Afzuiginstallatie huren

Stof of houtsnippers? Huur een afzuiginstallatie

Het kan erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid om lange tijd in een ruimte aan het werk te zijn waar schadelijke dampen, gassen of stof vrijkomt. Denk hierbij bijvoorbeeld bij het werken aan hout in een afgesloten ruimte: waar veel (onzichtbaar) stof, schaafsel en splinters vrijkomt. Een groot deel valt op te vegen, maar het gedeelte dat je kunt inademen blijft lang in de lucht hangen. Daarvoor is het huren van een afzuiginstallatie een verstandig en veilig idee. Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Vergelijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Met een afzuigsysteem houd je de werkplek schoon- en werkbaar. Huur een afzuiginstallatie bij renovatiewerkzaamheden, bij het verven van ruimtes met verf die verdampen verspreid, enzovoorts. Vrijwel alle afzuiginstallaties zijn geschikt voor het afvoeren van o.a. rook, lasrook, gassen, slijpstof, en/of het aanvoeren van verse lucht.

Denk aan de slang en stofzak als je een afzuiginstallatie huurt

Een afzuiginstallatie is alleen in te zetten als afzuiger van stof etc. als je ook een stofzak aansluit op de afzuiginstallatie. In de plaats van (of bij andere modellen in combinatie met) een slang kun je de afzuiginstallatie optimaal gebruiken. De dikte en lengte van deze slangen kunnen sterk verschillen. Het is daarom belangrijk dat je van te voren meet hoelang de slang moet zijn om de buitenlucht te bereiken. Vaak kun je deze slang verlengen met vaste delen van 6 meter. Zodat verse lucht toegevoerd, en vervuilde lucht afgevoerd kan worden. Ook de slangdoorsnede kan verschillen (van 30 tot 60 centimeter). De capaciteit (ook wel luchtverplaatsing genoemd) verschilt per afzuiginstallatie, en varieert van 3.400 tot 12.500 m3 per uur. Huur slim, huur de juiste afzuiginstallatie voor jouw klus via Huren.nl!

Kenmerken en varianten van Afzuiginstallatie

Capaciteit variërend van 3.400 tot 12.500 m3/uur
Slang doorsnede variërend van 30 tot 60 cm
Aansluiting 230 of 400 V