Trilwals huren

2 aanbieders gevonden. De prijs varieert van € 90,- tot € 90,-, afhankelijk van het vermogen, de slagkracht en de werkbreedte.

Top 2 verhuurbedrijven

  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Brandstof diesel
Slagkracht variërend vanaf 9 kN
Uitvoering tandem
Vermogen variërend vanaf 7,5 pk
Alles plat met een gehuurde trilwals

Een trilwals wordt gehuurd voor verdichtingswerkzaamheden in de bouw. Denk bijvoorbeeld aan het walsen van een stuk afvalt of grind, maar ook aan het platdrukken van zand alvorens het te bestraten. De door diesel aangedreven trilwals verdicht een oppervlakte door er al trillend overheen te rijden. De trilwals, ook wel achterloop trilwals genoemd, is een handgevoerde machine. Dit houdt in dat je de wals voor je uit duwt middels een hendel. Trilwalsen komen in verschillende groottes en hebben vaak een ander gewicht. Ook de kosten voor brandstof, transport en de borg verschillen per verhuurbedrijf. Vergelijk de verhuurders daarom goed! Let op! Voor het besturen van de trilwas moet je minimaal 18 jaar zijn.

Welke huuralternatieven zijn er?

Naast de trilwals zijn er nog vele andere walsen die je kunt huren. Zo heb je de getrokken wals die je achter een voertuig hangt, bijvoorbeeld achter een tractor . Daarnaast heb je een tandemwals , die zowel voor als achter walsen heeft. Deze wals is, in tegenstelling tot de trilwals en de getrokken wals, een voertuig waar je in/op kunt zitten. Voor het verdichten van steenslag, zand en asfalt kun je ten slotte ook een bandenwals huren. Dit voertuig is voorzien van meerdere banden aan de voor- en achterkant. Tip: Werk je met asfalt? Zorg dan dat je dit eerst nat maakt alvorens over het wegdek te walsen. Anders kan het zijn dat het asfalt blijft plakken. Werk je in de bouw? Vergeet dan niet om een veiligheidshelm te dragen. Voor het afzetten van het te walsen oppervlakte kun je schrikhekken gebruiken. Succes!