Vind jouw beste huurdeal

Afvalcontainer huren

Een container huren via Huren.nl

Om alle containerverhuur bij jou in de buurt in kaart te brengen, hebben we je alle verhuurders verzameld. Hierboven op de pagina vind je een overzicht van alle soorten containers die er bij jou in de buurt te huur zijn. Weet je niet welke container je moet huren? Bekijk dan hieronder de verschillen tussen de containers. Kies de container die geschikt is voor jouw afval. Gebruik vervolgens je locatie en de kaart en zie alle bedrijven bij jou in de buurt met een container te huur. Vergelijk de verhuurders op beoordelingen, afstand, totaalprijs, service, levertijd en de algemene voorwaarden.

Verschillende soorten containers die je kunt huren

Voor iedere afvalstroom kun je een container huren. Per container staat er precies aangegeven voor welk afval deze geschikt is. Let op! Wat er wel en niet in de container mag, wijkt soms af per verhuurder! Controleer goed bij de verhuurder welke specifieke grondstoffen wel en niet in de container mogen. Om de keuze wat makkelijker te maken lichten we je graag de verschillende soorten afvalcontainers toe.

Puinafvalcontainer

De puinafvalcontainer is geschikt voor steenhoudend materiaal dat afkomstig is van gesloopt beton- en muurconstructies zoals gebouwen of vloeren. Bij steenhoudend materiaal kun je denken aan wasbakken, toiletpotten, tegels, klinkers en dakpannen.

Bouwafval en sloopafvalcontainer

Wat er in de bouwafval container mag: grofvuil of huisraad, gips, hout, zand / grond maximaal 10%, glas, metalen, plastic, papier en kunststoffen.

Grofvuilcontainer

Wat er in de grofvuilcontainer mag: grofvuil / huisraad zoals meubels, bedden (geen matrassen), speelgoed. Daarnaast steenachtige materialen, isolatie materiaal, papier, plastic, hout, maximaal 5% zand, gips of gasbeton, vloerbedekking, zeil, vinyl, pvc en glas.

Houtafvalcontainer

Wat er in een houtafvalcontainer mag: hardboard en zachtboard, geschilderd hout, houten deuren en kozijnen (vrij van glas), houten meubels (vrij van andere afvalstoffen), hout met spijkers en scharnieren, MDF, spaanplaat en vezelplaten.

Grondafvalcontainer

Toegestane afvalsoorten in de grondafvalcontainer zijn zand, aarde, klei, kort gemaaide graszoden, visueel schone grond, tuinaarde en veen.

Tuin- en groenafvalcontainer

De tuinafvalcontainer is geschikt voor snoei- en tuinafval. Denk hierbij aan takken, struiken, gras en bladeren. Let op, graszoden zijn niet toegestaan, omdat daar aarde in zit.

Dakafvalcontainer

Wat er allemaal in de dakafvalcontainer mag: dakbedekking, bitumen, dakgrind, dakleer, aanklevend materiaal (isolatie) en teer.

Gesloten afvalcontainer en big bag

De gesloten afvalcontainers en de big bags worden voor verschillende soorten afval verhuurd. Zo zijn er big bags en gesloten afvalcontainers specifiek voor bijvoorbeeld puinafval, tuinafval, grofvuil, zand en hout.

Waar kan ik de container verhuurders op vergelijken?

Naast de beoordelingen, afstand, prijs en service, kun je de verhuurders op de algemene voorwaarden vergelijken. Hieronder worden een aantal belangrijke punten besproken.

Huurperiode

Veel verhuurders hanteren een andere huurperiode. De afvalcontainer mag vaak tussen de 2 tot 12 weken blijven staan voor de reguliere huurprijs. Wanneer je de container langer dan de huurperiode laten staan, dan betaal je bij de verhuurder vaak een extra huurtarief. Wanneer de afvalcontainer vol is, dan kun je hem laten ophalen door de verhuurder. Heb je nog extra afval? Huur dan een nieuwe afvalcontainer.

Leveringsvoorwaarden

Bekijk zeker de leveringsvoorwaarden! Hierin kun je bijvoorbeeld terug vinden of de transportkosten bij je huurprijs zijn inbegrepen. Controleer bij het bestellen van de afvalcontainer altijd of er losse transportkosten in rekening worden gebracht. Bekijk daarnaast of je bij de levering aanwezig moet zijn en of je de container in het weekend kunt laten leveren.

Overige algemene voorwaarde

Naast zaken zoals de huurperiode en leveringsvoorwaarden zijn er ook andere voorwaarde die je kunt vergelijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de annuleringsvoorwaarden, tot hoe vol de container gevuld mag worden en de betalingsvoorwaarden. Een afvalcontainer huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Veelgestelde vragen

Bestellen

Levering

Gebruik