Verhuur van tuin- en parkgereedschap door heel Nederland

Als je binnenkort aan de slag wilt gaan in de tuin, of misschien een groter tuinbouwproject voor ogen hebt, is het handig om hiervoor het juist gereedschap te hebben. Er zijn veel verhuurbedrijven waar je voor elke klus het juist materiaal kunt huren. Omdat er zo’n ruime keus aan aanbieders van tuingereedschap is, zetten wij de verhuurders bij jou in de buurt op een rij. Zo maak je de keuze die het best bij jou past en kan je snel aan de slag!

Goed om te weten als je tuingereedschap huurt

Allereerst is het goed om te weten welk tuin- of parkgereedschap je nodig hebt, met het doel dat je voor ogen hebt. Of je nou je eigen tuin wilt opknappen of als bedrijf een park of plantsoen aan gaat leggen – voor elke situatie is er gereedschap te huur, maar niet elk verhuurbedrijf biedt hetzelfde. Weet dus goed welk tuinmateriaal jij wilt hebben. Voor gewoon tuinonderhoud kan je denken aan een verticuteer machine, kruiwagen, kantensnijder, heggenschaar of een tuinwals om jouw gazon mooi mee strak te trekken. Maar ben je van plan om met een groter project aan de slag te gaan, zoals een park of plantsoen, dan kan een hakselaar, versnipperaar, bladblazer of kettingzaag meer van pas komen. Ook bij het aanleggen van bepaalde omheiningen in een park of schutting in de tuin is er gereedschap te huur, zoals een palenrammer. Wil je creatief aan slag en zelf je eigen planken zagen? Dan is het huren van een freesmachine een goed idee. Als je eenmaal weet wat je nodig hebt is het ook goed om te weten dat sommige tuinmachines niet altijd op enkel elektriciteit of een accu werken. Sommige bedrijven verhuren ook tuinmachines zoals hakselaren en heggenscharen die op benzine werken. Heb je dit liever niet? Let dan goed op wat de mogelijkheden zijn van elk verhuurbedrijf.

Denk aan jouw veiligheid als je tuingereedschap huurt

Als je met tuingereedschap aan de slag gaat, is je eigen veiligheid misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan een ongeluk in een klein hoekje zitten, zeker als je met tuinapparatuur zoals een versnipperaar of kettingzaag aan het werk gaat. Daarom bieden de meeste verhuurders van tuingereedschap ook de mogelijkheid om beschermende kleding, zoals een speciale zaagbroek, te huren. Denk er dus voordat je aan de slag gaat aan dat je naast het tuingereedschap ook de juiste kleding hebt. Een helm of beschermbril kan een goede bescherming zijn tegen takken of snippers tijden het zagen. Ook speciale handschoenen of overalls kunnen een goede optie zijn voor de maximale veiligheid. Als je zelf dus niet de juiste bescherming hebt, kijk dan of dit misschien een optie is bij een van de verhuurbedrijven bij jou in de buurt.

Betaal niet te veel – weet wat je nodig hebt!

Tuingereedschappen zijn er in alle soorten en maten. Als je bijvoorbeeld een kruiwagen nodig hebt, kan je hier vaak voor verschillende formaten kiezen. Zo heeft de één een kleinere inhoud dan de ander. Als je dus geen grote kruiwagen nodig hebt, of dankzij een vernipper- of hakselaar minder hoeft te verplaatsen, kun je geld besparen. De huurprijs van een kleine kruiwagen is namelijk lager dan die van een grotere. Dit geldt uiteraard niet alleen voor kruiwagens, maar ook voor hakselaars, bladblazers en allerlei andere gereedschappen en machines. Betaal dus nooit meer dan nodig is!