Verticuteermachine huren

14 aanbieders gevonden. Prijzen variëren van € 20,- tot € 41,-, afhankelijk van de aandrijving, het vermogen en de werkbreedte.

Top 14 verhuurbedrijven

  • Huurtopper 2023
  • Pak kortingscode
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Vermogen variërend van 1 tot 5,5 kW
Werkbreedte variërend van 38 tot 60 cm
Werkdiepte variërend tot 50 mm
Eigen gewicht variërend van 24 tot 65,3 kg
Aandrijving brandstof of elektrisch
Een verticuteermachine huren via Huren.nl

Een verticuteermachine huren kan erg praktisch zijn voor jouw tuin- of park klus. Met een verticuteermachine haal je namelijk makkelijk onkruid mos of andere plantenresten uit het gras. Natuurlijk heeft niet iedereen een verticuteermachine in huis, dit begrijpen de verhuurders maar al te goed. Zo zijn er veel bedrijven met een groot aantal verschillende soorten verticuteermachines te huur. Met behulp van deze pagina maken we het huurproces graag wat makkelijker voor je. Hierboven op deze pagina hebben we alle bedrijven met een verticuteermachine verzameld. Voer je locatie in, vergelijk de verhuurders en verticuteermachines en vind de verhuurder die het beste bij je past.

Hier kun je op letten tijdens het vergelijken

Zoals met veel tuinmachines zijn er verschillende soorten verticuteermachines te huur. Vrijwel alle verticuteermachines die je kunt huren zijn automatisch aangedreven, dit betekent dat de messen van de machine bij het gebruik automatisch ronddraaien. Er zijn verschillende verticuteermachines:

Een verticuteermachine op elektriciteit of op benzine

Vaak is de elektrische variant wat goedkoper om te huren. Echter, is deze variant minder geschikt voor grotere oppervlaktes. Ben je dus met een grote(re) klus bezig kan het een goed idee zijn om een te kiezen voor een krachtige verticuteermachine met benzinemotor. De elektrische en de benzine aangedreven verticuteermachines zijn in 2 varianten te huur. Zo kun je een handmatige machine of een door een motor aangedreven machine huren. De handmatige machines kosten wat inspanning, deze moet je namelijk zelf duwen.

Vermogen, messen en werkbreedte

Hoe sterker het vermogen des te beter de messen werken. In de verticuteermachines kun je twee soorten messen terugvinden, de massieve of holle messen. De massieve messen zijn stevig en geschikt voor een harde ondergrond. De holle messen snijden niet alleen door de grond, maar scheppen de aarde ook om. Zo kan er veel lucht in de bodem dringen. Dit is op lange termijn beter voor het gezon. Het is tevens belangrijk om op de werkbreedte te letten, deze varieert van 38 tot 60 cm. Hoe breder de werkbreedte, hoe meer rendement je behaalt met de gehuurde verticuteerder.

Hierop kun je de verhuurders vergelijken

Nu je met de bovenstaande punten de juiste verticuteermachine kunt huren, geven we je graag nog een aantal tips. Met deze tips hopen we dat je de juiste verhuurder kunt kiezen. Naast dat je de bedrijven op de prijs, apparatuur, afstand en service kunt vergelijken, kun je ook naar de onderstaande punten kijken.

Totaalprijs

We raden je altijd aan om goed naar de totaalprijs te kijken. Er zijn namelijk verhuurders waarbij kosten voor bijvoorbeeld de slijtage, brandstof en bezorging niet bij de prijs zijn inbegrepen. Bij sommige verhuurbedrijven zitten deze kosten bij de getoonde huurprijs inbegrepen, bij andere verhuurders komen deze kosten er nog eens bovenop. Vergelijk dus goed de verhuurbedrijven via Huren.nl!

Inclusief of exclusief levering

Bij de meeste verhuurders is het mogelijk om de verticuteermachine te laten bezorgen. Echter zijn hier wel vaak kosten aan verbonden. Deze kosten zijn vaak niet bij de prijs inbegrepen. Kun je de verticuteermachine zelf niet ophalen? Bekijk dan bij de door jou gekozen verhuurder of levering mogelijk is en wat de kosten hiervan zijn.

Bekijk de algemene voorwaarde

Naast zaken zoals de totaalprijs en de levering, raden we je aan om ook naar de algemene voorwaarde te kijken. In de algemene voorwaarde vind je punten terug zoals de annuleringsvoorwaarde, de betalingsvoorwaarden, de voorwaarde omtrent de borg en de voorwaarde omtrent het retourneren. Een verticuteermachine huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Tips en weetjes over het gebruiken van verticuteerders

Het verticuteren van je gazon kun je het beste één á twee keer per jaar doen. De beste tijd hiervoor is in de lente en/of de herfst. In de lente heeft het gras volop de mogelijkheid om aan te sterken en te groeien met genoeg zonlicht en water. In de herfst heeft het gras genoeg tijd te herstellen voordat het te koud wordt, maar heeft onkruid weinig mogelijkheid om zich opnieuw te nestelen. Zorg dat de grond goed vochtig is: met een droge grond werkt verticuteren minder goed. Gebruik de verticuteermachine na een regenbui of besproei het gazon eerst met water. Last van een ingeklonken grond? Huur dan een gazonbeluchter.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Wordt er een minimale huurperiode gehanteerd?
De meeste verhuurders hebben een minimale huurperiode, deze bedraagt voor verticuteermachines in de meeste gevallen een dag. Bij enkele verhuurders heb je de mogelijkheid om een verticuteermachine een dagdeel te huren. Wij adviseren je daarom om een kijkje te nemen op de pagina van de verhuurder om zo de minimale huurperiode te zien.
Moet ik borg betalen bij het huren van een verticuteermachine?
Bij bijna elke verhuurder dien je borg te betalen. De borg is afhankelijk van het type verticuteermachine en de verhuurder. De borg moet vaak bij het ophalen betaald worden, enkele verhuurders ontvangen de borg het liefst een paar dagen van te voren. In de meeste gevallen betaal je door middel van een bankoverschrijving. Er zijn weinig verhuurbedrijven waarbij je de borg contant kan betalen. Wanneer de verticuteermachine volgens de voorwaarde van de verhuurder correct is ingeleverd na de huurperiode, krijg je de borg retour. We adviseren je om de voorwaarden omtrent de borg van te voren goed te bekijken, zo voorkom je verrassingen.
Kan ik zowel zakelijk als particulier een verticuteermachine huren?
Ja, je kan zowel zakelijk als particulier een verticuteermachine huren. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen particuliere of zakelijke klanten.
Hoe lang van te voren moet ik een verticuteermachine huren?
We raden je aan om de verticuteermachine zo ver mogelijk tevoren te reserveren. Sommige verhuurders hebben altijd een verticuteermachine beschikbaar maar er zijn ook verhuurbedrijven die niet altijd een verticuteermachine op voorraad hebben. Door op tijd te reserveren heb je nog ruim de tijd voor dit soort zaken. Zo vergroot je de kans dat jij de verticuteermachine succesvol in je bezit hebt op de door jou gekozen dag. Heb je de verticuteermachine vandaag nog nodig? Neem dan contact op met de verhuurder voor de mogelijkheden.
Hoe reserveer ik een verticuteermachine?
Bij het merendeel van de verhuurders kun je een verticuteermachine online reserveren. In sommige gevallen dien je de machine telefonisch te reserveren. Kies de verticuteermachine die het best bij je behoefte past en geef aan wanneer je de verticuteermachine wilt ophalen of geleverd wil krijgen.
Op welke manier kan ik betalen?
Bij het online reserveren van een verticuteermachine kun je in sommige gevallen meteen met iDeal betalen. Bij enkele verhuurders betaal op het moment dat de verticuteermachine wordt afgeleverd. In andere gevallen kun je ook achteraf betalen met AfterPay of op factuurbasis. Bekijk de mogelijkheden bij de door jou gekozen verhuurder of overleg met het verhuurbedrijf over de mogelijkheden.
Welke verticuteermachine heb ik nodig?
Er zijn twee verschillende soorten verticuteermachines te huur. Er zijn elektrische verticuteermachines en benzine verticuteermachines. De meeste verticuteermachines worden elektrisch aangedreven. Dit gaat met behulp van een lang stroomsnoer. Het snoer kan je bewegingssnelheid- en vrijheid beperken. Echter is het voordeel van een elektrische verticuteermachine dat hij geen lawaai maakt en beter is voor het milieu. Met een benzine verticuteermachine heb je geen probleem met lange snoeren. De benzine verticuteermachines zijn vaak wat sterker en worden vaak ingezet bij grote gazons.

Levering

Kan de verticuteermachine op locatie worden geleverd?
Bij vrijwel elk bedrijf is het mogelijk om de verticuteermachine op locatie te laten bezorgen. In de meeste gevallen zijn er kosten verbonden aan dit transport. Bij de meeste bedrijven heb je ook de mogelijkheid om de machine op te halen. Bekijk alle bedrijven met een verticuteermachine te huur en informeer naar hun mogelijkheden.
Krijg ik een instructie bij de levering?
Bij de meeste verticuteermachine verhuur krijg je een korte instructie over de verticuteermachine. In veel gevallen wordt er ook netjes een handleiding meegeleverd die jou wegwijs maakt in het gebruik van de verticuteermachine. Heb je tijdens het gebruik nog vragen en kom je er niet uit met de handleiding? Neem dan contact op met het verhuurbedrijf.
Wat gebeurt er tijdens de aflevering?
Tijdens de overdracht kun je meer verwachten dan alleen het ontvangen van de verticuteermachine. Tijdens de overdracht krijg je vaak een instructie over de machine, waar de knoppen zitten en wat de knoppen doen. Daarnaast is het natuurlijk ook een kennismaking met de verhuurder. Bekijk samen met de verhuurder naar eventuele schade plekken en neem daar foto’s van. Zo krijg je achteraf niet de discussie over of de schade plekken er al zaten of niet. Ten slotte teken je in veel gevallen een huurcontract of overdrachtsformulier.

Gebruik

Wanneer kan ik het beste verticuteren?
Verticuteren kan op een paar momenten in het jaar. Je kan verticuteren in het voorjaar, wanneer het gras net opnieuw gestart is met groeien of in het najaar, op het moment dat de temperatuur niet te hoog is en het gras zich makkelijk kan herstellen. In het najaar heb je een groot voordeel, onkruid kan in het najaar niet goed de plaats innemen van het gras.
Waarom is verticuteren zo goed?
Als je een gazon hebt, moet je eigenlijk op zijn tijd wel verticuteren. Dit moet je doen om viltvorming te voorkomen. Viltvorming is een opeenhoping van dode grassen, mossen en onkruid. Viltvorming is een proces wat op den duur het gras verstikt. Viltvorming is te herkennen door dicht en oneven gras waar veel mos en onkruid tussen zit. Viltvorming kan uiteindelijk resulteren in dood gras, een goede reden dus om eens in de zoveel tijd te verticuteren.
Hoe moet ik verticuteren?
Voordat je begint is het handig om het gras een goede sproeibeurt te geven. Dit help bij het herstel en de groei. Vervolgens moet je het gras een goede maaibeurt geven, probeer vervolgens het afgesneden gras zoveel mogelijk te verwijderen. Zorg dat je de messen goed afstelt. Bij een dunne viltlaag moet je een diepte van 0,5 centimeter nemen en bij een dikke viltlaag een diepte van circa één centimeter. Hierna kan het echte werk beginnen. Verticuteer in nette lijnen. Begin in eerst in de lengterichting en vervolgens in de breedterichting. Hark vervolgens het dode mos en onkruid in de lengte en breedte weg. Je kunt er voor kiezen om te zaaien en te bemesten, maar dit is niet perse nodig. Het bevorderd wel de groei en dichtheid.
Wat moet ik na het verticuteren doen?
Na je geverticuteerd hebt zijn de kale plekken goed zichtbaar geworden. Mocht je grote kale plekken zien dan kan het handig zijn om bij te zaaien. Dit is de meest makkelijke manier om van kale plekken af te komen. Voordat je gaat zaaien is het handig om de zuurgraad te bepalen en te zorgen dat deze goed is. Daarna kun je gaan zaaien. Na het zaaien mag je een tijdlang niet over de kale plekken lopen. Zorg dat de zaadjes genoeg water en voedingsstoffen krijgen.
Het gazon ziet er na het verticuteren niet mooi uit, wat moet ik doen?
Schrik niet! Waarschijnlijk had je gewoon veel last van vervuiling in het gazon. Het gras herstelt zich snel. Probeer zo weinig mogelijk op het gras te lopen zodat het goed kan herstellen. Kale plekken kun je eventueel bezaaien zodat het gras weer mooi dik wordt.