Het belang van beschermingsmiddelen

Of je nou een doe-het-zelver bent of freelancer in de bouw. Of je nou zelf aan de slag gaat of een aantal werknemers in dienst hebt, het dragen van veiligheidskleding als de voorschriften dit verplichten is essentieel. Natuurlijk voor de veiligheid van jezelf en je medewerknemers, maar ook voor bijvoorbeeld de verzekering niet onbelangrijk. Ook bij werkzaamheden waarbij het op het eerste oog veilig lijkt kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste veiligheidskleding hebt als je een klus uitvoert. Veel verhuurbedrijven tippen ook welke veiligheidsvoorschriften je in acht moet nemen. Bij het gebruiken van boormachines etc. wordt het dragen van gehoorbescherming bijvoorbeeld sterk aanbevolen. Permanente gehoorschade kan al optreden bij een opvallend laag aantal decibel.

Veiligheidskleding huren via Huren.nl

Op Huren.nl vind je veel verhuurbedrijven die apparatuur en machines verhuren voor in de bouw en voor het thuis klussen. Als je gereedschap en machines huurt, denk dan ook altijd aan het huren van de juiste veiligheidskleding of veiligheidsapparatuur. De meest voor de hand liggende veiligheidskleding zijn de veiligheidshelm en gehoorbescherming. Maar ook als je gaat zagen met een decoupeerzaag of een kettingzaag is het verstandig om een zaagbroek te dragen. Deze broek is voorzien van een laag speciaal fiber wat een eventueel ongeluk aanzienlijk minder ernstig kan maken.

Veiligheidsbenodigdheden zoals dakankers huur je via Huren.nl

Niet alleen veiligheidskleding is vaak nodig bij bepaalde werkzaamheden, je kunt ook apparatuur/andere benodigdheden huren waarmee je de veiligheid van de werknemer of klusser kunt waarborgen. Als je met een hoogwerker aan de slag gaat, weet dan dat het vanaf een bepaalde hoogte verplicht is om een veiligheidsharnas te dragen. Afhankelijk van het soort werk, het gebouw en de situatie kun je een valbeveiliging en/of een dakanker huren, waaraan de werknemer zich kan zekeren. Vind op Huren.nl alle verhuurbedrijven van dit soort veiligheidsbenodigdheden. Bekijk per product welke verhuurbedrijven dit verhuren, en waar de verhuurders zich bevinden ten opzichte van jouw locatie. Heb je vandaag nog veiligheidskleding nodig? Huur het dan bij een verhuurbedrijf bij jou in de buurt!