Vind jouw beste huurdeal

Open aanhanger huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

Van Wijk Aanhangwagens logo

Veel verhuurmogelijkheden voor een scherpe prijs!

Middelharnis
v.a. 25,-

Huur mij Aanhangwagens logo

10 jaar ervaring in verhuur&verkoop van aanhangers

Meerdere vestigingen
v.a. 18,-

Gromax Verhuur logo

Verhuur van machines en gereedschap.

Meerdere vestigingen
v.a. 18,-

A1 Verhuur B.V. logo

Gereedschap voor professionals

Meerdere vestigingen
v.a. 20,-

PAK Aanhangwagens logo

Kwaliteit die je achterna komt!

Schore
v.a. 25,-

Masta Aanhangwagens logo

Beste service, beste prijs en retour tot 22:00!

Sint-Oedenrode
v.a. 10,-

Xtra Materieel B.V. logo

Uw betrouwbare verhuurpartner

Rotterdam
v.a. 24,-

Total Langstraat logo

Sterk in aanhangerverhuur

Schipluiden
v.a. 25,-

Autopallas Autoverhuur logo

Goedkoopste autoverhuurder van Groningen Friesland

Meerdere vestigingen
v.a. 23,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Snel veel goederen verplaatsen? Huur een open aanhangwagen!

Het huren van een open aanhangwagen kan bij veel verschillende verhuurbedrijven met verhuurlocaties verspreid door heel het land. Bij Huren.nl kun je alle verhuurbedrijven van open aanhangers vinden en met elkaar vergelijken. Zo vind je snel en eenvoudig het verhuurbedrijf wat het beste bij jou past. Heb je veel goederen die vervoert moeten worden, huur dan een tandem open aanhanger. Deze aanhangers hebben meer draagkracht dan een enkelas aanhanger. 

Handig om te weten als je een open aanhangwagen gaat huren

Er zijn een aantal factoren bepalend voor de huurprijs van een aanhanger. Zo hebben niet alle verhuurbedrijven de verzekeringskosten doorberekend in hun huurprijs. Ook de hoogte van de borg verschilt per verhuurbedrijf. Daarnaast zijn de openingstijden van het verhuurbedrijf ook niet onbelangrijk; tot hoe laat kan je de aanhanger terugbrengen? Is een huurdag van openings- tot sluitingstijd of is dit een kalenderdag van 24-uur, bijvoorbeeld van 09:00 tot 09:00 de volgende dag. Service: sommige verhuurbedrijven leveren gratis een afdekzeil of spanbanden mee, andere bedrijven rekenen hier een klein bedrag voor. Het is goed om hier op te letten voordat je gaat huren.

Welke rijbewijs heb je nodig?

Aanhangers tot een maximum totaalgewicht van 750 kilo (leeggewicht + laadvermogen) mogen door iedereen met een rijbewijs B worden bestuurd. Open aanhangers tot een totaalgewicht van 750 kilo worden zowel geremd als ongeremd verhuurd. Ongeremd betekent dat er geen rem op de aanhangwagen zelf zit; de remweg kan hierdoor aanzienlijk langer zijn. Aanhangwagens boven de 750 kg dienen geremd te zijn en dienen daarnaast voorzien te zijn van een eigen kenteken. Sommige verhuurbedrijven kunnen op zeer korte termijn een witte kentekenplaat regelen van het trekkende voertuig. Vraag een verhuurbedrijf naar keuze naar de mogelijkheden.

Tips bij het huren van een open aanhanger

Als je geen enorme verhuizing gepland hebt staan maar juist een paar kleinere spullen wilt vervoeren die niet in de auto zelf passen, is het huren van een open aanhangwagen een goed idee. Als je grotere objecten wilt verhuizen die droog moeten blijven kun je ook kiezen voor een aanhangwagen met huif.

Informeer bij de verhuurbedrijven welke extra’s er bij de huurprijs inbegrepen zitten. Zo leveren diverse verhuurbedrijven (gratis) spanbanden bij het huren van een aanhanger. Reserveer je open aanhanger ruim van te voren, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Houd er rekening mee dat de prijs van het huren van een open aanhangwagen afhankelijk kan zijn van de huurperiode. Veel verhuurbedrijven hanteren een staffelkorting: hoe langer je huurt, hoe lager de huurprijs per dag. Heb je de open aanhangwagen maar voor een zeer korte periode nodig? Gelukkig zijn er ook verhuurbedrijven die de aanhanger per dagdeel aanbieden voor een gereduceerde huurprijs. Een dagdeel is vaak een periode van 4 uur.

Kenmerken en varianten

  • Lengte variërend van 92 tot 300 cm
  • Breedte variërend van 100 tot 250 cm
  • Laadvermogen variërend van 250 tot 1.100 kg
  • Eigen gewicht variërend van 180 tot 320 kg
  • Totaal gewicht variërend van 500 tot 1.350 kg
  • Rijbewijs B

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering

Gebruik