Vind jouw beste huurdeal

Mobiele houtversnipperaar huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

Van Straalen Verhuur logo

Attent familiebedrijf met transparante dagprijzen

De Goorn
v.a. 133,-

A1 Verhuur B.V. logo

Gereedschap voor professionals

Meerdere vestigingen
v.a. 188,-

Machinehandel Jespers logo

Machineverhuur, tegen scherpe prijzen.

Ulicoten
v.a. 151,-

Willemsen Verhuur logo

Snel en simpel binnen 4 stappen uw verhuur product

Opheusden
v.a. 200,-

MoerVerhuur.nl logo

Huur voordelig en snel bij Moerverhuur.nl

Kapelle
v.a. 120,-

K-Rentool logo

Al te huur vanaf 4 uur, voordelig tarief!

Den Haag
v.a. 82,-

GECO verhuur I verkoop I service logo

Voor gemak én service

Meerdere vestigingen
v.a. 85,-

Xtra Materieel bv logo

Uw betrouwbare verhuurpartner

Rotterdam
v.a. 79,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Snel hout en groen versnipperen? Huur een Mobiele houtversnipperaar

Om snel en eenvoudig grof tuinafval in kleine, makkelijk vervoerbare stukken te hakken huur je een mobiele houtversnipperaar. Een mobiele houtversnipperaar, ook wel hakselaar genoemd trekt het groen en de takken naar binnen doormiddel van invoerrollen, om het aldaar met kleine messen op een roterende schijf te vermalen tot snippers. Hakselaars zijn op aanhangers gemonteerd, waardoor ze gemakkelijk te vervoeren zijn. Voor de minder zware versnipperklussen kun je beter een versnipperaar huren. Deze is ideaal voor het versnipperen van kleine takken en ander licht tuinafval.

Houd hier rekening mee bij het huren van een mobiele houtversnipperaar

Er zijn verschillende soorten hakselaars te huur. Niet alleen kunnen ze verschillen in formaat, ook de aandrijving verschilt per verhuurbedrijf. Zo zijn er mobiele houtversnipperaars te huur met een benzine of dieselmotor en machines die op elektriciteit werken. Een mobiele houtversnipperaar werkt met mesjes die kunnen slijten. Verhuurbedrijven kunnen daarom een klein bedrag in rekening brengen voor slijtagekosten. Het kan ook voorkomen dat het verhuurbedrijf deze bijkomende kosten al heeft doorberekend in de huurprijs.

Elektrisch of op benzine, welke mobiele houtversnipperaar huur je wanneer?

Een elektrische hakselaar heeft in de meeste gevallen een minder groot vermogen dan hakselaars met een benzinemotor. De vuistregel is meestal, wanneer je alleen kleine takken van maximaal 190 mm dik tot snippers wilt vermalen, je prima een elektrische mobiele houtversnipperaar kunt huren. Het voordeel van het huren van een elektrische hakselaar is dat deze compacter is en minder geluid maakt. Voor het vermalen en versnipperen van grotere takken en/of hardhout met een stamdikte tot 30 cm dik, kun je het beste een hakselaar huren die op benzine werkt. 

Zorg voor de nodige veiligheidsmaatregelen

Een mobiele houtversnipperaar is een apparaat dat voorzichtig in gebruik moet worden genomen. Als je voor het eerst een hakselaar gebruikt, zorg dan dat er een ervaren persoon aanwezig is om jou te begeleiden. Lees tevens altijd goed de handleiding door. Hier staan de belangrijkste veiligheidsvoorschriften in. Controleer daarom goed of de handleiding ook meegeleverd wordt. Zorg daarnaast dat je beschikt over de juiste beschermingsmiddelen (handschoenen, veiligheidsbril, etc.). Via Huren.nl kun je snel zien waar deze benodigdheden te huur zijn. Vaak kan dit bij hetzelfde verhuurbedrijf als waarbij je de mobiele houtversnipperaar zelf huurt.

Kenmerken en varianten

  • Vermogen variërend van 4 tot 25 kW
  • Maximale stamdikte variërend van 4 tot 30 cm
  • Aantal messen maximaal 2 messen
  • Eigen gewicht variërend van 30,5 tot 1.100 kg
  • Brandstof benzine, diesel of elektrisch