Rolcontainer voor glas huren

Top 4 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Inhoud variërend van 240 tot 660 l
Glasafval laten recyclen? Huur een rolcontainer!

Wist je dat glasafval gemakkelijk omgezet kan worden in nieuw glas? Als je regelmatig grote hoeveelheden glas hebt, is het daarom veel beter om het niet bij het gewone afval te gooien maar het in een aparte container in te zamelen. Huur hiervoor een speciale rolcontainer en laat het verhuurbedrijf de rest regelen. Je kunt alle kleuren glazen, flessen en potten kwijt in deze container. Let op! Hittebestendig glas, plastic en objecten van steen, keramiek of porselein horen niet thuis in een rolcontainer voor glas.

Welke soorten rolcontainers worden verhuurd?

Verhuurbedrijven bieden plastic en metalen rolcontainers aan. De inhoud, variërend van 240 tot 660 liter, verschilt per container en per verhuurbedrijf. Bedenk dus van tevoren om welke hoeveelheid glas het gaat en stem samen met het verhuurbedrijf af hoe vaak de rolcontainer geleegd moet wordt. Dit kan 1 keer per week zijn, maar ook 1 keer per maand. Containers worden over het algemeen op vaste tijden geleegd of vervangen door een schone container. Is een rolcontainer niet groot genoeg voor jouw hoeveelheid glasafval? Huur dan een afvalcontainer.

Wel:

  • Glazen flessen, potten en ander verpakkingsglas in alle mogelijke kleurverhoudingen
     

Niet:

  • Steen-, keramiek- en porseleinachtige materialen, papier en plastic, metalen, injectienaalden, gevaarlijke stoffen en borosilicaat glas (hittebestendig)
  • Vlakglas, meer dan 500 kilogram breuk per kuub glas (zoveel mogelijk hele flessen)