Rolstoelauto huren

Citroën Berlingo, VW Caddy maxi

Vervoer nodig voor rolstoelgebruikers? Huur een rolstoelauto

Als je op zoek bent naar een geschikt vervoermiddel voor een dagje uit of om van A naar B te komen, dan biedt het huren van een rolstoelauto uitkomst. Een rolstoelauto is niet zo groot als een rolstoelbus, en is geschikt voor het vervoer van één rolstoelgebruiker. Verder is er plaats voor nog twee tot vier personen inclusief bestuurder. Vergelijk hieronder de verhuurbedrijven waar je een rolstoelauto kan huren.  Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Meer informatie over het huren van een rolstoelwagen

Het is verstandig om een rolstoelauto te huren in plaats van een busje als je maar met één rolstoelgebruiker op pad gaat. Je bent wendbaarder en bovendien is de huurprijs vaak lager. Een rolstoelauto is gewoon met rijbewijs B te huren en besturen. Of je nou voor een dagje een rolstoelauto wilt huren of voor een langere periode, bij de meeste verhuurbedrijven zijn beide opties mogelijk. Een rolstoelauto is ideaal om te huren als je op vakantie gaat met één rolstoelgebruiker. Let daarbij goed op wat het verhuurbedrijf rekent als huurdag. Is dat 24-uur, bijvoorbeeld van 09:00 tot 09:00 de volgende dag. Of is een huurdag van openingstijd tot sluitingstijd.

In een gehuurde rolstoelwagen heeft de rolstoelgebruiker in de meeste gevallen de mogelijkheid om zelfstandig plaats te nemen in de wagen. Een rolstoelauto is namelijk voorzien van een bodemverlaging. Afhankelijk van het model heeft de wagen een knielinstallatie of laadlift zodat de rolstoel makkelijk in de auto gereden kan worden. Let goed op of alle zekeringen en gordels goed werken en niet klemmen. De rolstoelfixatie in een rolstoelauto kan verschillen per model, in de meeste gevallen is gemak en eenvoud hierbij het sleutelwoord. Uiteraard is veiligheid van belang, dus let erop dat de rolstoelauto gekeurd is en het verhuurbedrijf erkend.

Met de scootmobiel in de gehuurde rolstoelauto

Niet met een rolstoel, maar met een scootmobiel in de rolstoelauto vervoerd worden? Dat is in de meeste gevallen gewoon mogelijk. De persoon met de scootmobiel moet dan plaatsnemen in één van de bijrijderstoelen. Blijven zitten in de scootmobiel is namelijk niet toegestaan. Wist je dat sommige verhuurbedrijven een pech-onderweg-service aanbieden? Mocht je dus onverhoopt ergens stranden, dan ben je verzekerd van passende hulp onderweg en vervangend vervoer indien nodig.

Kenmerken en varianten van Rolstoelauto

Aantal rolstoelen 1 rolstoel
Aantal zitplaatsen variërend van 4 tot 5 zitplaatsen
Rijbewijs B