Kies voor een grondige schoonmaak!

Beginnen aan een grote schoonmaak? Huren.nl geeft tips

De een kijkt er elk jaar weer tegenop, de ander verheugd zich op het moment erna, als alles weer gedaan is, terwijl een derde er misschien wel zin in heeft elke keer weer: de grote schoonmaak. Eens in het jaar, officieel wanneer het weer lente wordt, is het er weer tijd voor. Stroop je handen uit je mouwen en kies ervoor om er dit jaar extra veel aandacht aan te besteden, zodat je het hele jaar plezier hebt van een netjes, opgeruimd huis. Want; een huis dat opgeruimd is, schoon is en waar alles het doet is veel makkelijker schoon te houden en bij te houden dan een krakkemikkig huis met muffe gordijnen, plakkerige vloeren en volle dakgoten.

Schrobben en stomen desinfecteert je huis

Naast de standaard schoonmaakpraktijken zoals het stofzuigen, stoffen, lappen en zemen kun je tijdens de grote schoonmaak net iets groter uitpakken en de gordijnen, de stoffen bekleding van de meubels en het tapijt ook meepakken. Niet door er lafjes een stofzuiger langs te halen, nee, doe het dan echt goed en huur een stoomreiniger. Hiermee kun je alles van textiel grondig reinigen en ontdoen van nare geurtjes, vlekken en heel belangrijk: stofmijt. Kortom, een stoomreiniger desinfecteert. Heb je geen tapijt op de vloer maar een houten vloer of eentje van linoleum of zeil? Dan kun je ervoor kiezen om een schrobmachine te huren. Met zo’n soort machine maak je je vloer super grondig schoon terwijl je geen assepoestertaferelen hoeft te doorstaan.

Vergeet je tuin niet

Als je een grote schoonmaak gaat houden, vergeet dan niet ook je tuintje mee te pakken. Misschien heb je wel een leuke voortuin met terrastegels, maar zijn ze in de winter langzaam overwoekerd door vuil en mos. Onkruid kun je wieden, maar zo krijg je je tegels niet schoon. Je kunt er daarom voor kiezen om een hogedrukreiniger te huren, hiermee spuit je in één keer je hele gazonnetje weer blinkend schoon zodat je kunt genieten van je eigen tuin die zo goed als nieuw lijkt. Verstoppingen en lekkages worden vaak veroorzaakt door te volle en verstopte dakgoten. Ben je met je grote schoonmaak bezig? Huur dan een ladder of een steiger, trek een paar stevige handschoenen aan, knijp je neus dicht en schoonmaken maar! Het is misschien een vervelend karwei, maar het scheelt je veel gedoe als het te laat is.

Glazen wassen met je buren

Als je in een flat of appartementencomplex woont, dan kan het zijn dat je de ramen van de buitenkant af niet kunt wassen. Vaak komt er wel een glazenwasser langs, maar dit is niet altijd het geval of het wordt slordig gedaan. Je kunt het ook zelf doen door een glasbewassing aanhanger te huren! Een handig idee is misschien om samen met een aantal buren zo’n glasbewassingskit te huren, zodat jullie zelf met handige apparatuur je glazen ook vanaf de buitenkant blinkend schoon kunnen krijgen.