Verticuteermachine huren

Geen onkruid meer dankzij de verticuteermachine

Het huren van een verticuteermachine kan erg praktisch zijn voor jouw tuin- of parkklus. Met een verticuteermachine haal je makkelijker onkruid, mos en resten van dode planten weg tussen het gras van je gazon of grasveld. Door het gras te ontmossen komt er meer lucht en voedingsstoffen bij het gras en groeit het gras beter. Het is een ideale manier om een gazon goed te verzorgen! Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Welke verticuteermachine kun je het beste huren?

Zoals met veel tuinmachines zijn er verschillende soorten verticuteermachines te huur. Vrijwel alle verticuteermachines die je kunt huren zijn automatisch aangedreven, dit betekent dat de messen van de machine bij het gebruik automatisch ronddraaien. Er zijn verschillende verticuteermachines: een elektrische machine en een machine met een benzinemotor. Vaak is de elektrische variant wat goedkoper om te huren. Echter is deze variant minder geschikt voor grotere oppervlaktes. De accu gaat namelijk minder lang mee dan een verticuteermachine die op brandstof werkt. Ben je dus met een grote(re) klus bezig kan het een goed idee zijn om een verticuteermachine met benzinemotor te huren. Het vermogen verschilt van 1,5 tot 4 kW. Het is tevens belangrijk om op de werkbreedte te letten, deze varieert van 38 tot 60 cm. Hoe breder de werkbreedte, hoe meer rendement je behaalt met de gehuurde verticuteerder.

Tips en weetjes over het gebruiken van verticuteerders

Het verticuteren van je gazon kun je het beste één á twee keer per jaar doen. De beste tijd hiervoor is in de lente en/of de herfst. In de lente heeft het gras volop de mogelijkheid om aan te sterken en te groeien met genoeg zonlicht en water. In de herfst heeft het gras genoeg tijd te herstellen voordat het te koud wordt, maar heeft onkruid weinig mogelijkheid om zich opnieuw te nestelen. Zorg dat de grond goed vochtig is: met een droge grond werkt verticuteren minder goed. Gebruik de verticuteermachine na een regenbui of besproei het gazon eerst met water. Last van een ingeklonken grond? Huur dan een gazonbeluchter.

Kenmerken en varianten van Verticuteermachine

Vermogen variërend van 1 tot 4,5 kW
Werkbreedte variërend van 38 tot 60 cm
Werkdiepte variërend van 0 tot 25 mm
Eigen gewicht variërend van 24 tot 65,3 kg
Aandrijving brandstof of elektrisch

VIDEO