Paardenstalling huren

Top 13 verhuurbedrijven

Een veilig onderkomen voor je paard? Huur een paardenstalling!

Het is geweldig om je eigen paard te hebben: mooie ritten maken, oefenen voor wedstrijden en het idee dat er altijd iemand op je wacht en naar je luistert. Maar in tegenstelling tot een huisdier heeft je paard een eigen ruimte nodig: een paardenstal. Gelukkig kun je deze gewoon huren. Paardenstallen bevinden zich meestal bij een manege, zodat je jouw paard iedere dag op kan zoeken en een plek hebt om op je paard te rijden. Ga je op vakantie of kan je om een andere reden even niet voor je paard zorgen? Ook dan is een paardenstalling of paardenpension ideaal. Hier staat jouw trouwe viervoeter namelijk veilig en droog en wordt bovendien goed verzorgd. Je paard kan meestal lekker de wei in en kan zelfs bereden worden als je dat wenst. Zo blijft je paard in perfecte conditie. Ga je voor lange tijd weg en wil je naast je paard ook je auto, boot of motor stallen? Kijk dan eens tussen de overige stallingen.

Wat zijn de voordelen van een paardenstalling?

Het fijne aan een paardenstalling is dat je je paard met een gerust hart kunt achterlaten. Er wordt op verantwoorde wijze voor je paard gezorgd en van eenzaamheid is geen sprake. In een paardenpension staan namelijk meerdere paarden op stal, dus jouw paard voelt zich snel thuis. Heeft jouw paard extra aandacht nodig, bijvoorbeeld vanwege een blessure of bepaalde ouderdomsklachten? Ga dan voor een paardenstalling met gespecialiseerd personeel. Tijdens het vergelijken van de verhuurbedrijven kun je ook letten op de aanwezigheid van bijvoorbeeld rijhallen, een stapmolen, een round-pen, hooi-brokken in de stallen en onbeperkt paardenvoer. Huur je een paardenstalling? Dan kan het zijn dat je wordt gevraagd om een paspoort van je paard mee te brengen. Een paardenstalling huur je vaak per maand, waarbij je rekening moet houden met eventuele verzorgingskosten.

Tip: Sommige stallen zijn voorzien van videobewaking en een birth alarm voor wanneer je paard gaat bevallen. Is je paard drachtig, dan is dat wel zo handig!

Gerelateerde categorieën