Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Tapijtreiniger huren

Huurprijzen zijn afhankelijk van de oppervlakteprestatie en de tankinhoud en variëren van € 7,- tot € 50,- per dag.

Vergelijk 5 verhuurbedrijven

 • Veelzijdig Deskundig Flexibel Vertrouwt
  Meerdere vestigingen v.a. 13,-
  v.a. 13,-
 • Uw nummer 1 in machineverhuur!!
  Meerdere vestigingen v.a. 13,-
  v.a. 13,-
 • Verhuur van machines, gereedschappen en steigers.
  Meerdere vestigingen v.a. 15,-
  v.a. 15,-
 • Gewoon goede service
  Woerden v.a. 9,-
  v.a. 9,-
 • Het punt voor professioneel gereedschap!
  Wervershoof v.a. 16,-
  v.a. 16,-

Huuralternatieven

Huurtips en weetjes over het huren van tapijtreinigers

Een tapijtreiniger is een uitstekend apparaat om te huren als je een vloerkleed of tapijt wilt reinigen. Door middel van sproeiextractie heeft een tapijtreiniger hiervoor een perfect reinigingvermogen. Een tapijtstoomreiniger is meestal niet bedoeld voor het schoonmaken van meubilair of harde vloeren. Een tapijtreiniger maakt namelijk gebruik van een combinatie van stoom, schoonmaakmiddel en zuigkracht. Deze combinatie zorgt ervoor dat de tapijten en karpetten tot in de diepste vezel ontdaan wordt van bacteriën, allergenen, vlekken en stofresten. Let op: de meeste tapijtreinigers hebben speciale reinigingstabletten nodig. Deze kan je vaak bij het verhuurbedrijf verkrijgen.

Tapijtreiniger of stoomreiniger huren, welke van de twee?

Een tapijtreiniger en een stoomreiniger hebben beide gemeen dat ze stoom blazen. Toch is er een verschil tussen de apparaten. Voordat je huurt is het verstandig om na te denken wat je met het gehuurde apparaat wilt reinigen. Wil je een harde vloer reiniger, dan is een stoomreiniger een betere keuze. Wanneer je veel tapijt wilt reiniger is een tapijtreiniger een beter alternatief.  Een stoomreiniger maakt alleen gebruik van stoom en is vaak compacter en minder zwaar. Daarom is een stoomreiniger ook beter geschikt voor het reinigen van gordijnen, meubilair, etc. dan tapijtreinigers. 

De verschillende soorten tapijtreinigers die je kunt huren

Tapijtreinigers zijn er in verschillende soorten en maten te huur. Het is daarom altijd goed om de verhuurbedrijven te vergelijken. Dat kan via Huren.nl heel gemakkelijk: wij hebben alle verhuurbedrijven waar je een tapijtreiniger kan huren in een overzicht geplaatst.

Het gewicht van een tapijtreiniger ligt tussen de 10 en 25 kilogram. Hoe groter de tapijtreiniger, hoe groter de tankinhoud; deze verschilt van ongeveer 10 liter tot wel 40 liter. Er zijn tapijtreinigers voor kleinere oppervlaktes, erg handzaam en compact. Deze tapijtreinigers kun je bijvoorbeeld gebruiken voor je eigen huis of als je een klein kantoor hebt om schoon te maken. De oppervlakteprestatie van de reinigers verschilt van 18 tot 25 vierkante meter per uur.
Grotere mobiele tapijtreinigers kun je huren voor het reinigen van tapijten in grotere ruimtes, zoals, bioscopen, wachtkamers en bijvoorbeeld vliegvelden. De meeste tapijtreinigers hebben een tank voor schoon water en een tank voor vuil water dat weer wordt opgenomen. Het percentage van vuilwateropname kan verschillen per tapijtreiniger, maar ligt meestal rond de 90%. Vind hier alle verhuurbedrijven van tapijtreinigers op een rijtje en vergelijk het aanbod.

Kenmerken en varianten

 • Geschikt voor o.a.
  tapijt, autostoelen, bankstellen, bekleding en diverse
 • Uitvoering
  elektrisch 230 V
 • Oppervlakte prestatie
  variërend van 18 tot 25 m2/uur
 • Tankinhoud
  variërend van 9 tot 40 l
 • Vuilwater opname
  90%
 • Eigen gewicht
  variërend van 10 tot 25 kg
Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!