betreffende verhuurder, bij sommige verhuurders zal dit kosteloos zijn mits er op tijd wordt aangegeven dat je de reservering wil annuleren. Hoe dichter bij de leveringsdatum je annuleert des te hoger de annuleringskosten vaak zijn. Je kunt de annuleringskosten vaak vinden in de algemene voorwaarden van de verhuurder.

Levering en montage

 • Kunnen de winterbanden worden geleverd op locatie?

  In de meeste gevallen kan de verhuurder de autobanden op locatie afleveren, houd er echter wel rekening mee dat de verhuurder hiervoor extra kosten in rekening kan brengen. Neem voor de zekerheid contact op met de verhuurder om te vragen of dit bij hen het geval is.

 • Worden de banden door de verhuurder gemonteerd?

  In veel gevallen worden de banden door de verhuurder gemonteerd. Afhankelijk van de verhuurder kan de service hierbij verschillen. Sommige aanbieders zullen dit bij jou op locatie doen terwijl je bij andere aanbieders naar de garage zal moeten. Ook varieert het per aanbieder of er kosten in rekening worden gebracht voor de montage. Wij adviseren je daarom om dit op de website van de aanbieder te controleren of eventueel contact met de verhuurder op te nemen.

Gebruik

 • Kan ik winterbanden in de zomer gebruiken?

  Het gebruik van winterbanden in de zomer heeft hetzelfde effect als het gebruik van zomerbanden in de winter, door het profiel en de samenstelling van rubber heeft een winterband een slechtere remweg en wegligging dan zomerbanden bij warm weer. Ook slijten winterbanden sneller tijdens de zomer, het wordt daarom aangeraden om bij een temperatuur boven de 7 graden Celsius geen gebruik te maken van winterbanden. Indien je liever niet van banden wisselt, kies dan all season banden (ook wel all weather genoemd), die zijn het hele jaar door geschikt maar zijn niet geoptimaliseerd voor één seizoen. Voor optimale prestaties blijft het afwisselen tussen zomer- en winterbanden dus de beste keuze.

 • Wat is het voordeel van winterbanden?

  Winterbanden bieden bij koud weer en een glad wegdek meer grip dan zomerbanden. De reden hiervoor is dat winterbanden een andere samenstelling van rubber bevatten evenals een ander profiel. Het profiel van winterbanden vervormt om zo meer grip op het wegdek te krijgen. Indien je liever niet van banden wisselt kun je ook naar all season banden (ook wel all weather genoemd) kijken, die banden zijn het hele jaar door geschikt maar zijn niet op één seizoen geoptimaliseerd.

 • Zijn winterbanden in Nederland verplicht?

  Het gebruik van winterbanden is in Nederland niet verplicht, echter wordt het gebruik in de strenge wintermaanden wel aangeraden. Let er daarnaast op dat wanneer je op reis gaat de regelgeving wel kan verschillen, het gebruik van winterbanden is in sommige landen namelijk wel verplicht. Hou er rekening mee dat wanneer je ook een sneeuwkettingen huurt dat deze niet in Nederland gebruikt mogen worden. Wanneer je in het buitenland een besneeuwde berg op moet komen ze echter erg van pas.

 • Wanneer zijn mijn banden aan vervanging toe?

  Jouw banden moeten vervangen worden indien het profiel op jouw banden te laag begint te worden. Het wettelijke minimum voor uw band bedraagt een profieldiepte van 1,6mm. Het wordt voor jouw eigen veiligheid echter aangeraden om jouw banden eerder te vervangen. Omdat een laag bandenprofiel jouw grip op het wegdek verlaagd wordt het aangeraden om winterbanden een stuk eerder te vervangen, bijvoorbeeld bij een profieldiepte van 4mm.

 • In welke landen zijn winterbanden verplicht?

  In Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Noorwegen en Zweden zijn winterbanden op alle wegen verplicht in de winter. In Frankrijk, Zwitserland, Italië en Tsjechië is het gebruik van winterbanden alleen verplicht indien dit staat aangegeven met een bord. In Duitsland en Zwitserland is het onder sommige omstandigheden zelfs verplicht om sneeuwkettingen te gebruiken.

 • Hoe weet ik welke bandenspanning ik nodig heb?

  De optimale bandenspanning is afhankelijk van het model van jouw auto evenals het soort band. De aangeraden bandenspanning voor winterbanden ligt ook vaak wat hoger. Er zijn diverse manieren om de optimale bandenspanning voor jouw banden te achterhalen, in vrijwel alle gevallen kun je de optimale bandenspanning in de deur van jouw auto vinden. Het wordt geadviseerd om de aangeraden bandenspanning te verhogen met 0,2 bar voor winterbanden. In veel nieuwe auto's zit standaard een systeem ingebouwd dat automatisch aangeeft wanneer jouw bandenspanning te laag begint te worden. Het beste kun je echter contact opnemen met jouw autofabrikant, zij kunnen je namelijk adviseren wat de optimale bandenspanning is voor jouw auto.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Alternatieve links