Caravanstalling huren

4 aanbieders gevonden. De prijs is afhankelijk van de grootte en of de stalling binnen of buiten is. Check ook welke service er wordt geleverd.

Top 4 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Voorkom corrosie van jouw caravan, huur een plaats in een caravanstalling!

Een caravan is natuurlijk gemaakt om door weer en wind buiten te kunnen staan als je ermee op vakantie gaat. Toch is het niet verstandig de caravan het hele jaar door op straat te parkeren. Bovendien is dit niet altijd mogelijk in de straat, en is een caravan een groot object die de hele garage vult. De oplossing is om een plek te huren bij een caravanstalling. Huren.nl heeft de verschillende verhuurbedrijven van een caravanstalling voor je op een rijtje gezet. Bekijk en vergelijk de verhuurbedrijven van een caravanstalling via Huren.nl!

Vergelijk de verschillende stallingen goed met elkaar

Er zijn zowel overdekte stallingen (binnen), als buitenstallingen. Voor een overdekte caravanstalling betaal je iets meer, maar is je caravan gelijk beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. Let op: als de caravanstalling overdekt is, betekent dit niet automatisch dat er geen zonlicht op de gestalde caravan schijnt. Ga na of er minimale blootstelling aan uv-straling is in de caravanstalling. Andere zaken waar je op kunt letten tijdens het vergelijken van de stallingen zijn o.a. ventilatie, openingstijden en bewaking (24/7 camerabewaking). Niet alle caravanstallingen zijn alle dagen en/of ’s avonds te bereiken. Sommige caravanstallingen bieden valet parkeren. Je kunt je caravan achterlaten bij de stalling, en de medewerkers parkeren jouw caravan dan netjes voor je!

Bereid je voor, alvorens je de caravan stalt in een caravanstalling

Als je een caravan gaat laten stallen in een caravanstalling, dan is het verstandig om de staat van de caravan goed vast te leggen. Maak foto’s van schade die er al was. Maak ook een inventarisatielijst van de inhoud van de caravan. Maak ook foto’s van de binnenkant. Dit kan handig zijn als er bijvoorbeeld brand uitbreekt in de caravanstalling. Laat ook geen kostbare spullen achter in de caravan. Verwijder bovendien ook alle gasflessen, brandstofhouders en gevaarlijke stoffen. Check ook altijd hoe het zit met eventuele verzekeringen wanneer je de caravan gaat stallen. 

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een caravanstalling huren?
Een caravanstalling huur je eenvoudig via één van de vele aanbieders, via de website of telefonisch. Bij de meeste verhuurders vraag je online een vrijblijvende offerte aan. De verhuurder berekent de prijs op de lengte en breedte van de caravan en stuurt je een offerte. Vervolgens kun je akkoord gaan met de aangevraagde offerte. Wanneer je akkoord gaat met de offerte, dan zal de verhuurder contact met je opnemen om een afspraak te maken. Wil je de caravanstalling eerst bekijken voordat je akkoord gaat? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder en maak een afspraak om de stalling te bezichtigen. Vergelijk alle bedrijven met een caravanstalling te huur en vind de beste deal. Een caravanstalling huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Heb ik de mogelijkheid om de reservering kosteloos te annuleren?
Wanneer je een overdekte caravanstalling huurt teken je altijd een huurcontract. Voordat je het huurcontract tekent, heb je nog de mogelijkheid om je reservering te annuleren. Of het annuleren kosteloos is hangt af van de verhuurder. Na het tekenen van het huurcontract is het lastig om het huurcontract te annuleren. Wanneer je de mogelijkheid hebt om het huurcontract op te zeggen kunnen er flinke kosten aan verbonden zijn. Voordat je een caravanstalling gaat huren willen we je adviseren om naar de algemene voorwaarden te kijken, zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Hoe lang van tevoren dien ik een caravanstalling te reserveren?
Hoelang van tevoren je de caravanstalling dient te reserveren verschilt sterk per verhuurder. Een aantal caravanstalling verhuurders zijn altijd vol, bij deze verhuurders dien je soms tot wel een maand van tevoren een stalling reserveren. Bij andere verhuurders kun je soms al de volgende dag terecht. Om zeker te zijn dat de door jou gekozen verhuurder een plaats beschikbaar heeft, raden we je aan om de stalling ruim van tevoren te reserveren. Wil je de caravan vandaag of morgen nog stallen in een caravan opslag? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder en bespreek de mogelijkheden.
Hoe betaal ik voor een caravanstalling?
Wanneer je een caravanstalling huurt dan teken je een huurcontract. In dit contract en in de algemene voorwaarden staat vermeld hoe je voor de huurperiode moet betalen. Bij de meeste verhuurders dien je het huurbedrag maandelijks over te maken naar de verhuurder. Er zijn ook verhuurders die met een automatisch incasso werken. Voordat je een overdekte caravanstalling gaat huren willen we je adviseren om goed de algemene voorwaarden door te lezen, zo voorkom je eventuele verrassingen omtrent de betaling.
Wat is de minimale huurperiode bij caravanstalling verhuur?
Op enkele bedrijven na, hanteren de verhuurders een minimale huurperiode van een jaar met een opzegtermijn van één tot drie maanden. Enkele verhuurders bieden ook een huurperiode aan van een half jaar. Bij een caravanstalling betaal je maandelijks een vast huurtarief, zonder borgkosten of andere bijkomende kosten. Op de website en in de algemene voorwaarden van de verhuurder vind je terug wat de minimale huurperiode is. Bekijk alle bedrijven met een caravanstalling te huur en vind de verhuurder die het beste bij je past.
Kan ik langskomen om de caravanstalling te bekijken?
Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de caravanstalling te bezichtigen. Wanneer je de stalling van tevoren wilt bekijken, dan willen we je adviseren om telefonisch een afspraak te maken met de verhuurder.
Dien ik een contract te tekenen wanneer ik een autostalling wil huren?
Bij het huren van een caravanstalling teken je altijd een huurcontract. Voordat je het contract gaat tekenen moet je niet vergeten om een aantal spullen mee te nemen. Vergeet zo niet je legitimatie en je bankpas mee te nemen. Voordat je het contract gaat tekenen willen we je adviseren om het contract goed door te lezen, zo kom je op een later moment niet voor verrassingen te staan. Zijn er een aantal zaken niet duidelijk? Twijfel dan niet om vragen te stellen aan de verhuurder.
Is de caravan verzekerd in de stalling?
De caravan is alleen verzekerd voor schade die de verhuurder aanricht. De caravan is dus niet verzekerd voor brand, diefstal, inbraak of stormschade. Het is bij vrijwel geen verhuurders mogelijk om de verzekering via de stalling verhuurder te regelen. Je dient dus zelf voor een cascoverzekering te zorgen. Of je de caravan casco verzekerd is je eigen keuze. Wanneer de verhuurder schade aanricht bij stallings- of verplaatsing werkzaamheden, is de verhuurder volledig aansprakelijk voor de schade.
Hoe wordt de prijs berekend?
De prijs wordt berekend op basis van de lengte en breedte. Dit doet de verhuurder met de geregistreerde gegevens van de RDW. De gegevens worden gecontroleerd door de verhuurder aan de hand van het kenteken. Heb je bijvoorbeeld een fietsenrek achterop de caravan? Dan wordt de lengte hiermee verlengd. De lengte wordt vrijwel altijd vastgesteld van dissel tot en met fietsenrek. Vaak staat de prijs duidelijk vermeld op de website van de verhuurder. Staat de informatie niet vermeld op de website? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.

Gebruik

Kan ik mijn caravan altijd ophalen en brengen?
Of je de caravan altijd kan halen en brengen hangt af van de verhuurder. Bij de meeste verhuurders dien je van tevoren te melden wanneer je de caravan wilt komen halen, dit wordt ook wel eens een ophaalbericht genoemd. Hoe ver van tevoren je het ophaalbericht dient door te geven varieert van een dag tot soms een week. In de algemene voorwaarden vind je alles terug over de voorwaarden omtrent het halen en brengen van de caravan.
Wat doe ik met de gasflessen?
Op last van de brandweer en de verzekering is het bij geen één verhuurder toegestaan om gasflessen in de gestalde caravan achter te laten. Tevens dien je bij de meeste verhuurders ook eventuele accu's los te koppelen. De gasflessen dien je zelf te verwijderen en ergens op te slaan.
Kan ik de caravan schoonmaken tijdens de stalling?
Zorg ervoor dat je de caravan goed schoonmaakt voordat je hem gaat stallen. Het is namelijk vaak niet mogelijk om de caravan in de caravan opslag te wassen. Wanneer je de caravan toch wilt wassen, dan moet je de caravan via een ophaalbericht ophalen.
Hoe zit het met de veiligheid van mijn caravan in de overdekte caravanstalling?
Bij vrijwel alle verhuurders zijn er meerdere veiligheidsmaatregelen getroffen om jouw caravan veilig op te kunnen slaan. Denk hierbij aan goede sloten met pincodes, brandbeveiliging, camerabewaking en hekwerk rond het terrein. Uiteraard verschilt het beveiligingsniveau per bedrijf en per vestiging. Wil je weten wat de verhuurder doet om de veiligheid van jouw caravan te waarborgen? Neem dan een kijkje op de website van de verhuurder. Kun je geen of weinig informatie vinden over de veiligheid van de caravanstalling? Twijfel dan niet om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Een caravanstalling huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Mag ik een disselslot monteren?
Het is bij vrijwel alle verhuurders toegestaan om een disselslot te monteren. Echter dien je vaak wel een (extra) sleutel in te leveren. Zo kan de verhuurder de caravans verplaatsen wanneer nodig. De sleutel wordt in de meeste gevallen in een kluis opgeslagen.

Gerelateerde categorieën