Tandemwals huren

4 aanbieders gevonden. De prijs varieert van € 90,- tot € 135,-, afhankelijk van de slagkracht, de uitvoering en het vermogen.

Top 4 verhuurbedrijven

  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Lengte variërend van 193 tot 422 cm
Breedte variërend van 85 tot 182 cm
Hoogte variërend van 158 tot 305 cm
Brandstof diesel
Werkbreedte variërend van 86 tot 168 cm
Slagkracht variërend van 16 tot 81 Kn
Gewicht variërend van 1.400 tot 9.300 kg
Uitvoering tandem
Rijbewijs T of B
Egaal verdichten? Huur een tandemwals!

Een tandemswals wordt gehuurd voor asfalterings- en verdichtingswerkzaamheden en is voorzien van dubbele rollers: zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van de cabine. De tandemwals, ook wel zitwals genoemd, verdicht asfalt, steenslag en zand. Door er overheen te rijden, komt er veel gewicht op het materiaal en wordt het platgedrukt. Doordat een tandemwals voor een mooi glad resultaat zorgt, wordt deze machine vaak gebruikt voor het walsen van de laatste laag van bijvoorbeeld afvalt. De rollen worden dan met water besproeid, zodat het asfalt niet blijft kleven. Let op! Om te rijden in een tandemwals moet je in het bezit zijn van rijbewijs T of een rijbewijs B.

Kenmerken van een tandemwals

Sommige verhuurbedrijven bieden tandemwalsen aan die beschikken over een dichte cabine, terwijl andere verhuurders walsen met een open cabine verhuren. Is er slecht weer op komst? Ga dan voor een wals met een dichte cabine. De door diesel aangedreven walsen zijn voorzien van vol hydraulische aandrijving en besturing en kunnen zowel door particuliere als zakelijke klanten gehuurd worden. Verhuurders bieden trouwens ook andere walsen aan. Zo heb je bijvoorbeeld de getrokken wals die je achter een tractor kunt hangen en een handbediende trilwals die al trillend een oppervlakte verdicht. Hou bij het huren van een wals rekening met eventuele transport- en brandstofkosten.