Walsen verhuur

Het huren van een wals is handig wanneer je verdichtingswerkzaamheden hebt of asfalteringswerkzaamheden. In beide gevallen kan de wals erg handig zijn om te huren. Er zijn verschillende walsen die je kunt huren. Zo is er de trilwals, tandemwals, bandenwals en de getrokken wals. Elk heeft zijn eigen specialiteiten. Lees verder om te lezen welke wals jij het beste kunt huren voor jouw project!

Welke wals kun je het beste huren?

Een trilwals is geschikt om te huren wanneer je asfalt of grind wilt walsen. Daarnaast is de trilwals ook goed te huren wanneer je verdichtingswerkzaamheden hebt. Deze wals wordt vaak verhuurd voor grotere projecten. Een tandemwals is ook goed te huren bij asfalterings- of verdichtingswerkzaamheden. De tandemwals heeft dubbele rollers en wordt vaak gebruikt bij het voorwalsen. Deze wals wordt vaak verhuurd bij kleinere projecten. Een getrokken wals kun je het beste huren wanneer je bezig wilt gaan met verdichtingswerkzaamheden. De getrokken wals kan achter een shovel of tractor worden bevestigd om vervolgens de oppervlakte te verdichten. Ook wordt deze wals vaak verhuurd voor wegenbouw.

Voordelen van het huren van een wals

Afhankelijk van jouw project kun je een wals huren. Naast de functies die elke wals heeft zijn er nog meer voordelen om te gaan voor het huren van een wals. Met het huren van een wals heb je de mogelijkheid om de verschillende verhuurders en hun walsen te vergelijken. Dit heeft het voordeel dat je veel keuzemogelijkheid hebt en dus altijd kunt kiezen. Daarnaast is het huren van een wals makkelijk omdat je de wals dan tijdelijk in je bezit hebt. Je hoeft je, nadat je project is afgerond, geen zorgen meer te maken over de wals en levert hem gewoon weer in. Ook de goedkopere kosten, is zeker iets om het huren van een wals te overwegen. Als je huurt, hoef je namelijk geen grote aanschaf te doen en kun je geld besparen!