Grondboormachine huren

11 aanbieders gevonden. Prijzen variëren van € 21,- tot € 35,-, afhankelijk van de bedieding (1 of 2 pers.) en de boordiameter- en lengte.

Top 11 verhuurbedrijven

  • Huurtopper 2023
  • Pak kortingscode
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Vermogen variërend van 1,2 tot 3 kW
Diameter gat variërend van 7 tot 36 cm
Lengte boor variërend van 75 tot 85 cm
Aantal personen 1 of 2 personen
Eigen gewicht variërend van 9 tot 28,8 kg
Brandstof benzine
Gaten boren in de grond met weinig mankracht

Als je meerdere, diepe gaten moet boren in de grond biedt het huren van een grondboormachine een efficiënte uitkomst. Met een grondboor kan je snel en eenvoudig gaten boren in de grond. Het is mogelijk zowel een boormachine te huren die je in je eentje kunt bedienen, als een grondboor die je met twee personen bedient. Beide modellen lopen op benzine. Vergelijk eenvoudig de verhuurbedrijven van grondboren en vind een geschikte boor voor jouw klus. 

Grondboormachines te huur met verschillende schroefgangen

Er zijn verschillende soorten en maten grondboormachines te huur. Het gewicht van de grondboor loopt van 9 tot bijna 30 kilo (voor de tweemans grondboren). Het vermogen varieert van 1 tot 3 kW. De diameter van de boor is wellicht het belangrijkste, en varieert van 7 tot 36 centimeter. Iets wat sterk uiteen kan lopen is de grootte van de schroefgang. Deze is bij de meeste grondboormachines handmatig aan te passen. Kies voor een brede schroefgang bij het beplanten van bomen. Doordat de grond omhoog wordt gebracht, behoud je de doordringbaarheid van de grond voor de wortels van de boom. Voor boren van gaten voor palen en funderingen kies je voor een smalle schroefgang. Hier wordt de grond die je ‘wegboort’ de zijkanten ingeklonken, wat zorgt voor en stevigere ondergrond.

Een tip van Huren.nl: check of de verhuurder grondboormachines verhuurt met handgrepen die voorzien zijn van trillingsdemping. Dit voorkomt pijnlijke handen. Wil je liever een grondboor huren voor lichter (en minder) werk? Huur dan een handgrondboor.

Hoe werkt het huren van een grondboormachine?

Een grondboormachine kun je vaak per dag of per week huren. Sommige verhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om de grondboor voor een dagdeel te huren. Handig als je de boor maar voor een korte periode nodig hebt. Houd er rekening mee dat niet alle verhuurbedrijven op dezelfde manier een dagprijs berekenen. Sommige verhuurbedrijven berekenen een huurdag van openings- tot sluitingstijd, terwijl andere verhuurders een dag interpreteren als 24-uur vanaf het moment dat je de grondboormachine komt ophalen. Verhuurprijzen hangen sterk af van hoe lang je de grondboormachine wilt huren en uiteraard van het soort grondboor dat je wilt huren. Vergelijk de verhuurbedrijven en het aanbod op Huren.nl.