Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Gazonbeluchter huren

De prijs van een gazonbeluchter varieert van € 22,- tot € 55,-, afhankelijk van de werkdiepte en het vermogen.

Vergelijk 5 verhuurbedrijven

 • Uw verhuurpartner in materieel!
  Harderwijk v.a. 45,-
  v.a. 45,-
 • Voor al uw tuin & park machines
  Lopik v.a. 55,-
  v.a. 55,-
 • Het verhuurbedrijf met Laagste Prijs Garantie
  Heerde v.a. 22,-
  v.a. 22,-
 • Weet wat werkt!
  Meerdere vestigingen v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 • De verhuurspecialist voor bedrijf en particulier
  Veenendaal v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 

Geef je gazon wat lucht, huur een gazonbeluchter

Een gazonbeluchter boort kleine gaatjes in de grasmat, waardoor het gazon beter kan ademen en voedingsstoffen beter bij de wortels van het gras kunnen komen. Na verloop van tijd raakt de ondergrond van een gazon ingeklonken. Bovendien ontstaat er vaak een viltlaag van dode vegetatie, mos en onkruid. Hierdoor krijgt het gras minder toegang tot zuurstof en water. Gras groeit dan moeilijker, terwijl onkruid zich juist gemakkelijker nestelt in het zuurstofarm gras. Als je dit wilt tegengaan en het gras een handje wilt helpen, kun je de gazonbeluchter huren.

Handig om te weten bij het huren van een gazonbeluchter

De gazonbeluchter loopt op benzine of elektriciteit, met een vermogen tussen de 1 en 4 kW. De werkbreedte van gazonbeluchters die te huur zijn, verschilt nauwelijks en ligt rond de 50 cm. Dit geldt ook voor de werkdiepte die bij de meeste verhuurbedrijven 7,6 tot 8 cm is.

In de meeste gevallen kun je de gazonbeluchter huren per dag of per week. Sommige verhuurbedrijven bieden ook de mogelijkheid aan om de gazonbeluchter voor een dagdeel te huren. Makkelijk als je de machine maar voor een korte periode nodig hebt. De huurprijzen verschillen per verhuurbedrijf. Vergelijk verhuurbedrijven makkelijk en snel via Huren.nl, en huur een gazonbeluchter bij jou in de buurt.

Wanneer je het best een gazonbeluchter kunt huren

Het huren van een gazonbeluchter en het gebruiken ervan kan het beste (minimaal) twee keer per jaar: in de lente en in de herfst. In deze periode groeit het gras het hardst en kan het dus het snelst herstellen. Met een gazonbeluchter prik je gaatjes in het gazon zodat de wortels beter toegang hebben tot lucht en water. De viltlagen en het onkruid worden hiermee echter niet verwijderd. Om dit te verwijderen kun je het beste ook een verticuteermachine huren, die met snijdende, roterende messen korte metten maakt met onkruid, viltlagen en mos.

Kenmerken en varianten

 • Vermogen
  variërend van 2,9 tot 4 kW
 • Werkbreedte
  variërend van 48 tot 50 cm
 • Werkdiepte
  variërend van 7,6 tot 8 cm
 • Brandstof
  benzine
Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!