Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Rolcontainer huren in Breda

Het makkelijkste recyclen ooit: huur een rolcontainer in Breda

In Breda zijn meerdere verhuurbedrijven gevestigd die gespecialiseerd zijn in het verhuren van rolcontainers. Je kunt bij deze verhuurders vaak kiezen uit rolcontainers van verschillende afmetingen. De bekende kliko is ook een rolcontainer, en heeft een inhoud van 240 liter. Andere rolcontainers die vaak voorkomen in Breda hebben een inhoud van 500, 660, 1.100, 2.500 of 5.000 liter. Let op: niet elke container is geschikt voor elk type afval. Bij de ene verhuurder in Breda kun je wel terecht voor het huren van een rolcontainer van 240 liter voor bedrijfsafval, terwijl je bij een andere verhuurder een rolcontainer van minimaal 500 liter kunt huren. Handig dus om de verhuurders uit Breda van te voren te vergelijken, en dat kan erg eenvoudig via Huren.nl!

Brengen, legen, recyclen, ophalen, de verhuurder regelt alles voor jou

Als je een rolcontainer huurt in Breda, huur je de rolcontainer vaak voor een langere tijd, en zitten een aantal services ook bij de prijs inbegrepen. Soms moet je een contract van een jaar afsluiten, soms is het huurcontract per maand opzegbaar. Eenmalig een rolcontainer huren is bij veel verhuurders uit Breda ook gewoon mogelijk. Wil je meerdere rolcontainers huren voor verschillende afvalstromen? Huur dan bij dezelfde verhuurder: soms krijg je dan stapelkorting (huur je meerdere containers, dan krijg je een bepaald percentage korting, bijvoorbeeld). Huur slim, huur een rolcontainer in Breda via Huren.nl!

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Welk type rolcontainer heb ik nodig?

  Welke rolcontainer je nodig hebt, hangt af van het type afval dat je wil afvoeren. Per rolcontainer staat aangegeven voor welk type afval deze geschikt is. Controleer goed bij de verhuurder, welke specifieke grondstoffen wel en niet in de container mogen. Welk formaat container je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid afval die je wilt weggooien. Bekijk de afmetingen op de website van de verhuurder en schat in welk formaat je nodig hebt. Moet je maar één keer van heel veel afval af? Huur dan een afvalcontainer. Bekijk alle bedrijven met een rolcontainer te huur en vind de verhuurder die het beste bij je past.

 • Hoe kan ik een rolcontainer huren?

  Bij vrijwel alle verhuurders kun je een rolcontainer online bestellen. In enkele gevallen moet je de rolcontainer via een offerteaanvraag bestellen. Vergelijk alle verhuurders en kies de rolcontainer die jou het beste voorziet in behoefte. Volg het bestelproces op de website van de verhuurder en geef aan waar en wanneer je de afvalbak wilt hebben. Bij vragen tijdens het bestellen kun je contact opnemen met het verhuurbedrijf.

 • Is het mogelijk om mijn reservering kosteloos te annuleren?

  Of er kosten verbonden zijn aan het annuleren van jouw bestelling hangt af van het desbetreffende verhuurbedrijf en op welk moment je wil annuleren. Wanneer je de reservering op tijd annuleert, dan is dit vaak kosteloos. Dit kan natuurlijk afwijken per verhuurder, controleer dus goed of de door jou gekozen verhuurder annuleringskosten rekent. De annuleringsvoorwaarden vind je terug in de algemene voorwaarden van de verhuurder.

 • Moet ik borg betalen bij rolcontainer verhuur?

  Of je borg dient te betalen hangt sterk af van de verhuurder. Wanneer je wel borg dient te betalen, dan vind je dit vaak terug in de algemene voorwaarden van de verhuurder. Hoe je de borg dient te betalen verschilt per verhuurder. Wanneer je de huurperiode stopzet en de container in goede conditie op laat halen, dan krijg je de borg volledig retour.

 • Op welke manieren kan ik betalen?

  Wanneer je een rolcontainer bestelt, dan huur je deze vaak via een contract. Tijdens de duur van het contract betaal je maandelijks een vast bedrag. Bij de meeste verhuurbedrijven gaat de betaling via een automatisch incasso. De regelgeving omtrent de betaling vind je terug in de algemene voorwaarden van de verhuurder. Controleer de algemene voorwaarden van de verhuurder voordat je een rolcontainer gaat huren.

 • Hoe lang van tevoren moet ik een rolcontainer reserveren?

  Dit verschilt per verhuurder. Echter kun je bij de meeste rolcontainer verhuurders één werkdag van te voren een rolcontainer huren. Bij enkele verhuurders kun je nog voor dezelfde dag een rolcontainer huren. Wil je voor vandaag nog een rolcontainer huren? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder en bespreek de mogelijkheden. We adviseren je om zo ver mogelijk van tevoren een rolcontainer te reserveren, zo ben je zeker dat de verhuurder een rolcontainer op voorraad heeft.

 • Is er een minimale huurperiode?

  De meeste verhuurders hebben een minimale huurperiode van een maand. Na de eerste maand is de overeenkomst maandelijks op te zeggen. Echter verschilt dit per verhuurder, we raden je daarom aan om de algemene voorwaarden van de verhuurder door te nemen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Levering

 • Moet ik aanwezig zijn bij het plaatsen van de rolcontainer?

  Of je bij de levering aanwezig moet zijn verschilt per verhuurder. Bij enkele verhuurders hoef je niet aanwezig te zijn mits je van tevoren duidelijk aangeeft waar de rolcontainer geplaatst moet worden. Bespreek de mogelijkheden met de door jou gekozen verhuurder.

 • Kan de rolcontainer op een specifieke tijd worden afgeleverd?

  Dit is vaak mogelijk in overleg met de verhuurder. Om een specifieke tijd af te spreken adviseren we je om telefonisch contact op te nemen met het verhuurbedrijf, zo kun je samen naar een geschikte tijd kijken.

 • Zijn de transportkosten bij de huurprijs inbegrepen?

  In de meeste gevallen zijn de transportkosten bij de huurprijs inbegrepen, dit geldt ook voor de afvalverwerkingskosten. Het kan zijn dat de verhuurder transportkosten berekend buiten een bepaalde regio. Voordat je een container gaat huren, willen we je adviseren om altijd de algemene voorwaarden door te nemen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 • Kan ik de rolcontainer in het weekend laten leveren?

  Of het mogelijk is om de rolcontainer in het weekend te laten leveren hangt af van het verhuurbedrijf waar je de container huurt. Veel verhuurder leveren de rolcontainers ook op zaterdag. Informeer bij de verhuurder of dit ook werkelijk mogelijk is. Heb je een rolcontainer nodig op zondag? Dan kun je de rolcontainer het beste laten leveren op vrijdag of zaterdag.

Gebruik

 • Hoe vaak wordt een rolcontainer geleegd?

  Hoe vaak de afvalbak geleegd wordt, verschilt per verhuurder en per overeenkomst. Zo zijn er overeenkomsten waarbij de afvalbakken elke week, elke twee weken of om de vier weken geleegd worden. Bij de meeste verhuurders kun je zelf de leging frequentie bepalen.

 • De rolcontainer is vol, wat moet ik doen?

  Is de rolcontainer eerder vol? Dan kun je bij de verhuurder een extra leging aanvragen. Bij sommige verhuurders kun je online een formulier invullen of een opdracht plaatsen om aan te geven dat je een extra lediging nodig hebt. Kan dit niet bij jouw verhuurder? Neem dan telefonisch contact met hen op om aan te geven dat de rolcontainer vol is en je hem graag geleegd wilt hebben. Komt het vaak voor dat de container eerder vol is dan verwacht? Bespreek dan de mogelijkheden met de verhuurder. Zo kun je samen kijken of het handig is om een grotere rolcontainer te huren.