Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Scootmobiel huren in Eindhoven

Vergelijk verhuurbedrijven van een scootmobiel door te kijken naar de uitvoering en de gehanteerde minimale huurperiode.

Vergelijk 1 verhuurbedrijf

25 km
 • 5 km
 • 10 km
 • 25 km
 • 50 km
 • 75 km
 • Alle afstanden
 • ...meer dan een Thuiszorgwinkel
  - Landelijke levering v.a. 5,-
  v.a. 5,-
 • - Eindhoven v.a. 190,-
  v.a. 190,-
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen
 

Korte tijd slecht ter been? Huur een scootmobiel in Eindhoven

Het huren van een scootmobiel in Eindhoven is een uitkomst als je tijdelijk fysiek beperkt bent, maar toch gewoon uitstapjes wil maken. Je kunt ervoor kiezen om een vaste of demonteerbare scootmobiel te huren. De demonteerbare of inklapbare scootmobiel is vaak lichtgewicht (vanaf 25 kilogram zonder accu) en kan je in de auto, de trein en zelfs het vliegtuig meenemen. Een scootmobiel in Eindhoven huren om mee te nemen op vakantie, is dus gewoon mogelijk!

Verschillen tussen de kenmerken van de scootmobiel die je kunt huren

Wil je een scootmobiel met 3 of 4 wielen huren? En wil je graag dat je over het fietspad kan en dan 25 kilometer per uur kan rijden, of is het ook goed als je met maximaal 6 km/h over de stoep kan? Let op de actieradius, het max. laadgewicht, of er vering aanwezig is, en of je de scootmobiel inclusief achteruitkijkspiegel kunt huren. in Eindhoven zijn meerdere verhuurders, vergelijk de service: wat gebeurt er bij pech onderweg? Kan je langskomen om de scootmobielen uit te proberen? En krijg je instructies over het gebruik en het verkeer? Voor het vervoer van een scootmobiel kun je een rolstoelauto of rolstoelbus huren via huren.nl. Huur slim, huur de juist scootmobiel bij een van de verhuurders nabij Eindhoven.

Kenmerken en varianten

 • Snelheid
  variërend tot 22 km/u
 • Aantal wielen
  3 of 4 wielen
 • Max. gebruikersgewicht
  variërend tot 135 kg
 • Bereik
  variërend tot 50 km

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Hoe kan ik een scootmobiel huren?

  Vergelijk alle verhuurders bij jou in de buurt bovenaan deze pagina. Kies vervolgens de verhuurder en de scootmobiel die het beste aansluit op jouw behoefte. Bij de meeste verhuurders dien je de reservering via de telefoon of via een contactformulier aan te vragen. Er zijn ook verhuurders waar je de scootmobiel online kunt reserveren.

 • Hoe kan ik voor mijn reservering betalen?

  Hoe je voor je reservering kunt betalen verschilt per verhuurbedrijf. Bij de meeste verhuurders dien je het bedrag over te maken. Bij enkele verhuurders betaal je de reservering via iDeal. Bekijk de betaalmogelijkheden bij de door jou gekozen verhuurder.

 • Welke scootmobiel moet ik huren?

  Er zijn grofweg 3 verschillende soorten scootmobielen te huur. Zo heb je de mogelijkheid om een normale vaste scootmobiel, een opvouwbare scootmobiel of een buiten scootmobiel te huren. De vaste scootmobielen zijn stabiel, comfortabel en hebben een gemiddelde snelheid en bereik. De opvouwbare scootmobielen zijn licht, compact en hebben een kleinere accu. De buiten scootmobielen zijn groot, zwaar, veilig en zeer comfortabel voor hoge snelheden en lange afstanden. Uit alle soorten kun je ook kiezen voor een scootmobiel met 3,4 of 5 wielen.

 • Is een scootmobiel verzekerd?

  Voordat je een scootmobiel gaat besturen is het van belang dat de scootmobiel WA verzekerd is. Vaak huur je bij scootmobiel verhuur een totaalpakket. De scootmobiel is dan WA verzekerd en voldoet aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid. Het kan ook zijn dat de verhuurder aparte verzekeringskosten rekent voor de verhuur. Kijk hier goed naar tijdens het vergelijken.

 • Kan ik mijn reservering kosteloos annuleren?

  Kosteloos annuleren is mogelijk mits je dit op tijd doet. Bij de meeste verhuurbedrijven dien je de reservering minimaal 24 uur van te voren te annuleren. Voordat je een scootmobiel gaat huren adviseren we je om de voorwaarden omtrent het annuleren door te lezen. Zo voorkom je eventuele verrassingen.

Levering

 • Wordt de scootmobiel bij mij geleverd?

  Bij vrijwel alle verhuurders heb je de mogelijkheid om de scootmobiel te laten bezorgen. Vaak leveren de verhuurders de scootmobiel gratis tot een bepaalde afstand. Na deze afstand rekenen de verhuurders vaak een prijs per kilometer.

 • Krijg ik een instructie bij de overdracht?

  Ja. Bij alle verhuurders krijg je een duidelijke instructie en handige tips. Ook wanneer je de scootmobiel laat leveren, krijg je een instructie.

 • Waar moet ik op letten tijdens de overdracht van de scootmobiel?

  Bij de overdracht is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Zo raden we je aan om te kijken of de scootmobiel schade heeft. Maak foto's van de mogelijke schade en laat de schade op papier erkennen. Zo kun je bij het inleveren altijd terugvallen op het erkende schade formulier. Kijk ook of de banden voldoende zijn opgepompt en of alle knopjes werken. Vergeet bij de overdracht niet je identiteitsbewijs mee te nemen en zorg dat je de eventuele borg kunt betalen. Hoe je de eventuele borg moet betalen verschilt per verhuurbedrijf. Bij de meeste verhuurders dien je de borg via een bankoverschrijving te betalen.

Gebruik

 • Hoe werkt de bediening van een scootmobiel?

  Als je een scootmobiel gaat huren, dan is de kans groot dat je niet weet hoe je een scootmobiel moet besturen. Maak je geen zorgen, scootmobiel bediening is vrij eenvoudig. Alle scootmobielen hebben een duidelijk stuur met lampjes, schakelaars en knoppen. Bij de meeste scootmobielen gebruik je de hendels om te remmen of om gas te geven. Er zijn ook modellen waarbij je gas geeft met een voetgas. Bij de levering krijg je vaak een uitgebreide instructie over de bediening van de scootmobiel.

 • Heb ik een rijbewijs nodig om op een scootmobiel te rijden?

  Om een scootmobiel te besturen heb je geen rijbewijs nodig. Daarnaast hoef je niet verplicht een scootmobielcursus te volgen. De verhuurder geeft bij de overdracht vaak een korte instructie over de scootmobiel.

 • Hoe ver kan ik rijden met een scootmobiel?

  Welke afstand je met een scootmobiel kunt rijden hangt af van veel factoren. Zo wordt de afstand bepaald door de capaciteit van de accu, het rijgedrag, de temperatuur, de bandenspanning, de weg waarop gereden wordt, de verlichting, en het gewicht van de bestuurder. Vaak staat de actieradius vermeld op de website van de verhuurder. Staat de actieradius niet vermeld? Neem dan contact op met de verhuurder.

 • Hoe laad ik de scootmobiel op?

  Bij de gehuurde scootmobiel krijg je altijd een acculader meegeleverd. Stop de lader in het stopcontact en in de scootmobiel. De lader stopt vanzelf met laden als de accu vol is. De scootmobiel geeft vaak met een groen lampje aan wanneer hij vol is. Er wordt geadviseerd de accu dagelijks, na elke rit, op te laden.

 • Waar mag je met een scootmobiel rijden?

  Je mag met een scootmobiel op het fietspad, op de stoep en in winkelcentra rijden. Het is echter van belang dat je het rijgedrag aanpast aan waar je rijdt, en dat je rekening houdt met andere weggebruikers. De verkeersregels worden bepaald door de plek waar je rijdt. Rijd je op het trottoir, voetpad of in een winkelcentrum? Dan ben je een voetganger en dien je de regels voor voetgangers te volgen. Rijd je op een fietspad of op de rijbaan? Dan hoor je bij de fietsers en dien je de regels voor fietsers te volgen.

 • Wat moet ik doen bij schade of diefstal van een gehuurde scootmobiel?

  Wanneer je schade hebt dan raden we je aan om dit meteen te melden. Het melden kun je telefonisch of soms online doen. Op tijd melden is belangrijk omdat de verhuurder dan rekening kan houden met een mogelijke reparatietijd. Is de scootmobiel gestolen? Meld dit zo snel mogelijk bij de politie. Zo is de kans het grootst dat ze hem terug kunnen vinden. Meld vervolgens de diefstal bij de verhuurder. De verhuurder helpt je en kijkt naar een oplossing.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Alternatieve links

Gerelateerde categorieën