Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Rolstoel huren Zwolle

De prijs van een rolstoel kan verschillen per verhuurbedrijf. Vergelijk de verschillende aanbieders.

Vergelijk 5 verhuurbedrijven

Alle afstanden
 • 75 km
 • Alle afstanden
 • 83 km Hoogezand v.a. 17,-
  v.a. 17,-
 • 122 km Eindhoven
 • 76 km Nijmegen v.a. 19,-
  v.a. 19,-
 • 173 km Beek
 • 137 km Breda
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen
 

Snel een rolstoel nodig? Huur een rolstoel in Zwolle

Om snel te herstellen kan het tijdelijk gebruik maken van een rolstoel een vereiste zijn. Het kopen van een rolstoel is echter vaak overbodig. Daarom is het huren van een rolstoel in Zwolle voor kortere revalidatieperiodes een ideale uitkomst. Er zijn meerdere verhuurders in Zwolle die zich gespecialiseerd hebben in het verhuren van zorghulpmiddelen zoals de rolstoel. Vind via Huren.nl de verhuurder van rolstoelen die bij jou past.

Zitbreedte, opvouwbaarheid: vergelijk de Zwolse verhuurders

In Zwolle kun je terecht voor het huren van een kleine (kinder)rolstoel. Deze rolstoel heeft niet de standaard zitbreedte van 46 centimeter, maar meestal rond de 38. De zithoogte van de rolstoel is niet altijd instelbaar. Wel zijn de voetsteunen in te stellen en afneembaar. Wil je veel in Zwolle op pad, dan is het huren van een transportrolstoel wellicht handig. Deze rolstoel kun je heel compact opvouwen zodat hij in de achterbak van een kleine auto past. Een lichtgewicht rolstoel is een andere speciale rolstoel die in Zwolle te huur is. Deze weegt vaak maar 10 kilogram of minder, terwijl de standaardrolstoel zo’n 19 kilo weegt.

Voor lange of korte tijd een rolstoel huren in Zwolle

Let op de huurvoorwaarden van de verhuurders in Zwolle. Vaak is het zo dat er voor het huren van een rolstoel een minimum huurperiode geldt. Vaak is dit een week. Wil je de rolstoel een dagje huren om op pad te kunnen in of juist uit Zwolle? Vind dan hier op Huren.nl de verhuurders die rolstoelen per dagen of dagdelen verhuren! Ook is het mogelijk om een rolstoelbus of rolstoelauto in Zwolle te huren om één of meerdere rolstoelgebruikers gemakkelijk te kunnen vervoeren.

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Waar moet ik op letten als ik een rolstoel wil huren?

  Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij de huur van een rolstoel is het zitcomfort. Het belangrijkste voor een goed zitcomfort is dat zowel de zitbreedte als zitdiepte goed genoeg is. Op deze manier kun je voorkomen dat je onverwacht uit jouw rolstoel glijdt en dat je een verkeerde zithouding aanneemt. Vaak staat op de website van de verhuurder aangegeven wat de afmetingen van de rolstoel zijn. Vergelijk dus goed welke rolstoel geschikt voor jouw situatie is. Kom je er niet uit op de website van een verhuurbedrijf, neem dan telefonisch contact met hen op voor meer informatie.

 • Is het ook mogelijk om de rolstoel te lenen?

  In het geval van rolstoelen bieden veel verhuurders ook de optie om een rolstoel gratis te lenen. Je moet hierbij vaak wel voldoen aan enige voorwaarden en de huurperiode is vaak beperkt. Kijk op de website van onze verhuurders om te bepalen of zij deze optie aanbieden en of je voldoet aan de voorwaarden.

 • Welk type rolstoel heb ik nodig?

  Er wordt onderscheid gemaakt tussen diverse soorten rolstoelen, de belangrijkste zijn de zelfrijder rolstoelen en een duwrolstoel. De keuze tussen deze rolstoelen is afhankelijk van hetgeen waarvoor je de rolstoel wil gebruiken. Zelfrijder rolstoelen stellen je in staat zelf op pad te gaan doordat je de wielen kunt gebruiken om jezelf voort te bewegen. Een duwrolstoel kun je zelf niet bewegen en wordt voornamelijk gebruikt indien je zelf niet in staat bent om jouw rolstoel te verplaatsen. Duwrolstoelen zijn vaak comfortabeler aangezien deze vaak worden gebruikt om ook een groot deel van de dag in door te brengen, dit komt bijvoorbeeld veel voor in verzorgingstehuizen. Wil je toch zelf op pad kunnen maar heb je niet de kracht voor een zelfrijder rolstoel, dan kun je ook een <a href="/p10881/scootmobiel">scootmobiel</a> huren.

 • Is er een minimale huurperiode?

  De meeste verhuurders hebben een minimale huurperiode, deze bedraagt voor rolstoelen in de meeste gevallen een week. Er zijn echter enkele uitzonderingen waarbij het minimum bijvoorbeeld één dag of drie weken is. Wij adviseren je daarom een kijkje te nemen op de websites van onze verhuurders om zo te bepalen wat hun minimale huurperiode bedraagt.

Levering

 • Worden arm -en beensteunen meegeleverd?

  Indien de arm- en beensteunen niet standaard op de rolstoel gemonteerd zitten dan worden deze regelmatig alsnog meegeleverd. Controleer dit echter bij de verhuurder om te bepalen of deze rolstoel accessoires ook bij hen wordt meegeleverd.

 • Is mijn rolstoel eenvoudig te vervoeren?

  Afhankelijk van het model en het soort rolstoel is het vaak mogelijk om de rolstoel eenvoudig in te klappen doordat de wielen bijvoorbeeld eenvoudig losgehaald kunnen worden. Voornamelijk verrijdbare rolstoelen beschikken vaak over deze optie, daarom noemen we ze soms ook een opvouwbare rolstoel. Een lichtgewicht rolstoel is natuurlijk alleen maar makkelijker om te vervoeren. Het is bij luxere duwrolstoelen vaak echter niet mogelijk om eenvoudig opgeborgen te worden, in veel gevallen zijn hier busjes voor nodig waar de rolstoel in zijn geheel in past.

 • Kan ik de rolstoel thuis laten bezorgen?

  In de meeste gevallen is het mogelijk om tegen betaling de rolstoel op een door jou gekozen adres af te laten leveren, echter worden hier vaak wel transportkosten voor in rekening gebracht. Deze transportkosten variëren in de meeste gevallen van €4,- tot €8,-. Vraag voor de zekerheid na bij onze verhuurders of zij eventuele kosten rekenen voor bezorging.

Gebruik

 • Kan ik de huurperiode van mijn rolstoel nog verlengen?

  Het kan voorkomen dat je de rolstoel nog wat langer nodig hebt dan gepland. Afhankelijk van de verhuurder is het mogelijk om de huurperiode te verlengen, in veel gevallen blijft de dagprijs hierbij hetzelfde. Het is hiervoor echter wel van belang dat het product nog niet door iemand anders is gereserveerd. We adviseren je daarom om voor de zekerheid altijd contact op te nemen met de verhuurder.

 • Hoe gebruik ik op een veilige manier mijn rolstoel?

  Om te beginnen is het van belang om te checken of de rolstoel volledig in orde is, zitten de arm -en beensteunen goed vast, functioneren de remmen goed en is de bandenspanning nog voldoende? Als je klaar bent om op pad te gaan wees er dan zeker van dat de rolstoel op de rem staat. Ga vervolgens goed achterin de stoel zitten en zorg ervoor dat je gebruik maakt van de arm -en beensteunen zodat je steviger in jouw rolstoel zit, controleer daarnaast of er niks tussen de wielen van de rolstoel kan komen. Als je onderweg bent met jouw rolstoel blijf dan vooral in de buurt van jouw rolstoel, gebruik het ter ondersteuning, let daarnaast op het wegdek zodat je geen ongelukken maakt met de rolstoel.

 • Hoe kan ik mijn rolstoel inklappen?

  Indien jouw rolstoel ook een opvouwbare rolstoel is, is het zeer eenvoudig om de rolstoel in te klappen. De eerste stap is om het kussen uit de zit te halen, vervolgens trek je het midden van de zitmat omhoog. In sommige gevallen kun je daarna de wielen nog eenvoudig losklikken.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Alternatieve links

Gerelateerde categorieën