Strandrolstoel huren

Top 2 verhuurbedrijven

Lekker uitwaaien met een gehuurde strandrolstoel!

Helaas is het voor sommige mensen onmogelijk om op het strand te komen. Denk bijvoorbeeld aan sommige ouderen en lichamelijk beperkten of aan mensen die vanwege een blessure, operatie of andere reden slecht ter been zijn. Een strandrolstoel, ook bekend als een offroadrolstoel, kan in die gevallen een uitkomst bieden. Deze rolstoelen hebben namelijk grote, brede banden en zwenkwielen waarmee perfect over het strand gereden kan worden. Sommige verhuurbedrijven bieden zelfs elektrische strandrolstoelen aan om het allemaal net even wat gemakkelijker te maken. De rolstoelen kunnen in de meeste gevallen zelfstandig gebruikt worden.

Welke varianten van de strandrolstoel zijn er?

Verhuurbedrijven kunnen zowel gewone als elektrische strandstoelen verhuren. Sommige elektrische rolstoelen zijn voorzien van een zonnepaneel, waardoor deze erg milieubewust zijn. De armleuningen van de rolstoelen zijn opklapbaar, zodat in- en uitstappen geen probleem is. Vaak zijn ook de voetsteunen in lengte verstelbaar. Ga je voor een elektrische stoel, dan kun je deze middels een knopje zelf besturen. Zorg wel dat je alleen op het strand rijdt met de rolstoel en dus niet in de duinen of op de openbare weg. Of de rolstoel al dan niet in het ondiepe gedeelte van de zee mag rijden, verschilt per verhuurbedrijf en per rolstoel. Informeer hier dus goed naar. De transfer naar de strandrolstoel moet zelf of met hulp van een begeleider gemaakt worden. Huur je een strandrolstoel, dan kan het zijn dat je wordt gevraagd om legitimatie en een borgsom. Hou ook rekening met een huurperiode die verhuurders hanteren. Dit kan een dag zijn maar ook een uur. Bij afname krijg je instructies van de verhuurder, zodat je precies weet hoe de stoel werkt. Veel plezier!

Tip: Wil je na het bezoek aan het strand ergens even lekker wat drinken? Huur dan ook een rolstoel, een scootmobiel of een rollator.

Gerelateerde categorieën