Bandenwals huren

Steenslag, zand of asfalt verdichten? Huur een bandenwals!

Een bandenwals wordt gehuurd voor verdichtingswerkzaamheden en is ideaal voor het platdrukken van steenslag, zand of asfalt. Erg handig voor in de wegenbouw, maar ook geschikt voor particuliere doeleinden. De machine kan zowel een open als gesloten cabine hebben en is voorzien van meerdere banden aan de voor- en achterkant. Het gewicht van de bandenwals drukt het materiaal samen en zorgt voor een verdichte, eerste laag van bijvoorbeeld het asfalt. Door het profiel van de banden wordt het asfalt .. Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Vergelijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

niet geheel glad. Daarom wordt er vervolgens vaak met een tandemwals over het oppervlakte gereden. Wil je een slijtlaag vastrijden? Ook dan is het huren van een bandenwals geschikt. Let op! Om te kunnen werken met een bandenwals is rijbewijs T vereist.

Welke huuralternatieven zijn er?

Verhuurbedrijven bieden naast de bandenwals en de tandemwals vaak nog meer walsen aan. Zo kun je bijvoorbeeld ook een handbediende trilwals huren. Dit is een handgevoerde wals die je voor je uit duwt en die al trillend het oppervlakte verdicht. Daarnaast heb je nog de getrokken wals , die je achter een tractor kunt hangen. Echter, deze walsen zijn, in tegenstelling tot de tandemwals en de bandenwals, niet voorzien van een cabine waar je in kunt zitten. Huur je een wals, dan moet je rekening houden met eventuele brandstof- en transportkosten.

Kenmerken en varianten van Bandenwals

Lengte variërend van 270 tot 575 cm
Breedte variërend van 128 tot 230 cm
Hoogte variërend van 261 tot 313 cm
Gewicht variërend van 2.900 tot 15.750 kg
Rijbewijs T of B