Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Tapijtreiniger huren

Huurprijzen zijn afhankelijk van de oppervlakteprestatie en de tankinhoud en variëren van € 15,- tot € 25,- per dag.

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

 • Opheusden v.a. 20,-
  v.a. 20,-
 • Veelzijdig Deskundig Flexibel Vertrouwt
  Meerdere vestigingen v.a. 15,-
  v.a. 15,-
 • Voor kwaliteit en service!
  Meerdere vestigingen v.a. 20,-
  v.a. 20,-
 • De verhuurspecialist voor bedrijf en particulier
  Veenendaal v.a. 21,-
  v.a. 21,-
 • Verhuur van machines, gereedschappen en steigers.
  Mijdrecht v.a. 15,-
  v.a. 15,-
 • Bespaar geld, tijd en ongemak
  Schijndel v.a. 19,-
  v.a. 19,-
 • Het verhuurbedrijf met Laagste Prijs Garantie
  Heerde v.a. 21,-
  v.a. 21,-
 • Direct aan de afrit A12 vanuit richting Utrecht.
  Maarn v.a. 20,-
  v.a. 20,-
 • Verhuur van Steigers, Machines en Gereedschappen
  Aalsmeer v.a. 20,-
  v.a. 20,-
 • Weet wat werkt!
  Meerdere vestigingen v.a. 25,-
  v.a. 25,-
 

Huurtips en weetjes over het huren van tapijtreinigers

Een tapijtreiniger, ook wel extractor genoemd, is een uitstekend apparaat om te huren als je een vloerkleed of tapijt wilt reinigen. Door middel van sproeiextractie heeft een tapijtreiniger hiervoor een perfect reinigingvermogen. Een tapijtstoomreiniger is meestal niet bedoeld voor het schoonmaken van meubilair of harde vloeren. Een tapijtreiniger maakt namelijk gebruik van een combinatie van stoom, schoonmaakmiddel en zuigkracht. Deze combinatie zorgt ervoor dat de tapijten en karpetten tot in de diepste vezel ontdaan wordt van bacteriën, allergenen, vlekken en stofresten. Let op: de meeste tapijtreinigers hebben speciale reinigingstabletten nodig. Deze kan je vaak bij het verhuurbedrijf verkrijgen.

Tapijtreiniger of stoomreiniger huren, welke van de twee?

Een tapijtreiniger en een stoomreiniger hebben beide gemeen dat ze stoom blazen. Toch is er een verschil tussen de apparaten. Voordat je huurt is het verstandig om na te denken wat je met het gehuurde apparaat wilt reinigen. Wil je een harde vloer reiniger, dan is een stoomreiniger een betere keuze. Wanneer je veel tapijt wilt reiniger is een tapijtreiniger een beter alternatief.  Een stoomreiniger maakt alleen gebruik van stoom en is vaak compacter en minder zwaar. Daarom is een stoomreiniger ook beter geschikt voor het reinigen van gordijnen, meubilair, etc. dan tapijtreinigers. 

De verschillende soorten tapijtreinigers die je kunt huren

Tapijtreinigers zijn er in verschillende soorten en maten te huur. Het is daarom altijd goed om de verhuurbedrijven te vergelijken. Dat kan via Huren.nl heel gemakkelijk: wij hebben alle verhuurbedrijven waar je een tapijtreiniger kan huren in een overzicht geplaatst.

Het gewicht van een tapijtreiniger ligt tussen de 10 en 25 kilogram. Hoe groter de tapijtreiniger, hoe groter de tankinhoud; deze verschilt van ongeveer 10 liter tot wel 40 liter. Er zijn tapijtreinigers voor kleinere oppervlaktes, erg handzaam en compact. Deze tapijtreinigers kun je bijvoorbeeld gebruiken voor je eigen huis of als je een klein kantoor hebt om schoon te maken. De oppervlakteprestatie van de reinigers verschilt van 18 tot 25 vierkante meter per uur.
Grotere mobiele tapijtreinigers kun je huren voor het reinigen van tapijten in grotere ruimtes, zoals, bioscopen, wachtkamers en bijvoorbeeld vliegvelden. De meeste tapijtreinigers hebben een tank voor schoon water en een tank voor vuil water dat weer wordt opgenomen. Het percentage van vuilwateropname kan verschillen per tapijtreiniger, maar ligt meestal rond de 90%. Vind hier alle verhuurbedrijven van tapijtreinigers op een rijtje en vergelijk het aanbod.

Kenmerken en varianten

 • Geschikt voor o.a.
  tapijt, autostoelen, bankstellen, bekleding en diverse
 • Uitvoering
  elektrisch 230 V
 • Oppervlakte prestatie
  variërend van 18 tot 25 m2/uur
 • Tankinhoud
  variërend van 9 tot 40 l
 • Vuilwater opname
  90%
 • Eigen gewicht
  variërend van 10 tot 25 kg

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Zijn de schoonmaakmiddelen inbegrepen bij de huurprijs?

  In veel gevallen dienen de schoonmaakmiddelen los gekocht te worden, deze zijn in de meeste gevallen niet bij de huur van de tapijtreiniger inbegrepen. Er is vaak de mogelijkheid om de benodigde schoonmaakmiddelen al vanaf €5,- mee te bestellen. Om hier zeker van te zijn adviseren wij je om te kijken op de website van de verhuurder.

 • Welke tapijtreiniger is geschikt voor mij?

  Er zijn verschillende soorten tapijtreinigers. Het voornaamste verschil tussen deze tapijtreinigers is de tankinhoud en de oppervlakte prestatie. De oppervlakte prestatie vertelt je hoeveel oppervlak je in één uur kunt reinigen. Hoe hoger de oppervlakte prestatie des te groter het apparaat vaak is. Voor jouw eigen woonkamer kun je beter een tapijtreiniger met een lagere oppervlakte prestatie gebruiken, vaak is dat voldoende en het scheelt in de huurprijs. Ga je grotere ruimtes reinigen, kies dan voor een professionele tapijtreiniger aangezien die vaak een hoge oppervlakte prestatie hebben.

 • Kan ik me indekken tegen eventuele schade aan de tapijtreiniger?

  In sommige gevallen biedt de verhuurder de mogelijkheid om je tegen een bepaald bedrag te verzekeren voor eventuele schade die je veroorzaakt aan gehuurde goederen. Als je beschikt over een van deze verzekeringen wordt veel van de schade gedekt, het eigen risico en de premie zijn sterk afhankelijk van de waarde van de tapijtreiniger. Indien een verhuurder niet over deze optie beschikt dan worden de kosten van de schade vaak door de verhuurder doorberekend. Kijk voor de zekerheid op de website van de verhuurder voor de precieze voorwaarden.

 • Is er een minimale huurperiode?

  Er is voor de tapijtreinigers vrijwel altijd een minimale huurperiode. De minimale huurperiode bedraagt in de meeste gevallen een halve of een hele dag, er zijn echter enkele bedrijven die hiervan afwijken. In de meeste gevallen is deze informatie eenvoudig te vinden op de website van de verhuurder.

Levering

 • Hoe ontvang ik mijn gehuurde tapijtreiniger?

  Veel verhuurders beschikken over een bouwmarkt waar je de tapijtreiniger na reservering op kunt halen. Afhankelijk van de verhuurder wordt er ook de mogelijkheid geboden om het apparaat op adres te laten leveren al worden hiervoor vaak extra kosten gerekend. Controleer op de website van de verhuurder welke mogelijkheden er voor levering of ophalen zijn.

 • Krijg ik uitleg over het gebruik van het apparaat?

  Afhankelijk van de verhuurder krijg je als huurder uitleg over het gebruik van het product. Ook zit er daarnaast vaak een handleiding bij de gehuurde producten waarin je de juiste manier om het apparaat te gebruiken kunt terugvinden.

 • Hoe moet de tapijtreiniger teruggebracht worden?

  Er wordt bij de retournering vanuit gegaan dat het product in dezelfde staat verkeert als bij de levering. Indien dit niet het geval is zijn eventuele kosten voor bijvoorbeeld reiniging voor de huurder. In de meeste gevallen moet de tapijtreiniger daarnaast teruggebracht worden naar het filiaal waar de huurovereenkomst is gesloten en de tapijtreiniger is opgehaald. Kijk echter voor de zekerheid op de website van de verhuurder.

Gebruik

 • Kan ik mijn huurperiode verlengen tijdens het gebruik?

  Het kan voorkomen dat jouw project langer duurt dan gepland waardoor je de tapijtreiniger langer nodig hebt dan afgesproken. In de meeste gevallen is het mogelijk om jouw huurperiode te verlengen. Het is hierbij echter wel van belang dat het product niet al door een ander is gereserveerd. Om te bepalen of het verlengen van de huur mogelijk is zul je daarom contact op moeten nemen met het verhuurbedrijf waar je jouw tapijtreiniger hebt gehuurd.

 • Waar kan ik de tapijtreiniger voor gebruiken?

  De tapijtreinigers zijn het beste te gebruiken bij karpet of tapijt reiniging. Wil je vloerbedekking of een kleed reinigen? Ook dan kun je heel goed een tapijtreiniger gebruiken om het kleed weer op te frissen. Door middel van extractie wordt het vuil uit het kleed gehaald. Een tapijtreiniger wordt daarom ook vaak een extractor genoemd. Indien je gordijnen, meubelen of een harde vloer wilt reinigen dan kun je beter gebruik maken van een <a href="/p1118/stoomreiniger">stoomreiniger</a>.

 • Hoe gebruik ik een tapijtreiniger?

  De eerste stap is het besproeien van het tapijt met water en reinigingsmiddel, laat dit even kort intrekken. Vervolgens gebruik je de zuiger om het reinigingsmiddel verder in het tapijt te laten intrekken. Vervolgens spoel je het gehele tapijt af met schoon water en gebruik de zuigmond om het losgekomen vuil op te zuigen. De laatste stap is om het tapijt schoon te zuigen met een tapijtzuiger nadat het tapijt is opgedroogd. Als je deze stappen goed volgt kan ook jij eenvoudig zelf je tapijt reinigen.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!