Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Open aanhanger huren

De huurprijzen variëren van € 10,- tot € 26,- per dag en zijn afhankelijk van het formaat en het laadvermogen.

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

 • Direct aan de afrit A12 vanuit richting Utrecht.
  Maarn v.a. 26,-
  v.a. 26,-
 • Voor vracht met kracht aan KARVERHUUR gedacht...
  Steenwijk v.a. 15,-
  v.a. 15,-
 • Goedkoopste autoverhuurder van Groningen Friesland
  Meerdere vestigingen v.a. 23,-
  v.a. 23,-
 • Aanhanger binnen 3 uur retour, € 5.00 korting
  Uitgeest v.a. 25,-
  v.a. 25,-
 • 10 jaar ervaring in verhuur&verkoop van aanhangers
  Meerdere vestigingen v.a. 18,-
  v.a. 18,-
 • Verhuur van aanhangwagens met een goede Service.
  Budel v.a. 20,-
  v.a. 20,-
 • Geen borg, tot 55% goedkoper!
  Etten-Leur v.a. 20,-
  v.a. 20,-
 • Partytent tot Snackwagen: alles voor uw feestje!
  Zuidbroek v.a. 20,-
  v.a. 20,-
 • Huren vanaf 25.00
  Staphorst
 • Aanhanger huren al vanaf €7,50 !
  Vlijmen v.a. 10,-
  v.a. 10,-
 

Snel veel goederen verplaatsen? Huur een open aanhangwagen!

Het huren van een open aanhangwagen kan bij veel verschillende verhuurbedrijven met verhuurlocaties verspreid door heel het land. Bij Huren.nl kun je alle verhuurbedrijven van open aanhangers vinden en met elkaar vergelijken. Zo vind je snel en eenvoudig het verhuurbedrijf wat het beste bij jou past. Heb je veel goederen die vervoert moeten worden, huur dan een tandem open aanhanger. Deze aanhangers hebben meer draagkracht dan een enkelas aanhanger. 

Handig om te weten als je een open aanhangwagen gaat huren

Er zijn een aantal factoren bepalend voor de huurprijs van een aanhanger. Zo hebben niet alle verhuurbedrijven de verzekeringskosten doorberekend in hun huurprijs. Ook de hoogte van de borg verschilt per verhuurbedrijf. Daarnaast zijn de openingstijden van het verhuurbedrijf ook niet onbelangrijk; tot hoe laat kan je de aanhanger terugbrengen? Is een huurdag van openings- tot sluitingstijd of is dit een kalenderdag van 24-uur, bijvoorbeeld van 09:00 tot 09:00 de volgende dag. Service: sommige verhuurbedrijven leveren gratis een afdekzeil of spanbanden mee, andere bedrijven rekenen hier een klein bedrag voor. Het is goed om hier op te letten voordat je gaat huren.

Welke rijbewijs heb je nodig?

Aanhangers tot een maximum totaalgewicht van 750 kilo (leeggewicht + laadvermogen) mogen door iedereen met een rijbewijs B worden bestuurd. Open aanhangers tot een totaalgewicht van 750 kilo worden zowel geremd als ongeremd verhuurd. Ongeremd betekent dat er geen rem op de aanhangwagen zelf zit; de remweg kan hierdoor aanzienlijk langer zijn. Aanhangwagens boven de 750 kg dienen geremd te zijn en dienen daarnaast voorzien te zijn van een eigen kenteken. Sommige verhuurbedrijven kunnen op zeer korte termijn een witte kentekenplaat regelen van het trekkende voertuig. Vraag een verhuurbedrijf naar keuze naar de mogelijkheden.

Tips bij het huren van een open aanhanger

Als je geen enorme verhuizing gepland hebt staan maar juist een paar kleinere spullen wilt vervoeren die niet in de auto zelf passen, is het huren van een open aanhangwagen een goed idee. Als je grotere objecten wilt verhuizen die droog moeten blijven kun je ook kiezen voor een aanhangwagen met huif.

Informeer bij de verhuurbedrijven welke extra’s er bij de huurprijs inbegrepen zitten. Zo leveren diverse verhuurbedrijven (gratis) spanbanden bij het huren van een aanhanger. Reserveer je open aanhanger ruim van te voren, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Houd er rekening mee dat de prijs van het huren van een open aanhangwagen afhankelijk kan zijn van de huurperiode. Veel verhuurbedrijven hanteren een staffelkorting: hoe langer je huurt, hoe lager de huurprijs per dag. Heb je de open aanhangwagen maar voor een zeer korte periode nodig? Gelukkig zijn er ook verhuurbedrijven die de aanhanger per dagdeel aanbieden voor een gereduceerde huurprijs. Een dagdeel is vaak een periode van 4 uur.

Kenmerken en varianten

 • Lengte
  variërend van 92 tot 300 cm
 • Breedte
  variërend van 100 tot 250 cm
 • Laadvermogen
  variërend van 250 tot 1.100 kg
 • Eigen gewicht
  variërend van 180 tot 320 kg
 • Totaal gewicht
  variërend van 500 tot 1.350 kg
 • Rijbewijs
  B

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Hoe kan ik een open aanhanger huren?

  Een open aanhanger huren doe je in de meeste gevallen eenvoudig online. In enkele gevallen dien je de open aanhanger telefonisch te reserveren. Kies de aanhanger en verhuurder die jou het beste voorziet in behoefte en geef aan wanneer je de open aanhanger wilt ophalen en wanneer je hem weer terug komt brengen.

 • Hoe oud moet ik zijn om een open aanhanger te huren?

  Bij de meeste aanhangwagen verhuur dien je minimaal 18 jaar te zijn. Bekijk voor de zekerheid de minimale leeftijd bij de door jou gekozen verhuurder.

 • Ben ik verzekerd als ik een open aanhanger huur?

  Voor een kleine aanhanger zelf hoef je geen verzekering te regelen, de trekauto dient natuurlijk wel WA verzekerd te zijn. Wanneer de auto WA verzekerd is, dan is de open aanhanger ook verzekerd. De aanhangers zijn vaak alleen verzekerd voor schade. Het eigen risico hiervoor is vaak rond de €100. Aanhangers die zwaarder zijn dan 750 kg moeten een eigene kentekenbewijs hebben en dus een eigen nummerplaat. Hierdoor dien je ook een eigen verzekering te regelen.

 • Welke open aanhangers kan ik huren?

  Er zijn verschillende soorten open aanhangers te huur. Zo kun je een enkel-as open aanhanger of een tandem open aanhangwagen huren. De wagens verschillen vooral in grote en in het maximale laadvermogen en eigen gewicht. De lengte varieert tussen de 93 tot 300 cm en de breedte varieert tussen de 100 en 250 cm. Het laadvermogen varieert tussen de 250 en 1100 kilo. Het eigen gewicht varieert van tussen de 180 tot 320 kilo.

 • Moet ik borg betalen bij het huren van een open aanhanger?

  Bij vrijwel elke verhuurder dien je borg te betalen. De hoogte van de borg varieert van circa €50 tot circa €150. De hoogte is afhankelijk van het verhuurbedrijf en het soort open aanhanger. De borg moet je vaak op het moment van de overhandiging van de aanhanger betalen. In de meeste gevallen betaal je de borg door middel van een bankoverschrijving. Wanneer je de open aanhanger volgens de voorwaarden van de verhuurder correct inlevert na de huurperiode, dan krijg je de borg volledig retour.

 • Wat is de minimale huurperiode van een open aanhanger?

  De minimale huurperiode verschilt sterk per verhuurder. Zo zijn er bedrijven met een aanhangwagen te huur voor 1 uur, een dagdeel of per 24 uur. In vrijwel alle gevallen bedraagt de minimale huurperiode een dagdeel of een dag. De minimale huurperiode wordt vaak vermeld op de website van de verhuurder. Kun je de informatie niet vinden? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.

 • Welke extra's zijn bij de prijs inbegrepen?

  Of er extra's bij de huurprijs zijn inbegrepen ligt aan de verhuurder. Sommige verhuurders leveren diverse extra's bij een open aanhanger. Denk hierbij aan netten of spanbanden. Wanneer je veilig spullen wilt vervoeren kan een net handig zijn. Bekijk dus goed of je apart een net moet huren.

Levering

 • Kan ik de open aanhanger laten bezorgen?

  Er zijn weinig verhuurders die een open aanhanger bezorgen. Wanneer dit wel mogelijk is, dan betaal je hier vaak bezorgkosten voor. De bezorgprijs is een vaste prijs of een prijs per kilometer. Dit staat vaak vermeld op de website van het verhuurbedrijf. Kun je hier niets over vinden? Neem dan telefonisch contact met het verhuurbedrijf op om de mogelijkheden te bespreken.

 • Waar moet ik op letten bij het ophalen van de open aanhanger?

  Let bij het ophalen goed op of de verlichting werkt en of de banden voldoende zijn opgepompt. Vergeet bij het ophalen van een aanhangwagen ook niet je rijbewijs mee te nemen en zorg ervoor dat je de borg kunt betalen.

 • Kan ik de open aanhanger op een andere locatie inleveren dan waar ik hem heb opgehaald?

  In de meeste gevallen is het niet mogelijk om de open aanhanger bij een andere locatie in te leveren. Wanneer dit wel mogelijk is, dan wordt er soms een toeslag berekend. Bekijk de website van de verhuurder voor meer informatie. Kun je niets vinden omtrent het inleveren op een andere locatie? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.

 • Hoe koppel ik de open aanhanger?

  Plaats de auto zo dicht als mogelijk bij de aanhangwagen. Bevestig de koppeling van de open aanhanger aan de trekhaak van je auto. Druk vervolgens de handrem van de aanhanger omlaag om de handrem eraf te halen. Draai het neuswiel omhoog zodat de hulpkoppeling bevestigd kan worden. Sluit de stroomkabels aan en de kentekenplaat. Controleer na het koppelen de verlichting. Check de remverlichting, de knipperverlichting en de achteruitrijverlichting.

Gebruik

 • Wat moet ik doen bij schade of diefstal?

  Wanneer je de schade ontdekt bij het ophalen, dan is het verstandig om de schade meteen te laten erkennen door het verhuurbedrijf. Wanneer je schade hebt gemaakt tijdens de huurperiode, dan is het verstandig om dit direct telefonisch te melden. Zo kan het verhuurbedrijf rekening houden met eventuele reparatie.

 • Welk rijbewijs heb ik nodig om een open aanhanger te trekken?

  Alle open aanhangers met een maximale massa (gewicht van lege aanhanger + inhoud) tot 750 kilo mag je met een gewoon rijbewijs B trekken. Wanneer de aanhanger meer weegt dan 750 kilo of de combinatie van jouw auto + aanhanger meer dan 3500 kilo is, dan heb je een BE-rijbewijs nodig.

 • Mag mijn auto de aanhanger trekken?

  Of jouw auto een aanhanger mag trekken ligt aan het trekkracht van jouw auto. Op het kentekenbewijs kun je zien hoeveel kilo jouw auto maximaal mag trekken, Let bij het trekken van een aanhanger altijd op de gewichtsverdeling van de aanhanger. Wanneer het gewicht slecht verdeeld is, dan is de kans op slingeren groot. Verdeel het gewicht over de hele aanhanger en controleer de maximale trekkracht van de auto. Probeer de zware spullen zoveel mogelijk boven de as van de aanhanger te plaatsen.

 • Heb ik een kentekenplaat nodig voor op de aanhangwagen?

  Voor het rijden met de enkelas aanhanger heb je een kentekenplaat nodig voor op de aanhangwagen. Deze plaat dient wit te zijn en de zelfde cijfers te hebben als de gele kenteken plaat van de auto. De plaat moet je zelf regelen. De dubbel as aanhangwagens hebben een eigen kentekenplaat. Dit komt doordat de maximale massa hoger is dan 750 kilo. Let op! Voor deze aanhangers dien je zelf een kentekenplaat en een verzekering te regelen.

 • Hoe hard mag je rijden met een open aanhanger?

  De maximale snelheid voor het rijden met een open aanhanger is (waar dit is toegestaan) 90 km/u. Bekijk altijd wel of 90 km/u wel verstandig is. Een zware aanhanger is zeer gevoelig voor kleine bewegingen en wind. Daarnaast zorgt een aanhanger voor een lange remweg. Rijd rustig en bewust rond met een open aanhangwagen. Bekijk altijd de maximale snelheid van de door jou gekozen aanhangwagen. De snelheid verschilt nog wel eens tussen een grote geremde aanhangwagen en een kleine aanhanger.

 • Wat zijn de regels voor spullen vervoeren in een open aanhanger?

  Bij het vervoeren van spullen zijn er een aantal regels. Zo mag je losse spullen niet vervoeren zonder het af te dekken. Wanneer je losse spullen niet afdekt riskeer je hoge boetes. Wanneer je een open aanhanger huurt is het verstandig om te kijken of deze inclusief een net, doek of spanbanden worden verhuurd. Ben je van plan om tuinafval, zand, grind of andere zeer losse spullen te vervoeren? Zorg er dan voor dat je dit vervoert met een zeil. Het zeil dien je over de hele aanhanger te spannen.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!